moderaterna_panorama
Raoul Wallenbergs förskola i Sigtuna stadsängarFoto: Pressbild

Raoul Wallenbergskolan vill etablera grundskola

Raoul Wallenbergsskolan som har en förskola i Sigtuna stadsängar avser etablera en grundskola i Sigtuna eller Steninge slottsby.

Sedan i höstas finns Raoul Wallenbergskolan med förskola i Sigtuna stadsängar. Nu har man lämnat in en ansökan till Skolinspektionen om att etablera grundskola i Sigtuna eller Steninge slottsby. I tjänsteskrivelsen från kommunen till Skolinspektionen är kommunen positiva till fristående alternativ men konstaterar att etableringen kan ge negativa effekter på både kommunala och friskolor som redan finns.

Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) skriver i mail till märsta.nu att det kan påverka S:t pers skola och Väringaskolan om en etablering skulle genomföras i Sigtuna.
– Det vill vi inte ska hända. Vi är dock enbart remissinsttans och det är skolinspektionen som kommer att fatta beslutet. Vi är dock en växande kommun och längre fram i tiden kommer det att öppna upp möjligheter för etablering av nya skolor.

På kort sikt är alltså etableringen negativ för kommunen men på längre sikt positiv enligt Bergqvist. Efter remissyttrandet kommer Skolinspektionen fatta beslut om Raoul Wallenberg får etablera grundskola eller inte, ansökan avser F-9-skola. Raoul Wallenbergskolan har nio grundskolor i Sverige.

mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

connys_helsida
liber_helsida
marinan_helsida
centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

ewas_helsida
defacto_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

2020_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
nrh
mp_outsider2022
ewas_outsider