centrum_host
Taxibilar på ArlandaFoto: Daniel Iskander/Arkiv

Rapport: Taxibilar kör för fort på E4:an

Taxibilar på E4:an mellan Arlanda-Stockholm kör för fort enligt en undersökning som VTI har gjort uppger Polisen.

Statliga VTI som forskar inom trafiken har gjort en undersökning av hastigheten på taxibilar på E4 mellan Arlanda-Stockholm. Den visar att fler än 90 procent av taxiförarna som ingick i studien körde för fort på sträckor med hastighetsbegränsning på 80 km/h.
– Många taxibolag arbetar systematiskt med trafiksäkerhetsfrågor, men det återspeglas inte på vägen när det gäller hastighetsefterlevnad, säger Anna Vadeby, på VTI som lett studien, till Polisens hemsida.

Att följa hastighetsbegränsningarna är avgörande för att minska dödsolyckor ute i trafiken och yrkestrafiken har ett ansvar när det gäller den rådande trafikrytmen på vägarna, skriver Polisen på sin hemsida. Under 2017-2018 hade Polisen, Trafikverket och Transportstyrelsen ett samarbete med de stora taxibolagen i syfte att hitta lösningar för att taxibolagen bättre skulle följa hastighetskraven.

greeknighthelsida
happyhomes_2019
defacto_mustach_helsida
fme_oktober
ica_oktober
centrum_host_helsida
sigtunavatten_standard

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

nrh
connys
greeknight_outsider
colorama_april2