defacto_pan2020
Foto: Genrebild

Rasistattacken mot MIK: Diskuterade midsommarvisor

Föräldrarna sjöng inte rasistiska nidvisor utan diskuterade midsommarvisor. Det är svaret från den aktuella klubben vars föräldrar ska ha sjungit "vi komma från pepparkakeland" i samband med att Märsta IK vunnit mot dem.

centrum_artikel

Märsta IK:s P04 utsattes för en rasistattack i samband med Roslagscupen, enligt en ledare ska föräldrar ha sjungit ”vi komma från peppakakeland”. Händelsen uppmärksammades även i riksmedia av Aftonbladet som fått tag i representanter från den aktuella klubben. Svaret från dem om vad som hände var att förälder diskuterade midsommarvisor:
-Det var två mammor som stod och diskuterade midsommarvisor, säger kommunikationsansvarige i klubben till tidningen.

Klubben höll på att utreda vad som hände och det har framkommit en helt annan bild än vad som uppgetts på facebook. Klubbrepsentanten har även varit i kontakt med de berörda föräldrarna:
– Det handlar om två mammor som stått och diskuterat olika midsommarvisor sinsemellan. Det hade inte alls med matchen att göra. De korta strofer de sjungit har inte varit riktat mot planen eller något av lagen. Där har då den här visan som nämns i artikeln diskuterats, uppger han för Aftonbladet.

Diskussionen mellan föräldrarna handlade istället om hur melodin till ”Tre små gummor gick”, då började en förälder sjunga de första stroferna ur ”vi komma från pepparkakeland”, när de kom på att det var en julsång så gick de vidare enligt klubbrepresentanten. De två mammorna kontaktade själva klubben och är upprörda över att ryktet spridit sig. Man har själva flera spelare i laget med utländsk bakgrund och nu känner man sig illa till mods av detta.

januari_helsida
coronapandemin

Hockeylaget fick nog-Intog frusen damm i Steninge slottsby

Ishockey Pinbackshallen har varit stängd sedan snart en månad, på lördagen fick Wings Team 11 nog och spelade på naturis i Steninge slottsby.

Coronapandemin

uppdaterad Utomhusträning tillåts igen

Sport Nu tillåter Smittskyddsläkare organiserad utomhusidrott igen: - Bakgrunden till den nya bedömningen är den något minskade smittspridningen samt den positiva effekten för folkhälsan som träning innebär, skriver Region Stockholms i ett pressmeddelande.

prima_helsida
coronapandemin

Stängda hallar och planer en förlustaffär-Ser över möjlighet att lätta på restriktionerna

Sport Trots att hallar, ishallar, planer och simhallar stängts ned räknar Kultur- och fritidsförvaltningen med ett minusresultat för 2020. Nu öppnar Kultur- och fritidsförvaltningens chef Lars Palmér upp för att det kan bli aktuellt med organiserad barn- och ungdomsidrott igen innan 24/1.

connys_helsida
coronapandemin

Beslut om idrottsstopp för barn ligger kvar

Sport Trots den nya pandemilagen om att varje person ska ha tio kvadratmeter yta till sitt förfogande kommer ungdomsidrotten inte att få sätta igång i kommunala anläggningar.

happyhomes_sommar2020
damallsvenskan

Pigg start räckte inte

Handboll Det var dubbelmöte mellan Skånela och Kärra i Vikingahallen. Damerna förlorade trots en pigg start: - Vi spelar fantastisk handboll första tjugo minuter, säger tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim

herrallsvenskan

Storseger igen för Skånela mot Kärra

Handboll Skånela vann komfortabelt mot Kärra hemma i Vikingahallen på lördagen: - Det är två poäng och åtta plusmål, dumt att klaga, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

centrum_helsida2020
EXTRA

Lucao spelar VM med Kongo

Handboll Skånelas målvakt Herdeiro Lucao har tagits ut till VM för Demokratiska Republiken Kongo där han ställs mot bland annat regerande världsmästaren Danmark.

defacto_helsida
ridskola2020_helsida
coronapandemin

Sigtuna Tennis håller igång för folkhälsan

Tennis Ungdomsidrotten i hela länet slog igen på grund av att kommuner bestämde sig för att stänga ner hallar och offentliga planer. Men i Sigtuna har Sigtuna Tennisklubb planerad verksamhet från 9:e januari.

herrallsvenskan

Skånelas vinstsvit bruten

Handboll Skånelas fina vinstsvit bröts i hemmamatchen mot Kungälv efter bland annat fem mål av förre skånelaiten Jesper Filén.

speedy_vinter_helsida
2020_helsida
coronapandemin

Beskedet: Organiserad idrott ska även ställas in utomhus

Sport Folkhälsomyndigheten anser inte att organiserad utomhusidrott för barn och unga ska ställas in men Smittskyddsläkaren i Stockholm delar inte uppfattningen.

coronapandemin

Fritidschefen: Går emot allt vad vi vill

Sport Riksidrottsförbundet uppmanade kommunerna till dialog innan man stängde ner hallar men Sigtuna kommun och andra i länet stängde ner ändå: - De här besluten vi tagit nu går givetvis emot allt vi egentligen vill. Vi vill såklart att våra invånare ska använda våra anläggningar, röra på sig, ha kul tillsammans – och må gott, säger Kultur- och fritidsförvaltningen chef Lars Palmér.

meko_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
moderat_outsider_jan
speedy_vinter2020_outsider
nrh
prima_outsider
centrum_sommar_out
meko_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider