center_pan21
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Publiken tillbaka när Skånela föll

Skånela föll i premiären av Svenska Cupen med uddamålet 28-29 mot Lindesberg inför 150 åskådare i Vikingahallen: - Mest nöjd med publiken och att vi får spela inför publik igen. Synd att vi inte kan ta hem två poäng, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

Skånela satte sig självt i ett tufft läge att vinna matchen, redan från start var det underläge, 3-7 efter8 minuter och 11-16 efter 27 minuter. Man kommer ikapp till 18-18 tidigt i andra men släpper på nytt gästerna Lindesberg till tremålsledning. Skånela kämpar sig både ikapp och förbi, som mest leder man med tre bollar med tolv minuter kvar. Sista åtta minuterna förlorar man dock med 4-2 och därmed matchen med 28-29.

Tränare Jimmy Karlsson var inte särskild nöjd efter matchen med annat än att publiken var tillbaka i Vikingahallen för andra kvällen i rad, Skånelas damer spelade ju kvällen innan inför publik.
– Jag trodde vi skulle lösa det när vi vände, men tycker det är för dåligt på många håll, vi släpper in för mycket mål och låter dem komma till lägen för enkelt. Vi vill mycket men det fungerar inte, sa Karlsson.

Målen
Lindberg 7, Ladan 7, Nilsson 6, Östling 2, Lahdo, Tapper, Nielsen, Åkerman, Näslund, Svarén

andersojag
fotbollssvepet

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Bara en vecka återstår av seriespelet i de flesta serier. Här är resultaten för bygdens lag från den gångna helgen.

mp_host_helsida
defacto_helsida
division 2

Ytterligare ett tungt nederlag

Fotboll FC Arlanda åkte på ännu ett tungt nederlag i Division 2 och degraderingen kommer snart vara ett faktum både i teorin och praktiken.

herrallsvenskan

Skånela vann premiären

Handboll Skånela vann premiären av Herrallsvenskan med 34-29 efter en stark första halvlek: - Fem mål upp på Varberg är vi nöjda med, fram för allt vår första halvlek, sa tränare Jimmy Karlsson.

bostad_helsida
coronakrisen

Satsar på sportis för att locka ungdomarna till idrotten

Sport Taxorna inom kultur- och fritidsverksamheten höjs inte för 2022: - Fokus för nästa år är att fortsätta stötta föreningarna att få tillbaka de medlemmar som lämnat verksamheterna under pandemin, säger Lars Björling (SfS), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

centrum_helsida2020
2020_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
helsida_var2021
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll FC Arlanda spelar igen efter covidutbrott. I Division 4 är det tidig seriefinal mellan Unik-Rosersbergs IK.

eldsjal-helsida
division 4

RIK serieledare efter seger mot Rasbo

Fotboll Rosersbergs IK bjöd in till fest på hela Råberget och man mötte även Rasbo där det blev seger med 4-1: - Vi hade både Munther och Mulle borta så kanske inte den bästa matchen men tre poäng och viktiga poäng, säger tränare Stefan Lundqvist.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
andersojag_outsider
mp-outsider
nrh
eldsjal-outsider
swedol_outsider
bostad_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider