arlandagolf_pan_aug
Bad vid strandkanten i RävstaFoto: Insändarbild
Paddla kanotFoto: Insändarbild
Båten var populärFoto: Insändarbild

Rävsta Sommarfritids fortsatt populärt

Rävsta sommarfritids har avslutats och barn från olika orter och skolor har mötts i Rävsta friluftsområde för en mängs aktiviteter: - Helt fantastiskt! Tack Sigtuna och fortsätt med Rävsta sommarfritids för våra fritidsavdelningar och barn i våran kommun, berättar fritidsledaren Bob van den Eijkhof.

marstakalaset_artikel

Förra året begränsads antalet barn på Rävsta sommarfritids till ett visst antal skolor där barnen kunde få gå kostnadsfritt, resterande kunde gå mot en avgift. I år var det barn från Sätunaskolan, Sagaskolan, Centralskolan, Eddaskolan, Tingvallaskolan och Norrbackaskolan som hade möjlighet att komma till Rävsta gratis medan barn från övriga skolor kunde medverka mot en avgift.
-Rävsta sommarfritids innefattar allt vad en skön sommarsemester innebär, även för de barn som annars aldrig skulle ha haft möjlighet till dessa sommar-aktiviteter, säger fritidsledaren Bob van den Eijkhof till märsta.nu

Under veckan i Rävsta har barnen kunnat paddla kanot, åka båt, fiska, bada, pyssla, vara med i simskola eller disco bland annat. Barnen bjöds på lunch och mellanmål samt popcorn i samband med discot.
– De flesta pedagoger fick genomgå en livräddarutbildning vilket förberedde dem för sommaren på Rävsta. Man ser även tydligt att många pedagoger väljer att ta ut sin semester efter Rävsta veckorna då den tiden uppskattas väldigt mycket och man inte vill missa att få jobba med barnen under denna tid. Både Elever och personal från olika delar av Sigtuna kommun får träffas, gemenskapsband knyts och nya vänner skapas, ja inget någon vill gå miste om, berättar Bob van den Eijkhof.

Många som hade sina barn i årets verksamhet är födda på 80-talet har själva medverkat i Rävsta sommarfritids som barn. Trots att antalet barn numera begränsats verkar uppslutningen vara fortsatt stor.

 

ica_valsta_choklad
miljopris_helsida
kontor_thaifong

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

marstakalas_helsida

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

colorama_april2

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

arlanda_golf_juli
happyhomes_2019

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

sigtunavatten_standard
sommar_centrum

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

sportfiske_sommar
arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider
colorama_april
connys
nrh
miljopris_outsider