januari
Yosef RahaliFoto: Magnus Granhagen
Robert LadanFoto: Magnus Granhagen

Rahali och Ladan förlänger med Skånela

Kvaljagande Skånela har gjort klart med fler spelare för den kommande säsongen. Efter att Oscar Frank kritat på är det även klart med förlängningar för Yosef Rahali och Robert Ladan.

centrum_artikel

Yosef Rahali är numera veteran i skånelasammanhang, han gjorde debut under Elitserie-året 12/13 och spåddes en lysande framtid. Men skador har delvis bromsat upp karriären. Den här säsongen har han dock levererat och är en av tränare Jimmy Karlssons stöttepelare:
– Jag hymlar inte om att Yosef är en av de spelare jag litar på mest. Jag uppskattar och imponeras över hans kvaliteter över hela banan. En grym försvarsspelare med ett fotarbete och en känsla för att stå rätt av hög klass, säger Karlsson till klubbens sajt.

Viktig för kontringarna
Utöver det har man också gjort klart med en förlängning för Robert Ladan som i år fått sitt genombrott i skånelatröjan. Ladan är en av nyckelspelarna i Skånelas kontringar:
– Jag tycker han har utvecklats massor sen han kom till oss för två år sedan. Han har blivit mognare och hittat en bättre balans i när han ska använda sin speed. Han besitter också fina ledaregenskaper som har varit bra för gruppen i år. Jag är övertygad att han kommer växa ytterligare nästkommande säsong, uppger Jimmy Karlsson.

handbolls-vm

Två förluster för Lucaus Kongo

Handboll Skånelaiten Lucau har spelat två matcher i VM för Kongo och på söndagen föll man stort mot regerande världsmästarna Danmark: - Det var inte lätt att vara målvakt, sa Lucau till Internationella Handbollsförbundets hemsida.

centrum_helsida2020
connys_helsida
coronapandemin

Hockeylaget fick nog-Intog frusen damm i Steninge slottsby

Ishockey Pinbackshallen har varit stängd sedan snart en månad, på lördagen fick Wings Team 11 nog och spelade på naturis i Steninge slottsby.

Coronapandemin

uppdaterad Utomhusträning tillåts igen

Sport Nu tillåter Smittskyddsläkare organiserad utomhusidrott igen: - Bakgrunden till den nya bedömningen är den något minskade smittspridningen samt den positiva effekten för folkhälsan som träning innebär, skriver Region Stockholms i ett pressmeddelande.

happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Stängda hallar och planer en förlustaffär-Ser över möjlighet att lätta på restriktionerna

Sport Trots att hallar, ishallar, planer och simhallar stängts ned räknar Kultur- och fritidsförvaltningen med ett minusresultat för 2020. Nu öppnar Kultur- och fritidsförvaltningens chef Lars Palmér upp för att det kan bli aktuellt med organiserad barn- och ungdomsidrott igen innan 24/1.

2020_helsida
coronapandemin

Beslut om idrottsstopp för barn ligger kvar

Sport Trots den nya pandemilagen om att varje person ska ha tio kvadratmeter yta till sitt förfogande kommer ungdomsidrotten inte att få sätta igång i kommunala anläggningar.

meko_helsida
damallsvenskan

Pigg start räckte inte

Handboll Det var dubbelmöte mellan Skånela och Kärra i Vikingahallen. Damerna förlorade trots en pigg start: - Vi spelar fantastisk handboll första tjugo minuter, säger tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim

herrallsvenskan

Storseger igen för Skånela mot Kärra

Handboll Skånela vann komfortabelt mot Kärra hemma i Vikingahallen på lördagen: - Det är två poäng och åtta plusmål, dumt att klaga, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

defacto_helsida
EXTRA

Lucao spelar VM med Kongo

Handboll Skånelas målvakt Herdeiro Lucao har tagits ut till VM för Demokratiska Republiken Kongo där han ställs mot bland annat regerande världsmästaren Danmark.

speedy_vinter_helsida
ridskola2020_helsida
coronapandemin

Sigtuna Tennis håller igång för folkhälsan

Tennis Ungdomsidrotten i hela länet slog igen på grund av att kommuner bestämde sig för att stänga ner hallar och offentliga planer. Men i Sigtuna har Sigtuna Tennisklubb planerad verksamhet från 9:e januari.

herrallsvenskan

Skånelas vinstsvit bruten

Handboll Skånelas fina vinstsvit bröts i hemmamatchen mot Kungälv efter bland annat fem mål av förre skånelaiten Jesper Filén.

prima_helsida
januari_helsida
coronapandemin

Beskedet: Organiserad idrott ska även ställas in utomhus

Sport Folkhälsomyndigheten anser inte att organiserad utomhusidrott för barn och unga ska ställas in men Smittskyddsläkaren i Stockholm delar inte uppfattningen.

coronapandemin

Fritidschefen: Går emot allt vad vi vill

Sport Riksidrottsförbundet uppmanade kommunerna till dialog innan man stängde ner hallar men Sigtuna kommun och andra i länet stängde ner ändå: - De här besluten vi tagit nu går givetvis emot allt vi egentligen vill. Vi vill såklart att våra invånare ska använda våra anläggningar, röra på sig, ha kul tillsammans – och må gott, säger Kultur- och fritidsförvaltningen chef Lars Palmér.

meko_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
speedy_vinter2020_outsider
moderat_outsider_jan
centrum_sommar_out
prima_outsider