defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Rättegång avslutad: Riskerar långa fängelsestraff

Rättegången i Forsbymordet har avslutats och åklagaren yrkar på fängelse i 12 respektive 16 år för en 20-årig man och hans farbror.

Det var för snart ett år sedan som en man dödades i en lägenhet i Valsta, han kördes sedan till Forsby mellan Odensala och Knivsta där kroppen brändes. Ett flertal personer misstänktes för brottet under det gångna året men under hösten greps två män som ansågs ha utfört mordet.

Rättegången mot dem har nu avslutats, det yrkas på 12 års fängelse för en 20-årig man och 16 års fängelse för farbrorn rapporterar SVT Uppsala. Båda ska i samförstånd ha skjutit mannen. Men den 20-årige mannens advokat tycker inte att bevisningen håller för en fällande dom.
– Bevisningen består ju mest av uppgifter från andra personer, och i det här fallet är de inte tillräckliga för att min klient ska fällas, säger hon till SVT Uppsala.

coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

ridskola2020_helsida
festspec_corona_helsida
2020_helsida
happy_homes_mars
marina_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

centrum_helsida2020
speedy_helsida

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

defacto_helsida
festspec_corona_outsider
nrh
speedy_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider