defacto_pan2020
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Rättegång inledd mot märstabo som attackerade poliser

Rättegången mot den märstabo som gick till attack mot poliser på Stureplan i januari inleddes på fredagen: - Det enda jag hör är hur han skriker: ”jag ska döda dig, jag ska döda er allihopa”… Det här får inte hända, det är ju inte här jag ska dö, sa en gravid polis enligt Metro.

centrum_artikel

märsta.nu och andra riksmedier rapporterade i januari om hur en man som visade sig vara märstabo gick till attack mot poliser på Stureplan, mannen försökte ta en polismans vapen. Han åtalades bland annat för försök till mord. Rättegången inleddes under fredagen och det var flera dramatiska vittnesmål från polisernas sida, bland annat från en gravid 30-årig poliskvinna enligt Metro.
– Jag tänker att nej, nej, nej, det här får inte hända. Han får inte skjuta NN (poliskollegan, reds. anm.) och han får inte döda mitt barn som jag har i magen, sa polisen.

I samband med att man grep mannen så topsade man hans DNA vilket gav träff i flera andra fall som han nu åtalas för. Han förnekar brott gällande försök till mord alternativt grovt våld mot tjänsteman. Rättegången avslutas på onsdag och dom avkunnas ca två veckor efter rättegången.

connys_helsida
kcbygg_helsida
studeravidare_helsida
speedy_helsida
studenten2020_helsida
defacto_helsida
sommarlov_helsida
nrh
studeravidare_outsider
sommarlov_outsider
sigtuna_vatten_outsider
kcbygg_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
studenten2020_outsider
speedy_outsider