defacto_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Räddningsgatan på E4:an stannar kvar

Räddningsgatan som testades på E4:an under några månader kommer att bli kvar efter den ettåriga testperioden rapporterar Mitt i Stockholm.

I våras infördes ”räddningsgata” på E4:an från Häggvik och framåt in mot Solna. Utfallet har varit positivt och nu ser man ut att låta räddningsgatan vara kvar efter den ettåriga testperioden rapporterar Mitt i Stockholm:
– Det har fungerat med varierad kvalitet, men övervägande positivt och vi kommer nog att behålla det här, säger Alexander Nilsson, trafikanalytiker på Trafik Stockholm, till Mitt i.

I samband med utryckningar för räddningstjänst, polis och ambulans har informationstavlorna på E4:an visat kryss i de körfält som man inte får köra i. Beräkningarna har visat att framkörningstiden kan minska med upp till fem minuter i samband med en trafikolycka eller sjukdomsfall, viktiga minuter när det gäller liv eller död.

Men för att metoden ska fungera så behöver förare vara uppmärksamma på de kryss som visas på tavlorna. Man måste följa skyltningen och lämna företräde:
– Polisen följer i möjligaste mån upp detta. Den som inte följer reglerna riskerar böter på upp till 3 000 kronor, och körkörkortsingripande. Det viktigaste är att trafikanterna förstår och respekterar de röda kryssen, säger Hans Nilsson, kommissarie på Trafiksektionen, polismyndigheten Region Stockholm, till Mitt i Stockholm.

Ökning av arbetsplatsolyckor i kommunne

Nyheter Fackförbundet Byggnads kommer att ge sig ut på en länsomfattande inspektion av byggnadsplatser, detta för att kontrollera så att säkerheten efterlevs. I Kommunen har 16 arbetsplatsolyckor skett bara i år.

happyhomes_2019
defacto_helsida
dackskiftarna_helsida

Sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter En del av Valstavägen får sänkt hastighet: - Den lokala trafikföreskriften om hastighetsbegränsningen är resultatet av en del i arbetet med stadsbyggnadsprojektet Valsta 2030, säger Anna-Carin Mattsson, gatu- och parkchef i Sigtuna kommun.

fme_oktober
EXTRA

Förbipasserande attackerades av knivman

Nyheter En man greps i Valsta under förmiddagen sedan han försökt attackera förbipasserande med en kniv: - Han försökte hugga en man med barnvagn och två barn, säger ett vittne till märsta.nu

ica_oktober
sigtunavatten_standard
EXTRA

Fyra års fängelse för att ha försökt tända på skola

Nyheter En 23-årig man döms för grov mordbrand sedan han försökt sätta eld på Väringaskolan i Sigtuna. Mannen som var påverkad av både alkohol och läkemedel hade köpt bensin på den närliggande macken och kastade över skolfasaden innan tände eld.

Bergqvist om nya skolrankingen: Visar styrkor och svagheter

Politik märsta.nu rapporterade på onsdagen om Lärarförbundets ranking av skolkommunerna där Sigtuna är på plats 201: - Lärarförbundets ranking visar både våra styrkor och svagheter. Det som är mest positivt är att vår positiva kvalitetsutveckling håller i sig med förbättrade kunskapsresultat när det gäller andel godkända elever och meritvärde årskurs 9. Utifrån våra förutsättningar är vi bland de bästa i Sverige, det är helt fantastiskt, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

defacto_outsider
colorama_april2
nrh
connys