moderaterna_panorama
Foto: Swedavia/Brendan Austin

Regering och opposition kan enas om Arlandas framtid

Regeringen ser ut att göra upp om Arlandas framtid innan kommande val.

Efter en tids het debatt mellan regeringen och oppositionen i Riksdagen så ser det ut som att det ska bli en uppgörelse om Arlandas utveckling samtidigt som Bromma avvecklas.
– Att oppositionen bjöd in till denna uppgörelse och att regeringen tar deras hand är konstruktivt och bra. Näringslivet behöver långsiktig stabilitet och just nu finns ett unikt tillfälle att skapa en bred överenskommelse som stärker flygkapaciteten, säger Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare.

Stockholms Handelskammare vill se en lösning där man säkerställer kapacitetsförstärkning för både inhemsk och nationell tillgänglighet. Även infrastruktur kring Arlanda som transporter till och från behöver ses över enligt Handelskammaren.
– Flygplatsens kapacitet är viktig, men minst lika viktigt kommer det vara att säkerställa trafikflödena till och från flygplatsen. Just nu finns ett gyllene läge att hantera den delen i den pågående processen om nationell plan och det vill vi uppmana både regering och opposition att göra, säger Andreas Hatzigeorgiou.

 

sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

defacto_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

liber_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

centrum_sommar2022_helsida
2020_helsida
ewas_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

mp_helsida_april
marinan_helsida
connys_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
nrh
marina_outsider
moderat_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022