moderaterna_riksdag
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Rättegång inledd mot märstabo som attackerade poliser

Rättegången mot den märstabo som gick till attack mot poliser på Stureplan i januari inleddes på fredagen: - Det enda jag hör är hur han skriker: ”jag ska döda dig, jag ska döda er allihopa”… Det här får inte hända, det är ju inte här jag ska dö, sa en gravid polis enligt Metro.

märsta.nu och andra riksmedier rapporterade i januari om hur en man som visade sig vara märstabo gick till attack mot poliser på Stureplan, mannen försökte ta en polismans vapen. Han åtalades bland annat för försök till mord. Rättegången inleddes under fredagen och det var flera dramatiska vittnesmål från polisernas sida, bland annat från en gravid 30-årig poliskvinna enligt Metro.
– Jag tänker att nej, nej, nej, det här får inte hända. Han får inte skjuta NN (poliskollegan, reds. anm.) och han får inte döda mitt barn som jag har i magen, sa polisen.

I samband med att man grep mannen så topsade man hans DNA vilket gav träff i flera andra fall som han nu åtalas för. Han förnekar brott gällande försök till mord alternativt grovt våld mot tjänsteman. Rättegången avslutas på onsdag och dom avkunnas ca två veckor efter rättegången.

coronapandemin

Nya rekommendationer införs

Nyheter Regeringen har meddelat att rekommendationer för att minska smittspridning ska införas igen med start onsdag 8:e december.

jul2021
connys_helsida

Kommunledningen planerar för öppning av Valstaskolan

Politik Valstaskolan som stängdes för några år sedan kan till kommande läsår öppnas igen: - När Valstaskolan stängdes under den förra majoriteten styre gjordes det utifrån de förhållanden som gällde då. I efterhand kan vi bara konstatera att det inte blev bra för lokalsamhället i centrala Valsta, uppger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

happyhomes_sommar2020
valsta-jul_helsida
2020_helsida
mp_host_helsida
defacto_helsida

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

julmarknad_helsida
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

stationshusen_out
jul_outsider
connys
nrh
ridskola_2020_outsider
valsta_jul_outsider
mp-outsider
swedol_outsider
julmarknad_outsider
sigtuna_vatten_outsider