arlandagk_panorama
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Rättegång inledd mot märstabo som attackerade poliser

Rättegången mot den märstabo som gick till attack mot poliser på Stureplan i januari inleddes på fredagen: - Det enda jag hör är hur han skriker: ”jag ska döda dig, jag ska döda er allihopa”… Det här får inte hända, det är ju inte här jag ska dö, sa en gravid polis enligt Metro.

centrum_pask

märsta.nu och andra riksmedier rapporterade i januari om hur en man som visade sig vara märstabo gick till attack mot poliser på Stureplan, mannen försökte ta en polismans vapen. Han åtalades bland annat för försök till mord. Rättegången inleddes under fredagen och det var flera dramatiska vittnesmål från polisernas sida, bland annat från en gravid 30-årig poliskvinna enligt Metro.
– Jag tänker att nej, nej, nej, det här får inte hända. Han får inte skjuta NN (poliskollegan, reds. anm.) och han får inte döda mitt barn som jag har i magen, sa polisen.

I samband med att man grep mannen så topsade man hans DNA vilket gav träff i flera andra fall som han nu åtalas för. Han förnekar brott gällande försök till mord alternativt grovt våld mot tjänsteman. Rättegången avslutas på onsdag och dom avkunnas ca två veckor efter rättegången.

centrum_pask_helsida
valsta_utveckling

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

bonava_helsida
defacto_helsida

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

ica_pask

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

colorama_april2
happyhomes_2019

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

fme_helsida

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

sigtunavatten_standard

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

fme_outsider
colorama_april
valsta_utveckling_2
sh_oppet
bonava_outsider
ridskola2019_outsider
defacto_outsider
sigtunavatten_outsider