center_pan21
Foto: Jamshid Jamshidi

Rapport: Normalläget allt närmare

Allt fler återgår nu till normalläget i kommunen visar Googles rörlighetsrapport från förra veckan.

Vi närmar oss det normala igen, i alla fall när man tar del av Googles rörelserapport till och med 4:e september. Siffrorna visar att butikshandel är nu sju procent över det normala, matbutiker och apotek ligger på siffror exakt som innan pandemin. Men den största ökningen svarar kollektivtrafik för. Där är situationen idag 23 procent under det normala, men för bara två veckor sedan var siffran 40 procent. Således är det många fler som nu reser kollektivt igen via Märsta station. Arbetsplatserna noterar också en uppgång, där är läget nu nio procent under det normala, men det är en kraftig uppgång från minus 40 procent bara de senaste två veckorna.

connys_helsida
defacto_helsida
eldsjal-helsida
centrum_helsida2020

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

mp_host_helsida
andersojag
bostad_helsida
2020_helsida

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

happyhomes_sommar2020
helsida_var2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp-outsider
andersojag_outsider
connys
centrum_sommar_out
nrh
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
eldsjal-outsider
bostad_outsider
swedol_outsider