midsommar
Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Problem med rymningar från Migrationsverket

Mer 250 intagna i på Migrationsverkets förvar har sedan 2010 lyckats rymma, 60 av dessa har rymt från Märsta, senast i mars lyckades tre personer rymma och i oktober förra året skedde en annan spektakulär rymning.

Märsta är Migrationsverkets största förvar, totalt finns fem i landet där personer som ska utvisas vistas. Svenska Dagbladet har kartlagt rymningarna från förvaren. Totalt rör det sig om 257 stycken sedan 2010, ca 60 av dessa rör Märsta. märsta.nu rapporterade förra året om en spektakulär rymning då två personer sågade sig ut, trots stort pådrag återfanns de inte.

Svenska Dagbladet skriver att de två personerna lyckades såga sig ut via gymmet till ett okänt schakt som de sedan tog sig upp på taket ifrån. Trots stålbarriärer på förvaret i Märsta lyckas intagna rymma, några tog sig också ut genom att såga sig ut från rökbalkongen, en annan hade gömt sig i gruslådan tills personalen hade lämnat rastgården, därefter lyckades denne komma ut.
– Vi är låsta institutioner, som statens institutionsstyrelse, rättspsyk, kriminalvården. Ska man fråga vilken nivå av säkerhet vi ska ha, så är svaret att de inte ska kunna rymma. Så ser det ut, vårt uppdrag är att hålla dem här för att kunna verkställa utvisningsbeslut, säger Tommy Harnesk, chef på Migrationsverkets försvarsenhet i Märsta, till tidningen.

Den senaste rymningen skedde i mars, den har märsta.nu inte rapporterat om. Larmet gick från rökbalkongen men personalen hittade inte de intagna. I oktober rapporterade märsta.nu om en rymning då fem personer kom undan.
– Det förekommer att de kan rymma på olika sätt, det har ni ju sett i er granskning. Vi jobbar proaktivt för att se hur det kan ske och var det kan ske. De sitter här 24 timmar om dygnet så de kan sitta här och klura och lura på grejer. Min upplevelse är att vi täppt till det mesta, men det finns inga garantier ändå, fortsätter Tommy Harnesk.

brf_englamarken
varen2018

Trafikstrategin får vänta

Nyheter Kommunen avbryter arbetet med att ta fram en trafikstrategi, detta för att en ny översiktsplan kommer att tas fram under kommande mandatperiod.

vuxenutbildning2
februari
sportfiskebanner2
bildextra!

Ymer äldreboende kvalitetssäkrat – som först i landet

Nyheter Ymer äldreboende har kvalitetssäkrats. Detta som första särskilda boendet i Sverige. – Både vi chefer och medarbetare är mycket stolta över vårt verifikat och det arbete vi genomfört här på Ymer för att nå dit, säger enhetschefen Iris Fichter von Eichwald.

EXTRA

uppdaterad Attacken mot sommarfritids: Uruselt

Politik Socialdemokraterna fortsätter kritisera den moderatledda kommunledningen för att Rävsta sommarfritids begränsas till bara vissa utvalda skolbarn: - Vill man som förälder försöka boka en eller flera av de 35 fria platserna som finns så kostar det 300 kr per barn. Socialdemokraterna har sedan länge beslutat om att skolan i Sigtuna ska vara helt kostnadsfri. Detta är uruselt, säger Marie Axelsson (S) oppositionsråd, i ett pressmeddelande.

valet2018

Besparingar att vänta 2019: Kan inte lova allt till alla

Politik Budgetramarna för 2019 behandlas just nu i kommunen och de första tecknen för kommande år är att det väntas nya besparingar:- Vi kommer även fortsättningsvis vara tvungna att göra tuffa prioriteringar. Detta gäller samtliga partier, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

objekt4
objekt3
vuxentutbildning
objekt2
val2018
standard_ridskola
veterankraft_standard
comitini_banner
nfc_vinter
connys
outsider_moderat
outsider_defacto
Norra Redovisningshuset
sigtunavatten_standard