moderaterna_panorama
Foto: Polisen

Rättegång i Högsta domstolen ställs in

Högsta domstolens rättegång om Busshållsplatsmordet ställs in sedan den misstänkte lämnat landet för Sierra Leone.

Tingsrätten dömde en man i 20-års åldern för mordet vid en busshållsplats i Steninge 2020, han friades sedan av hovrätten och därefter överilade åklagaren till Högsta domstolen. Fallet skulle upp då bevisvärdet skulle prövas i och med att man hos den misstänkte hittade hylsor från mordvapnet med DNA från mördaren, även en jacka med spår av mordvapnet och DNA hittas hos mannen när han grips.
Expressen rapporterar nu att den misstänkte efter ha mottagit den friande domen lämnat Sverige för Sierra Leone via Paris. Han är född i Sierra Leone men bott i Sverige länge. En ny rättegång krävs för att mannen ska dömas i Högsta domstolen. Mannen har inte kunnat delges då han inte finns på folkbokföringsadressen samt inte svarar på e-post och telefonnummer. Rättegången skulle ha hållits i maj men har ställts in. Man tror inte att chansen är stor att mannen utelämnas från Sierra Leone till Sverige.
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

marinan_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

connys_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

ewas_helsida
liber_helsida
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april
2020_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ewas_outsider
nrh
marina_outsider
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
connys