moderaterna_panorama
Mattias Askerson (M), delar inte bilden som Ragunda förmedlarFoto: Sigtuna kommun

Ragunda: Social dumpning har stoppats

Ragunda kommun uppger att de stoppat den så kallade sociala dumpningen från Sigtuna kommun: - Jag ansvarig för de här frågorna i Sigtuna kommun och jag känner inte till och har inte erkänt något kopplat till social dumpning, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, till SVT Jämtland.

Uppmärksamheten var stor i våras när Ragunda anklagade bland annat Sigtuna kommun för att skicka människor utan bostad till Ragunda i Jämtland. Nu hävdar deras kommunalråd Mikael Westin (C) att ”dumpningen” upphört rapporterar SVT Jämtland. Enligt Westin ringde han upp Sigtuna och fick bekräftat att man skickat socialt utsatta med betald taxi. Först ska kommunen ha nekat, men därefter erkänt, enligt Westin.

Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, känner inte igen den bilden:
– Jag ansvarig för de här frågorna i Sigtuna kommun och jag känner inte till och har inte erkänt något kopplat till social dumpning. Generellt tycker jag begreppet reducerar människor till en belastning och som svartmålar Sigtuna kommun så som man nyttjar det. Jag har inte varit i kontakt med något kommunalråd i Ragunda och vänder mig starkt emot påståendet att det pågår social dumpning, säger Mattias Askerson (M), enligt SVT Jämtland.

marinan_helsida
centrum_sommar2022_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

mp_helsida_april
liber_helsida
ewas_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

2020_helsida
defacto_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

connys_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022
connys
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
ewas_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh