sigtunahem_feb
Foto: Jamshid Jamshidi/arkiv

Rån i Sigtuna

En person slogs ned och rånades på bland annat mobilen under natten: - Det är ingen gripen men en anmälan om rån upprättad, säger Anna Westebrg vid Polisens ledningscentral.

centrum_sportlov

Det var strax efter midnatt som en person slogs ned och rånades av flera andra vid Sigtuna busstation. Målsägandes kompis larmade polisen om händelsen:
– Anmälaren hade sett rånet, det var ett antal personer närvarande, berättar Anna Westberg vid Polisens ledningscentral.

Ingen person har gripits, den misstänkta och de som fanns i anslutning till rånet ska ha varit mellan 15-18 år gamla. Målsäganden skadades inte fysiskt men blev betslen på bland annat mobiltelefonen. En anmälan om rån upprättades.

februari

Polisen höll medborgarmöte i Valsta

Notiser Under onsdagskvällen höll lokalpolisen ett medborgarmöte i Valsta: - Bra dialog med många bra synpunkter om hur vi kan göra Valsta tryggare och säkrare. Mötet var mycket uppskattat både från oss och boende i området, twittrar Emil Andersson, lokalpolisområdeschef i Sollentuna.

sigtuna_bygglov
EXTRA

Landsbygdsbor upprörda över skolsituation: Det är vanstyre

Nyheter Boende på landsbygden utanför Sigtuna är upprörda över att deras barn ska placeras på S:ta Gertruds skola istället för S:t Pers skola där familjerna redan har andra syskon: - Det här drabbar många området hårt men kommunen visar inte särskilt mycket förstående. Enligt skollagen har alla barn rätt till den närmaste skolan men i det här fallet är man inte så petiga, säger Mikael Nybrink, förälder.

sportlov

Förskolebarn ska lockas till läsning

Nyheter Märsta bibliotek gör en satsning för att fler barn ska läsa böcker: - Med Bokäventyret slår vi ”två flugor i en smäll”. Dels visar vi att böcker kan vara minst lika spännande som exempelvis dataspel och dels uppmuntrar vi till fantasi och kreativitet i samspel mellan barn och vuxna, säger Maria Edin, lärare på Sigtuna Kulturskola.

forskontor
valet2018

Khalifa kandiderar inte till ny mandatperiod

Politik Hårt kritiserade Ibrahim Khalifa kommer inte att kandidera till kommunfullmäktige i höstens val: - Jag är stolt över att jag fick vara med och utveckla kommunens skolor vilket har gett fler barn en bra start i livet och ledde till att kommunen utsågs till årets skolförbättrare, säger Khalifa i ett pressmeddelande.

Klottrare togs på bar gärning

Blåljus Allmänhet ryckte in och tog en klottrare på bar gärning vid Märsta station under eftermiddagen: - Det var några ungdomsvärdar som tog fast honom och larmade polis, säger Sven Erik-Olsson vid Polisens ledningscentral.

Nyanlända flyttar ut från bostäder

Nyheter Nyanlända som haft bostad via Sigtuna kommun i två år kommer nu att få flytta vidare från sina kontrakt: - De familjer som bott två år i Sigtuna har samtliga flyttat ut antingen innan eller vid 2-årsperiodens slut, säger Olov Holst, kommunstyrelsens ordförande till märsta.nu

standard
objekt3
outsider_defacto
objekt4
Norra Redovisningshuset
matcher_skanela
objekt2
Festspecialisten – Standard
sigtunavatten_feb
vuxentutbildning
connys
standard_ridskola