moderaterna_panorama
Bilder från inspektörerna visar att det fanns råttspilling i serveringen och vid pizzaugnenFoto: Sigtuna kommun

Råttor på pizzeria-Fick stänga ner

En pizzeria i Märsta fick stänga under två dagar förra veckan efter allvarliga brister enligt Miljö-och hälsokontoret.

I samband med en kontroll på pizzerian som Miljö- och hälsoskyddskontoret genomförde förra veckan var bristerna så allvarliga vid tre punkter att den fick stänga ner med omedelbar verkan tills de var åtgärdade. Pizzerian fick förbud att behandla, bearbeta, bereda och sälja livsmedel.

Orsaken till stängningen var att kunder hos pizzerian larmat om råttspilling till miljökontoret redan i augusti. Man genomförde då en oanmäld inspektion som resulterade i ett föreläggande om att man ska städa undan all spillning. Spilling hittades på flera ställen i pizzerian bland annat under och vid pizzaugnen, bakom degmaskinen, bakom ugnen. Råttorna hade även gnagt sönder sladdar under kylbänken samt mellan pizzaugn och kylbänk.

Miljö- och hälsokontoret ålade även pizzerian att vidta långsiktiga åtgärder som åtgärdsplan samt undersöka huruvida det fanns öppningar och håligheter där råttorna tog sig in. Per 4:e september hade man inte gjort det man ålades. Därav genomfördes en oanmäld inspektion förra veckan och efter den så stängdes pizzerian ner tills man vidtagit åtgärder.

Anticimex kallades in av pizzerian som fick sanera och placera ut fällor, det hat också inletts en kemisk bekämpning av råttorna. Hälsoskyddskontoret bedömer att det är tillräckligt rent och att man nu har tillräckliga rutiner för att råttor inte ska komma i kontakt med livsmedel.

liber_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

mp_helsida_april

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

ewas_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

connys_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

centrum_sommar2022_helsida
marinan_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022
swedol_outsider
nrh
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
ewas_outsider