centrum_panorama2020
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Problem i hundrastgårdar: Hot och trakasserier förekommer

märsta.nu rapporterade på lördagen om ett bråk i en hundrastgård. Enligt uppgift till märsta.nu inträffar det ofta situationer i hundrastgårdarna: - Vissa tror att de får göra som de vill, säger en hundägare till märsta.nu

Det händer mycket i hundrastgårdarna enligt en hundägare som vill vara anonym. Bråket som inträffade på lördagen när två personer anmälde varandra för misshandel/ofredande var inte oväntat:
– Jag har sett mycket och varit med om mycket. Verbala hot trakasserier, bråk och mobbing, berättar hundägaren.

”Används som camping”
Enligt hundägaren skapas det egna regler av hundägare som ofta är i rastgårdarna. De används mer som en ”camping”, menar hundägaren.
– De kan vistas där i flera timmar och ingen hänsyn tas till dem som kommer in och vill in, eller har en hund som kanske inte vill vara med andra hundar.

Hundägaren säger vidare att oftast får man gå dit sena kvällar.
– ”Hundgårdsmaffian” går hårt åt på de som har skygga hundar och anser att man då inte ska besöka hundradtgården.

Ingen tidsram
Idag finns inga regler som reglerar hur länge man får vara i en hundrastgård, vilket är ett problem för många som bara vill komma ner med sin hund en kort stund. Den allmänna regeln verkar vara att ”de som kommer in får gilla läget helt enkelt och om det inte funkar så är det bara att lämna”.
– Många har blivit skrämda därifrån genom åren, vissa tvingas också se om andra hundar eftersom hundägaren inte är i närheten av sin hund. Många gör inget åt sin hund, hunden kan springa och bete sig hur som helst, de ser inte vad hunden gör och har ingen koll, en del bryr sig inte om sin hund och agerar inte om det behövs, fortsätter hundägaren.

Många hundar ska vistas i rastgården
I kommunens lokala ordningsföreskrifter framgår vad som gäller i en hundrastgård. Dessa finns på kommunens hemsida. Bland annat framgår att man ska visa hänsyn till andra som nyttjar gården samt att ingen har ensamrätt. Om man vet om att ens hund har svårt att umgås med andra hundar så bör man vara extra lyhörd när andra hundar kommer in.

Sex åtalas för korruption kopplat till Statens fastighetsverk

Nyheter 2017 avslöjade kommuninvånaren Richard Lindwall korruption på Statens fastighetsverk kopplat till bland annat Rosersbergs slott. Nu har åtal väckts mot sex personer.

centrum_helsida2020
happyhomes_50
teatergrillen_helsida
oppethus_helsida
defacto_helsida
connys_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

oppethus_outsider
connys
nrh
teatergrillen_outsider