defacto_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Räddningsgatan på E4:an stannar kvar

Räddningsgatan som testades på E4:an under några månader kommer att bli kvar efter den ettåriga testperioden rapporterar Mitt i Stockholm.

I våras infördes ”räddningsgata” på E4:an från Häggvik och framåt in mot Solna. Utfallet har varit positivt och nu ser man ut att låta räddningsgatan vara kvar efter den ettåriga testperioden rapporterar Mitt i Stockholm:
– Det har fungerat med varierad kvalitet, men övervägande positivt och vi kommer nog att behålla det här, säger Alexander Nilsson, trafikanalytiker på Trafik Stockholm, till Mitt i.

I samband med utryckningar för räddningstjänst, polis och ambulans har informationstavlorna på E4:an visat kryss i de körfält som man inte får köra i. Beräkningarna har visat att framkörningstiden kan minska med upp till fem minuter i samband med en trafikolycka eller sjukdomsfall, viktiga minuter när det gäller liv eller död.

Men för att metoden ska fungera så behöver förare vara uppmärksamma på de kryss som visas på tavlorna. Man måste följa skyltningen och lämna företräde:
– Polisen följer i möjligaste mån upp detta. Den som inte följer reglerna riskerar böter på upp till 3 000 kronor, och körkörkortsingripande. Det viktigaste är att trafikanterna förstår och respekterar de röda kryssen, säger Hans Nilsson, kommissarie på Trafiksektionen, polismyndigheten Region Stockholm, till Mitt i Stockholm.

defacto_helsida
ica_valsta_choklad
sommar
happyhomes_2019
colorama_april2
sommar_centrum
bonava_juli_hel
sigtunavatten_standard
arlanda_golf_juli

Lång kö för solcellsbidrag

Nyheter Kön för att få solcellsbidrag är lång och pengarna kommer inte räcka till: - Energimyndigheten har gjort en prognos att pengarna ska räcka till ärenden som kom in 2018, säger Anne-Jeanette Johansson, handläggare på Länsstyrelsen i Stockholm, till Mitt i Stockholm.

colorama_april
defacto_outsider
nrh
arlanda_golf_juli2_outsider
connys
bonava_juli_outsider
sportfiske_sommar