panorama_centrum
Foto: SL/Pressbild

Reducerade biljetter kan blippas

Från och med i morgon måndag, 13/9, kan man blippa betalkortet för att köpa rabatterade enkelbiljetter.

Sedan en tid tillbaka kan man blippa sitt betalkort i spärren mot en biljettläsare för att köpa enkelbiljett till vuxenpris. Men från och med morgon måndag så kan man även blippa för att köpa biljetter till reducerat pris. Först måste man ställa in sitt betalkort till rabatterat pris och inte vuxenpris. Man kan ställa om kortet från och med måndag och dagen efter man ställt om kortet så kan man resa. 40 000 resenärer blippar sitt betalkort i spärren i samband med resorna. Betalkort från Visa, Mastercard och American Express fungerar. Även digitala plånböcker som Apple Pay, Samsung Pay och Google Pay är möjliga.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

2020_helsida
retro_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

mp_helsida_april
defacto_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

liber_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

logistik_sigtuna_helsida
nationaldag_helsida
helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022
retro_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
nationaldag_out
connys
swedol_outsider
moderat_outsider
logistik_outsider