moderater_pan_sommar
Ragip Zarakolu riskerar fängelse i Turkiet.Foto: Pressbild/Sigtunastiftelsen

Ragip riskerar fängelse i Turkiet

Sigtuna kommuns förre fristadsförfattare Ragip Zarakolu åtalas i Turkiet för medlemskap i PKK i samband med att han skrivit krönikor i en nu nedlagd tidning.

panorama_centrum

Ragip Zarakolu kom till Sigtuna 2013 och var fristadsförafattare här under två års tid. Han brukar besöka hemlandet Turkiet emellanåt men får nu lägga om planerna efter att han skrivit turkkritiska krönikor i den nu nedlagda kurdiska tidningen Özgür Gündem där han även suttit med i redaktionsrådet, skriver tidningen Journalisten. Ragip är dock måttligt road av anklagelserna:
– Det är det dummaste jag hört! Jag är journalist och människorättsaktivist som har jobbat för. Jag skrev inte heller bara i Özgür Gündem utan i flera tidningar, varav flera nu har stängts ned, säger han enligt Journalisten.

Anklagelserna innebär att han är anhållen i sin frånvaro. Han kan därmed inte åka till Turkiet längre. Samtidigt är Ragip oroad över utvecklingen i Turkiet:
– De vill göra all press lydig. De konfiskerar tidningar, åtalar politiker och intellektuella. Det börjar likna utrensningarna under Stalin, fortsätter han.

connys_helsida

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

kso_helsida

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

pantamera_avc_helsida
helsida_sfs

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

mote_helsida
defacto_helsida
social_helsida
mp_helsida_april
centrum_sommar2022_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
pantamera_out
sfs_out
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
mote_outsider
moderat_outsider
kso-duell_out
outsider_social
connys
swedol_outsider
nrh