defacto_pan
Malin Norberg, fyra från vänsterFoto: Pressbild

RC Chocolats bagare till SM Unga Bagare

RC Chocolat på Arlanda skickar bagaren Malin Nordberg til SM Unga Bagare som går i Göteborg 12-13 mars.

centrum_tvaar

Malin Nordberg bor i Vallentuna och arbetar på RC Chocolat på Arlanda. Hon är en av tio uppfinningsrika och talangfulla unga bagare som tagit sig till finalen av Unga Bagare som får i Nordstan, Göteborg, 12-13 mars.

Tävlingen firar i år 30 år och har tidigare haft känna vinnare som Roy Fares från Mr Cake. För att få tävla i Unga Bagare ska man vara högst 24 år gammal. Under fem timmar kommer bagarna att ställas på prov genom att ta fram bakverk i kategorierna Matbröd, Kuvertbröd, Bullar och Kavlade degar samt avslutningsvis skapa ett skådebröd där fokus ligger på kreativitet.

defacto_helsida
icavalsta_semlor
Internationella kvinnodagen

Krog överraskade kvinnor med ros

Nöjesnyheter På Internationella kvinnodagen överraskade Magasinet sina kvinnliga gäster med en ros: - Vi vill givetvis vara med och uppmärksamma kvinnorna i kommunen idag, säger Magasinets ägare Christian Cederferm.

sangensemble
fettisdagen

Semmeldagen slog rekord igen

Nöjesnyheter Semmeldagen innebar rekord på semlor igen hos Bistro Valvet i Sigtuna: - Vi har haft fullt upp sen tidig morgon, säger Abraham "Abbe" Gumussoy, ägare.

banner_trerosor

Konsthall invigdes i Valsta

Kulturnyheter Valsta Simhall har öppnat upp som konsthallen &Konst: - Vi räknade in 86 personer av en mycket mixad publik, säger musei- och konstchef Ted Hesselbom.

connys

Jul med Carola kommer tillbaka

Nöjesnyheter Carola gör om sin bejublade julshow med dubbelt antalet spelningar i år: - Det känns som jag hittat rätt helt enkelt och det är på tiden, säger hon till Aftonbladet.

sigtunavatten_standard
arlandagolf
happyhomes_2019
karby_varme1
EXTRA

Höjda avgifter på Kulturskolan

Kulturnyheter Kulturskolan i Sigtuna kommun för höjda avgifter, detta sedan budgeten minskat med 1,2 miljoner kronor i år: - Dessvärre har vi en tuff ekonomisk situation – orsaken är tidigare oansvarig politik som gjort av vi har höga låneskulder och ingen buffert. Det är allvarligt, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

Valsta bibliotek öppnar upp

Kulturnyheter Efter många turer står det nu klart att Valsta bibliotek öppnar på fredag 1:a februari: - Det är med glädje vi slår upp portarna igen och välkomnar alla invånare att ta del av böcker, tidskrifter och media, säger Lars Björling.

karby2
extravaganza_outsider
sh_oppet
ridskola2019_outsider