sportfiske_jubileum
Foto: Genrebild/Daniel Iskander
Norra Stockholmsåsen sedd från VäsbyFoto: Pressbild/Upplands-Väsby

Råd för bättre grundvatten bildas

Kommande veckan samlas politiker och tjänstemän från bland annat Sigtuna och Upplands-Väsby för att bilda ett gemensamt råd för Norra Stockholmsåsen.

rosta_sigtuna2

Norra Stockholmsåsens Vattenråd bildas av Sigtuna, Upplands-Väsby, Solna och Sollentuna kommuner samt Norrvatten.
– Syftet med rådet är att vi ska uppnå och behålla god miljökvalitet i grundvattnet, säger Pehr Granfalk, styrelseordförande i Norrvatten.

Norrvatten har fyra grundvattentäkter i Stockholmsåsen och anses vara en oersättlig resurs för reservvattenförsörjning i händelse av driftstörning, kris eller kapacitetsproblem. Med bildandet av rådet avser man skydda grundvattnet idag och för framtiden.

Norra Stockholmsåsen går i nord sydlig riktning från Steninge ner mot Väsby. Även experten kommer att medverka i mötet 8:e februari i Upplands-Väsby. Åsen är också utpekad som riksintresse för vattenförsörjning.
– Det är glädjande att vi i Upplands Väsby får stå värd för en så viktig händelse som bildandet av grundvattenrådet är. Det är helt i linje med hur vi prioriterar miljöarbetet i kommunen, säger Hillevi Engström, kommundirektör i Upplands Väsby kommun.

(V) vill utlysa nödläge om klimatet

Politik Vänsterpartiet i Sigtuna kommun lämnar in en motion tillfullmäktige om att utlysa nödläge för klimatet: - För några veckor sen så satt representanter från nästan alla kommunens partier i Valsta kyrkas samtal om klimatet och var överens om att en snabb klimatomställning mot ett framtida hållbart samhälle var högsta prioritet. Menar de allvar med det så hoppas vi att de röstar på vår motion om att utlysa klimatnödläge. Vi har inte tid att vänta, säger gruppledare Niklas Andersson.

bonava_maj_helsida
eu-valet

Valet är igång

Politik Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

nationaldag_helsida

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

oppning_helsida
rosta_sigtuna2
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

mp_eu

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

eu_sap
moderaternamaj
nationaldag_helsida
happyhomes_2019
sap_outsider_eu
v_eu
sh_oppet
bonava_maj_outsider
colorama_april
connys
ridskola2019_outsider
mp_eu_outsider
oppning_outsider
nationaldag_out
rosta_sigtuna
defacto_outsider
sh_bovard_out
moderaterna_maj_outsider
fme_outsider
nrh