centrum_panorama2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Rättegång avslutad: Riskerar långa fängelsestraff

Rättegången i Forsbymordet har avslutats och åklagaren yrkar på fängelse i 12 respektive 16 år för en 20-årig man och hans farbror.

centrum_artikel

Det var för snart ett år sedan som en man dödades i en lägenhet i Valsta, han kördes sedan till Forsby mellan Odensala och Knivsta där kroppen brändes. Ett flertal personer misstänktes för brottet under det gångna året men under hösten greps två män som ansågs ha utfört mordet.

Rättegången mot dem har nu avslutats, det yrkas på 12 års fängelse för en 20-årig man och 16 års fängelse för farbrorn rapporterar SVT Uppsala. Båda ska i samförstånd ha skjutit mannen. Men den 20-årige mannens advokat tycker inte att bevisningen håller för en fällande dom.
– Bevisningen består ju mest av uppgifter från andra personer, och i det här fallet är de inte tillräckliga för att min klient ska fällas, säger hon till SVT Uppsala.

defacto_helsida
connys_helsida

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

2020_helsida

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

teatergrillen_helsida
sportlov_sigtuna
centrum_helsida2020
speedy_helsida

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

salong_elisabeth_helsida
happyhomes_2019

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

sportlov_sigtuna_outsider
connys
nrh
speedy_outsider
teatergrillen_outsider
sigtuna_vatten_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider