centrum_jul_panorama
Foto: MMS-Bild

Domen mot 18-åringen rivs upp

Svea hovrätt kommer inte att hantera rättegången gällande mordet i Valsta något mer utan meddelar att det ska tas om i tingsrätten på grund av feltolkning.

centrum_jul_artikel

I måndags inleddes rättegången i Svea hovrätt rörande mordet i Valsta i vintras då en tonårspojke hittades mördad i Valstas elljusspår. Svea hovrätt har dock valt att avbryta rättegången på grund av att den dömde tolkades fel. Förhöret med den dömde tolkades från hans modersmål till svenska. Svea hovrätt skriver i ett pressmeddelande att hovrätten uppmärksammat att tolkningen i tingsrätten var så bristfällig att förhöret måste tas om:
– Hovrätten anser att felet är allvarligt och att det kan ha haft betydelse för hur tingsrätten har värderat den dömdes berättelse och hur tingsrätten dömt i målet. Det gör enligt hovrätten att hela målet måste tas om i tingsrätten för att nya förhör ska kunna hållas där och den dömde få en rättvis rättegång, står det i pressmeddelande.

Enligt Dagens Nyheter gör Hovrätten bedömningen dels efter begäran från advokaten Jonas Granfelt, men även efter att hovrätten tagit del av förhören med den tilltalade i tingsrätten. Ett beslut som välkomnas av Granfelt:
– Tolkningen håller alldeles för låg kvalitet för att det ska vara tillfredställande i ett mål av det här slaget. Men hänsyn till de svåra och komplexa frågorna som domstolen behöver ta ställning till, säger Jonas Granfelt till DN.

Granfelt ska ha framfört problemet redan i tingsrätten men fick inte gehör för saken.
– Sedan är det naturligtvis ytterst svårt att på plats i en direktsituation bedöma innehållet med översättning i ett språk som man själv inte behärskar, fortsätter Jonas Granfelt enligt DN.

defacto_jul

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

sigtunavatten_standard

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

trainingpartner_jobb_helsida

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

centrum_jul_helsida
tp_helsida
greeknighthelsida
happyhomes_2019

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

colorama_jul
fme_oktober

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

nrh
tp_outsider
connys
greeknight_outsider
julbord
trainingpartner_jobb_outsider