moderaterna_sep2020
Bilden är en arkivbild från en station i kommunenFoto: Insändarbild

Problem med grovsopor på återvinningsstationerna

Förpacknings- och tidningsinsamlingen uppger att de haft problem med att grovsopor dumpats på återvinningsstationerna.

fraga_liberalerna

Återvinningsstationerna har missbrukats av besökare som dumpar bland annat grov sopor och farligt avfall istället för att köra det till en Återvinningcentral. Nu uppger FTI, Förpacknings- och tidningsinsamlingen, att man har en stor utmaning i att hantera det stora antalet grovsopor vid återvinningsstationerna.
– I Stockholms län slog vi rekord efter helgen när det gäller antalet extra insatser kopplat till dumpning av grovsopor. Vi kan såklart inte veta säkert vad det beror på, men efter att ha fått information om att det var hög belastning på återvinningscentralerna antar jag att alla inte orkade ta sig till rätt plats eller vänta på sin tur, och istället valde att dumpa sina grovsopor vid en av våra återvinningsstationer, säger Annika Ahlberg, regionchef på FTI.

FTI får extrakostnader i samband med hanteringen och det blir snabbt stora mängder som måste hanteras av personal, som kakel, möbler, gips och annat byggmaterial.
– Förpackningar och tidningar ska lämnas på våra återvinningsstationer, grovsopor och annat ska till kommunens bemannade återvinningscentral. På kommunens webbplats hittar du information om var närmaste återvinningscentral ligger, uppger FTI.

speedy_vinter_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
manskold_helsida
EXTRA

Våldtäkt i Sigtuna

Blåljus En våldtäkt inträffade under natten i Sigtuna stad där en kvinna våldtogs av en man utomhus.

kristina_helsida

Rolstabon: Ökat antal vildsvin i området

Nyheter Vildsvinen ökar i länet och en som känner av det är rolstabon Lorenzo Garcia: - Nog har jag vildsvin och rådjur i Rolsta. Som tur är skrämmer hästarna dem från fastigheten, säger Lorenzo.

centrum_helsida2020
meko_helsida
defacto_helsida

IS-kvinna greps på Arlanda

Blåljus En kvinna som misstänks ha tagit sitt barn till Syrien och anslutit sig till till Islamiska staten greps vid ankomst till Arlanda under måndagen.

julen_helsida
budget 2021

Nu är budgeten klubbad

Politik Nu har budgeten för 2021 klubbats: - Tack vare väl genomförda reformer de två senaste åren har vi kunnat sanera och förstärka ekonomin, vilket gör att vi kan tillföra kärnverksamheterna; förskola, skola, vård, omsorg och trygghet ytterligare resurser, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

2020_helsida
budget 2021

Kommunens budget ska klubbas

Politik Idag måndag debatteras budgeten i kommunfullmäktige. Sammanträdet sker digitalt och kan följas live av kommuninvånare.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

speedy_vinter2020_outsider
budget_outsider
kristina_outsider
meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider
manskold_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
julen_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider