defacto_pan2020
Foto: Daniel Iskander

Problem med passkontrollen stängde gränsen

Gränskontrollen på Arlanda var under torsdagskvällen stängd under ett par timmar och många fick vänta på att få komma in i Sverige.

IT-problem stängde Arlandas passkontroll under några timmar förbi sent på torsdagskvällen. Eftersom polisen inte kunde kontrollera de som skulle in i landet valde man att stänga gränsen rapporterar SVT. Problemet hade även inträffat tidigare under dagen på torsdagen men uppstod alltså igen senare. En resenär som hörde av sig till märsta.nu berättar att man vid 23.30-tiden började släppa förbi barnfamiljer.

2020_helsida
coronakrisen

Biljettkontrollerna pausas

Nyheter SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

speedy_helsida
festspec_corona_helsida
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
marina_helsida
ridskola2020_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

happy_homes_mars

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
marina_outsider
nrh
speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
festspec_corona_outsider