defacto_pan
Foto: Genrebild/Daniel Iskander
Norra Stockholmsåsen sedd från VäsbyFoto: Pressbild/Upplands-Väsby

Råd för bättre grundvatten bildas

Kommande veckan samlas politiker och tjänstemän från bland annat Sigtuna och Upplands-Väsby för att bilda ett gemensamt råd för Norra Stockholmsåsen.

marstakalaset_artikel

Norra Stockholmsåsens Vattenråd bildas av Sigtuna, Upplands-Väsby, Solna och Sollentuna kommuner samt Norrvatten.
– Syftet med rådet är att vi ska uppnå och behålla god miljökvalitet i grundvattnet, säger Pehr Granfalk, styrelseordförande i Norrvatten.

Norrvatten har fyra grundvattentäkter i Stockholmsåsen och anses vara en oersättlig resurs för reservvattenförsörjning i händelse av driftstörning, kris eller kapacitetsproblem. Med bildandet av rådet avser man skydda grundvattnet idag och för framtiden.

Norra Stockholmsåsen går i nord sydlig riktning från Steninge ner mot Väsby. Även experten kommer att medverka i mötet 8:e februari i Upplands-Väsby. Åsen är också utpekad som riksintresse för vattenförsörjning.
– Det är glädjande att vi i Upplands Väsby får stå värd för en så viktig händelse som bildandet av grundvattenrådet är. Det är helt i linje med hur vi prioriterar miljöarbetet i kommunen, säger Hillevi Engström, kommundirektör i Upplands Väsby kommun.

kontor_thaifong

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

arlanda_golf_juli
colorama_april2

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

sommar_centrum
defacto_helsida
ica_valsta_choklad
sommar
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

happyhomes_2019
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

marstakalas_helsida
nrh
arlanda_golf_juli2_outsider
sportfiske_sommar
defacto_outsider
colorama_april
connys