centrum_panorama2020
Foto: Jamshid Jamshidi
Här ligger Forsby

Rättegång i Forsbymordet-Flicka angav pojkvännen

På torsdagen startar rättegången i Forsbymordet där en man hittades bränd. Upprinnelsen går tillbaka till Märsta där mannen sköts i en lägenhet.

centrum_artikel

Mannen sköts i februari i en lägenhet i Valsta, det var efter ett bråk som urartade som han sköts skriver SVT Uppsala. Därefter forslas kroppen till Forbsy mellan Odensala-Knivsta där den bränns och hittas i samband med att brandkår larmas.

Fem personer står åtalade för inblandning. Huvudpersoner är en 20-årig man, hans farbror och hans pappa samt en 15-årig flickvän. Samtliga nekar till brott enligt SVT.

Offret, den 45-årie mannen, var en barndomsvän till 20-åringens farbror. Flickan var inledningsvis misstänkt för mordet men efter måna och långa förhör kom man fram till att det var hennes pojkvän som avlossat skotten. Hennes och en kamrats vittnesmål blir ett viktigt inslag i rättegången som inleds på torsdagen i Uppsala.

Annan bevisning som finns är DNA, kulor har hittats och en kniv med DNA från både den mördade och 20-åringen. Motivet är än så länge inte helt klarlagt:
– Det har blivit en tjafs i lägenheten, det finns uppgifter om att det handlade om droger – men mer vet vi inte. Jag hoppas att vi under rättegången får höra sanningen om vad som ledde fram till att offret dödades och vem som gjorde det, säger åklagare Anne Sjöblom till SVT Uppsala.

Den 15-åriga flickan står åtalad för skyddande av brottsling eftersom hon hjälpt till att städa upp i lägenheten efter mordet

defacto_helsida
sportlov_sigtuna

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

connys_helsida

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

happyhomes_2019
centrum_helsida2020
speedy_helsida
2020_helsida

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

salong_elisabeth_helsida
teatergrillen_helsida

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

nrh
sportlov_sigtuna_outsider
connys
teatergrillen_outsider
sigtuna_vatten_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
speedy_outsider