defacto_pan2020
Foto: Trafikverket/Göran Fält

Problem för tåg och spår i kylan

Det har varit förseningar på pendeltåget under fredagen vilket beror på kylan.

centrum_artikel

Pendeltågen har varit försenade och kört med oregelbunden trafik stora delar av torsdagen och fredagen. SL uppger på fredagen att det är större förseningar på märstalinjen.

Felen beror på fordonsfel och spårfel. Det gäller främst sträckan Väsby-Knivsta-Arlanda, men även Märsta påverkas. Pendeltågen har problem med frusna bromsar och tas ur trafik för kontroller. Det är oklart när pendeltågen kan gå enligt tidtabell igen. Även när växlar fryser kan det uppstå köer i och med att tågen måste samsas om ett spår.

Här kan du följa det aktuella trafikläget

speedy_vinter_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

dackskiftarna_helsida
ridskola2020_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

centrum_helsida2020
vardcentral_helsida
connys_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

sigtunastad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dackskiftarna_outsider
sigtunastad_outsider
ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
nrh