moderaterna_sep2020
Foto: Genrebild

Rasistattacken mot MIK: Diskuterade midsommarvisor

Föräldrarna sjöng inte rasistiska nidvisor utan diskuterade midsommarvisor. Det är svaret från den aktuella klubben vars föräldrar ska ha sjungit "vi komma från pepparkakeland" i samband med att Märsta IK vunnit mot dem.

Märsta IK:s P04 utsattes för en rasistattack i samband med Roslagscupen, enligt en ledare ska föräldrar ha sjungit ”vi komma från peppakakeland”. Händelsen uppmärksammades även i riksmedia av Aftonbladet som fått tag i representanter från den aktuella klubben. Svaret från dem om vad som hände var att förälder diskuterade midsommarvisor:
-Det var två mammor som stod och diskuterade midsommarvisor, säger kommunikationsansvarige i klubben till tidningen.

Klubben höll på att utreda vad som hände och det har framkommit en helt annan bild än vad som uppgetts på facebook. Klubbrepsentanten har även varit i kontakt med de berörda föräldrarna:
– Det handlar om två mammor som stått och diskuterat olika midsommarvisor sinsemellan. Det hade inte alls med matchen att göra. De korta strofer de sjungit har inte varit riktat mot planen eller något av lagen. Där har då den här visan som nämns i artikeln diskuterats, uppger han för Aftonbladet.

Diskussionen mellan föräldrarna handlade istället om hur melodin till ”Tre små gummor gick”, då började en förälder sjunga de första stroferna ur ”vi komma från pepparkakeland”, när de kom på att det var en julsång så gick de vidare enligt klubbrepresentanten. De två mammorna kontaktade själva klubben och är upprörda över att ryktet spridit sig. Man har själva flera spelare i laget med utländsk bakgrund och nu känner man sig illa till mods av detta.

corner_helsida
festspec_host2020_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
helgens matcher

Viktiga matcher i trean och femman

Fotboll FC Arlanda och Rosersbergs IK har viktiga matcher där avancemang eller potentiellt avancemang står på spel nu när serierna är inne på sina sista omgångar,

helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
defacto_helsida
helgens matcher

Helgens matcher: Derby i Division 6

Fotboll Det är toppmöte i Division 6 där MärstaIK2 och FC Arlanda2 möts. Märsta IK spelade hemma på fredagskvällen och FC Arlanda tar sig an Vallentuna på lördag eftermiddag.

boisigtuna
sigtuna_vatten_outsider
corner_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
festspec_host2020_outsider