centrum_panorama2020
Foto: Jamshid Jamshidi
Här ligger Forsby

Rättegång i Forsbymordet-Flicka angav pojkvännen

På torsdagen startar rättegången i Forsbymordet där en man hittades bränd. Upprinnelsen går tillbaka till Märsta där mannen sköts i en lägenhet.

Mannen sköts i februari i en lägenhet i Valsta, det var efter ett bråk som urartade som han sköts skriver SVT Uppsala. Därefter forslas kroppen till Forbsy mellan Odensala-Knivsta där den bränns och hittas i samband med att brandkår larmas.

Fem personer står åtalade för inblandning. Huvudpersoner är en 20-årig man, hans farbror och hans pappa samt en 15-årig flickvän. Samtliga nekar till brott enligt SVT.

Offret, den 45-årie mannen, var en barndomsvän till 20-åringens farbror. Flickan var inledningsvis misstänkt för mordet men efter måna och långa förhör kom man fram till att det var hennes pojkvän som avlossat skotten. Hennes och en kamrats vittnesmål blir ett viktigt inslag i rättegången som inleds på torsdagen i Uppsala.

Annan bevisning som finns är DNA, kulor har hittats och en kniv med DNA från både den mördade och 20-åringen. Motivet är än så länge inte helt klarlagt:
– Det har blivit en tjafs i lägenheten, det finns uppgifter om att det handlade om droger – men mer vet vi inte. Jag hoppas att vi under rättegången får höra sanningen om vad som ledde fram till att offret dödades och vem som gjorde det, säger åklagare Anne Sjöblom till SVT Uppsala.

Den 15-åriga flickan står åtalad för skyddande av brottsling eftersom hon hjälpt till att städa upp i lägenheten efter mordet

coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

ridskola2020_helsida
festspec_corona_helsida
speedy_helsida
happy_homes_mars
centrum_helsida2020
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

marina_helsida
defacto_helsida

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

2020_helsida
festspec_corona_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
speedy_outsider