moderaterna_panorama
Foto: Genrebild

Rasistattacken mot MIK: Diskuterade midsommarvisor

Föräldrarna sjöng inte rasistiska nidvisor utan diskuterade midsommarvisor. Det är svaret från den aktuella klubben vars föräldrar ska ha sjungit "vi komma från pepparkakeland" i samband med att Märsta IK vunnit mot dem.

Märsta IK:s P04 utsattes för en rasistattack i samband med Roslagscupen, enligt en ledare ska föräldrar ha sjungit ”vi komma från peppakakeland”. Händelsen uppmärksammades även i riksmedia av Aftonbladet som fått tag i representanter från den aktuella klubben. Svaret från dem om vad som hände var att förälder diskuterade midsommarvisor:
-Det var två mammor som stod och diskuterade midsommarvisor, säger kommunikationsansvarige i klubben till tidningen.

Klubben höll på att utreda vad som hände och det har framkommit en helt annan bild än vad som uppgetts på facebook. Klubbrepsentanten har även varit i kontakt med de berörda föräldrarna:
– Det handlar om två mammor som stått och diskuterat olika midsommarvisor sinsemellan. Det hade inte alls med matchen att göra. De korta strofer de sjungit har inte varit riktat mot planen eller något av lagen. Där har då den här visan som nämns i artikeln diskuterats, uppger han för Aftonbladet.

Diskussionen mellan föräldrarna handlade istället om hur melodin till ”Tre små gummor gick”, då började en förälder sjunga de första stroferna ur ”vi komma från pepparkakeland”, när de kom på att det var en julsång så gick de vidare enligt klubbrepresentanten. De två mammorna kontaktade själva klubben och är upprörda över att ryktet spridit sig. Man har själva flera spelare i laget med utländsk bakgrund och nu känner man sig illa till mods av detta.

connys_helsida
liber_helsida
marinan_helsida
defacto_helsida
helgens resultat

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Märsta IK vann och befäster andraplatsen i tabellen. Här hittar du resultat och målskyttar från den gångna helgens matcher.

centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april
2020_helsida
EXTRA

Raschke lämnar RIK efter 18 år

Innebandy Fredrik "Pysen" Raschke som varit engagerad i Rosersbergs IK under 18 års tid, varav 15 år i seniorsammanhang, lämnar nu klubben: - Jag har så mycket att tacka Rosersbergs IK, RA19 & innebandyn för! Den har format mig som människa, fostrat mig som ledare & givit mig så många fantastiska bekantskaper & vänner!

ewas_helsida

Sju medaljer på NM

kampsport Nordiska mästerskapen i Borlänge avgjordes under lördagen och Kim Taekwondos sju deltagare kom hem med varsin medalj.

ukrainakriget

Startar upp idrott för flyktingbarnen

Sport Skånela IF och Märsta IK har startat upp ett projekt med idrott för ukrainska flyktingbarn: - Genom denna aktivitet kan vi kanske ge dem en möjlighet att glömma deras, just nu, sorgliga vardag. Vi möjliggör ett s.k ”andningshål” där de endast ska ha fokus på att ha roligt och vara barn, säger Skånelas herrtränare Jimmy Karlsson som är engagerad i aktiviteten.

helgens matcher

Derbydags på Nationaldagen

Fotboll På torsdagskvällen inleddes helgens matcher med två av bygdens lag i spel. På Nationaldagen summeras helgen med ett derby i Division 4.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marina_outsider
connys
ewas_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
nrh
moderat_outsider