defacto_pan
Taxibilar på ArlandaFoto: Daniel Iskander/Arkiv

Rapport: Taxibilar kör för fort på E4:an

Taxibilar på E4:an mellan Arlanda-Stockholm kör för fort enligt en undersökning som VTI har gjort uppger Polisen.

Statliga VTI som forskar inom trafiken har gjort en undersökning av hastigheten på taxibilar på E4 mellan Arlanda-Stockholm. Den visar att fler än 90 procent av taxiförarna som ingick i studien körde för fort på sträckor med hastighetsbegränsning på 80 km/h.
– Många taxibolag arbetar systematiskt med trafiksäkerhetsfrågor, men det återspeglas inte på vägen när det gäller hastighetsefterlevnad, säger Anna Vadeby, på VTI som lett studien, till Polisens hemsida.

Att följa hastighetsbegränsningarna är avgörande för att minska dödsolyckor ute i trafiken och yrkestrafiken har ett ansvar när det gäller den rådande trafikrytmen på vägarna, skriver Polisen på sin hemsida. Under 2017-2018 hade Polisen, Trafikverket och Transportstyrelsen ett samarbete med de stora taxibolagen i syfte att hitta lösningar för att taxibolagen bättre skulle följa hastighetskraven.

sommar_centrum
arlanda_golf_juli
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
defacto_helsida
ica_valsta_choklad
EXTRA

Här är barnen som ploggar på idrotten

Ung & Student SVT:s Lilla Aktuellt besökte i veckan Steningehöjdens skola för att skolans elever "ploggar": - Vi har hitills ploggat med elever i år 2-6 men tanken är att alla elever på skolan ska plogga, säger idrottsläraren Jessica Brissman.

defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
connys
nrh