arlandagk_panorama
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Rättegång inledd mot märstabo som attackerade poliser

Rättegången mot den märstabo som gick till attack mot poliser på Stureplan i januari inleddes på fredagen: - Det enda jag hör är hur han skriker: ”jag ska döda dig, jag ska döda er allihopa”… Det här får inte hända, det är ju inte här jag ska dö, sa en gravid polis enligt Metro.

banner_juni_artikel

märsta.nu och andra riksmedier rapporterade i januari om hur en man som visade sig vara märstabo gick till attack mot poliser på Stureplan, mannen försökte ta en polismans vapen. Han åtalades bland annat för försök till mord. Rättegången inleddes under fredagen och det var flera dramatiska vittnesmål från polisernas sida, bland annat från en gravid 30-årig poliskvinna enligt Metro.
– Jag tänker att nej, nej, nej, det här får inte hända. Han får inte skjuta NN (poliskollegan, reds. anm.) och han får inte döda mitt barn som jag har i magen, sa polisen.

I samband med att man grep mannen så topsade man hans DNA vilket gav träff i flera andra fall som han nu åtalas för. Han förnekar brott gällande försök till mord alternativt grovt våld mot tjänsteman. Rättegången avslutas på onsdag och dom avkunnas ca två veckor efter rättegången.

sbrf_helsida
banner_juni_helsida
sigtunavatten_standard
ica_valsta_choklad
colorama_april2
oppning_helsida
fme_helsida
midsommar_valsta_helsida

Nya bostäder står tomma

Bostad Nybyggda bostäder står tomma på grund av för hög hyra eller för höga priser, det konstaterar Länsstyrelsen i en ny rapport.

defacto_helsida

Incidenter med hund ökar sommartid

Nyheter Sommartid är det många som låter hunden gå lös på gator eller i parker, men enligt lokala föreskrifter ska hunden vara kopplad på allmän plats även om du anser att du har god kontroll över den: - Vi har sedan 1 juni 2018 tagit emot över 670 anmälningar om lösa hundar som angripit, bitit eller allvarligt skrämt människor eller andra djur i Stockholms län, säger Anna Mattsson, samordnade på Länsstyrelsens enhet för djurskydd.

sh_bovard_out
nrh
sbrf_outsider
defacto_outsider
midsommar_valsta_outsider
sh_oppet
colorama_april
oppning_outsider
connys
fme_outsider
ridskola2019_outsider