centrum_host
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Rättegång inledd mot märstabo som attackerade poliser

Rättegången mot den märstabo som gick till attack mot poliser på Stureplan i januari inleddes på fredagen: - Det enda jag hör är hur han skriker: ”jag ska döda dig, jag ska döda er allihopa”… Det här får inte hända, det är ju inte här jag ska dö, sa en gravid polis enligt Metro.

märsta.nu och andra riksmedier rapporterade i januari om hur en man som visade sig vara märstabo gick till attack mot poliser på Stureplan, mannen försökte ta en polismans vapen. Han åtalades bland annat för försök till mord. Rättegången inleddes under fredagen och det var flera dramatiska vittnesmål från polisernas sida, bland annat från en gravid 30-årig poliskvinna enligt Metro.
– Jag tänker att nej, nej, nej, det här får inte hända. Han får inte skjuta NN (poliskollegan, reds. anm.) och han får inte döda mitt barn som jag har i magen, sa polisen.

I samband med att man grep mannen så topsade man hans DNA vilket gav träff i flera andra fall som han nu åtalas för. Han förnekar brott gällande försök till mord alternativt grovt våld mot tjänsteman. Rättegången avslutas på onsdag och dom avkunnas ca två veckor efter rättegången.

dackskiftarna_helsida

Ökning av arbetsplatsolyckor i kommunne

Nyheter Fackförbundet Byggnads kommer att ge sig ut på en länsomfattande inspektion av byggnadsplatser, detta för att kontrollera så att säkerheten efterlevs. I Kommunen har 16 arbetsplatsolyckor skett bara i år.

fme_oktober
happyhomes_2019
ica_oktober

Sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter En del av Valstavägen får sänkt hastighet: - Den lokala trafikföreskriften om hastighetsbegränsningen är resultatet av en del i arbetet med stadsbyggnadsprojektet Valsta 2030, säger Anna-Carin Mattsson, gatu- och parkchef i Sigtuna kommun.

centrum_host_helsida
EXTRA

Förbipasserande attackerades av knivman

Nyheter En man greps i Valsta under förmiddagen sedan han försökt attackera förbipasserande med en kniv: - Han försökte hugga en man med barnvagn och två barn, säger ett vittne till märsta.nu

greeknighthelsida
defacto_helsida
sigtunavatten_standard
greeknight_outsider
defacto_outsider
connys
nrh
colorama_april2