centrum_panorama2020
Bad vid strandkanten i RävstaFoto: Insändarbild
Paddla kanotFoto: Insändarbild
Båten var populärFoto: Insändarbild

Rävsta Sommarfritids fortsatt populärt

Rävsta sommarfritids har avslutats och barn från olika orter och skolor har mötts i Rävsta friluftsområde för en mängs aktiviteter: - Helt fantastiskt! Tack Sigtuna och fortsätt med Rävsta sommarfritids för våra fritidsavdelningar och barn i våran kommun, berättar fritidsledaren Bob van den Eijkhof.

centrum_artikel

Förra året begränsads antalet barn på Rävsta sommarfritids till ett visst antal skolor där barnen kunde få gå kostnadsfritt, resterande kunde gå mot en avgift. I år var det barn från Sätunaskolan, Sagaskolan, Centralskolan, Eddaskolan, Tingvallaskolan och Norrbackaskolan som hade möjlighet att komma till Rävsta gratis medan barn från övriga skolor kunde medverka mot en avgift.
-Rävsta sommarfritids innefattar allt vad en skön sommarsemester innebär, även för de barn som annars aldrig skulle ha haft möjlighet till dessa sommar-aktiviteter, säger fritidsledaren Bob van den Eijkhof till märsta.nu

Under veckan i Rävsta har barnen kunnat paddla kanot, åka båt, fiska, bada, pyssla, vara med i simskola eller disco bland annat. Barnen bjöds på lunch och mellanmål samt popcorn i samband med discot.
– De flesta pedagoger fick genomgå en livräddarutbildning vilket förberedde dem för sommaren på Rävsta. Man ser även tydligt att många pedagoger väljer att ta ut sin semester efter Rävsta veckorna då den tiden uppskattas väldigt mycket och man inte vill missa att få jobba med barnen under denna tid. Både Elever och personal från olika delar av Sigtuna kommun får träffas, gemenskapsband knyts och nya vänner skapas, ja inget någon vill gå miste om, berättar Bob van den Eijkhof.

Många som hade sina barn i årets verksamhet är födda på 80-talet har själva medverkat i Rävsta sommarfritids som barn. Trots att antalet barn numera begränsats verkar uppslutningen vara fortsatt stor.

 

defacto_helsida
speedy_helsida
connys_helsida
studenten2020_helsida
sommarlov_helsida
studeravidare_helsida
kcbygg_helsida

Humlegården läggs ner

Nyheter Humlegården i centrala Sigtuna avvecklas av ägaren Valjeviken: - Anledningen är ett bristande intresse att utnyttja de kompetenser som finns på Humlegården samt att funktionshinderrörelsens organisationer inte nått fram med budskapet om behovet av en inneliggande specialiserad rehabilitering till regionerna, skriver Valjeviken i ett pressmeddelande.

kcbygg_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
speedy_outsider
sommarlov_outsider
studenten2020_outsider
studeravidare_outsider