centrum_panorama2020
Bilden är en arkivbild från en station i kommunenFoto: Insändarbild

Problem med grovsopor på återvinningsstationerna

Förpacknings- och tidningsinsamlingen uppger att de haft problem med att grovsopor dumpats på återvinningsstationerna.

centrum_artikel

Återvinningsstationerna har missbrukats av besökare som dumpar bland annat grov sopor och farligt avfall istället för att köra det till en Återvinningcentral. Nu uppger FTI, Förpacknings- och tidningsinsamlingen, att man har en stor utmaning i att hantera det stora antalet grovsopor vid återvinningsstationerna.
– I Stockholms län slog vi rekord efter helgen när det gäller antalet extra insatser kopplat till dumpning av grovsopor. Vi kan såklart inte veta säkert vad det beror på, men efter att ha fått information om att det var hög belastning på återvinningscentralerna antar jag att alla inte orkade ta sig till rätt plats eller vänta på sin tur, och istället valde att dumpa sina grovsopor vid en av våra återvinningsstationer, säger Annika Ahlberg, regionchef på FTI.

FTI får extrakostnader i samband med hanteringen och det blir snabbt stora mängder som måste hanteras av personal, som kakel, möbler, gips och annat byggmaterial.
– Förpackningar och tidningar ska lämnas på våra återvinningsstationer, grovsopor och annat ska till kommunens bemannade återvinningscentral. På kommunens webbplats hittar du information om var närmaste återvinningscentral ligger, uppger FTI.

valvet_helsida
defacto_helsida

Kvinna misshandlad i Märsta

Blåljus En kvinna misshandlades under natten i Märsta: - Utredningsläget är gott, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

speedy_helsida
happy_homes_mars
stottasigtuna_helsida
studeravidare_helsida
kcbygg_helsida
studenten2020_helsida
marina_helsida
valvet_outsider
studeravidare_outsider
swedol_outsider
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
stottasigtuna_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
studenten2020_outsider
marina_outsider
kcbygg_outsider