moderaterna_sep2020
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Problem i hundrastgårdar: Hot och trakasserier förekommer

märsta.nu rapporterade på lördagen om ett bråk i en hundrastgård. Enligt uppgift till märsta.nu inträffar det ofta situationer i hundrastgårdarna: - Vissa tror att de får göra som de vill, säger en hundägare till märsta.nu

Det händer mycket i hundrastgårdarna enligt en hundägare som vill vara anonym. Bråket som inträffade på lördagen när två personer anmälde varandra för misshandel/ofredande var inte oväntat:
– Jag har sett mycket och varit med om mycket. Verbala hot trakasserier, bråk och mobbing, berättar hundägaren.

”Används som camping”
Enligt hundägaren skapas det egna regler av hundägare som ofta är i rastgårdarna. De används mer som en ”camping”, menar hundägaren.
– De kan vistas där i flera timmar och ingen hänsyn tas till dem som kommer in och vill in, eller har en hund som kanske inte vill vara med andra hundar.

Hundägaren säger vidare att oftast får man gå dit sena kvällar.
– ”Hundgårdsmaffian” går hårt åt på de som har skygga hundar och anser att man då inte ska besöka hundradtgården.

Ingen tidsram
Idag finns inga regler som reglerar hur länge man får vara i en hundrastgård, vilket är ett problem för många som bara vill komma ner med sin hund en kort stund. Den allmänna regeln verkar vara att ”de som kommer in får gilla läget helt enkelt och om det inte funkar så är det bara att lämna”.
– Många har blivit skrämda därifrån genom åren, vissa tvingas också se om andra hundar eftersom hundägaren inte är i närheten av sin hund. Många gör inget åt sin hund, hunden kan springa och bete sig hur som helst, de ser inte vad hunden gör och har ingen koll, en del bryr sig inte om sin hund och agerar inte om det behövs, fortsätter hundägaren.

Många hundar ska vistas i rastgården
I kommunens lokala ordningsföreskrifter framgår vad som gäller i en hundrastgård. Dessa finns på kommunens hemsida. Bland annat framgår att man ska visa hänsyn till andra som nyttjar gården samt att ingen har ensamrätt. Om man vet om att ens hund har svårt att umgås med andra hundar så bör man vara extra lyhörd när andra hundar kommer in.

boisigtuna
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
corner_helsida
helsida
centrum_helsida2020
festspec_host2020_helsida
2020_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

festspec_host2020_outsider
corner_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider