moderaterna_riksdag
Mattias Askerson (M), delar inte bilden som Ragunda förmedlarFoto: Sigtuna kommun

Ragunda: Social dumpning har stoppats

Ragunda kommun uppger att de stoppat den så kallade sociala dumpningen från Sigtuna kommun: - Jag ansvarig för de här frågorna i Sigtuna kommun och jag känner inte till och har inte erkänt något kopplat till social dumpning, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, till SVT Jämtland.

centrum_artikel

Uppmärksamheten var stor i våras när Ragunda anklagade bland annat Sigtuna kommun för att skicka människor utan bostad till Ragunda i Jämtland. Nu hävdar deras kommunalråd Mikael Westin (C) att ”dumpningen” upphört rapporterar SVT Jämtland. Enligt Westin ringde han upp Sigtuna och fick bekräftat att man skickat socialt utsatta med betald taxi. Först ska kommunen ha nekat, men därefter erkänt, enligt Westin.

Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, känner inte igen den bilden:
– Jag ansvarig för de här frågorna i Sigtuna kommun och jag känner inte till och har inte erkänt något kopplat till social dumpning. Generellt tycker jag begreppet reducerar människor till en belastning och som svartmålar Sigtuna kommun så som man nyttjar det. Jag har inte varit i kontakt med något kommunalråd i Ragunda och vänder mig starkt emot påståendet att det pågår social dumpning, säger Mattias Askerson (M), enligt SVT Jämtland.

happyhomes_sommar2020
mod_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
handbollsskola
defacto_helsida

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Politik Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
nrh
moderat_outsider
swedol_outsider
connys
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider