budget_panorama
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

PRO vill ha ökat kommunalt stöd

PRO-föreningarna i kommunen vill se ett ökat stöd till pensionärsorganisationerna 2017: - Tillsammans har våra föreningar omkring 1150 medlemmar och vi har verksamhet som medverkar till att bryta ensamhet bland äldre, aktiva och är en viktig del för folkhälsan i vår kommun, skriver PRO Märsta, Sigtuna och samrådsgruppen i en gemensam skrivelse till Kommunstyrelsen.

fraga_liberalerna

PRO har tidigare kritiserat kommunledningen för att de utlovade satsningarna på ett Seniorernas hus i Märsta uteblivit. I ett skrivelse till Kommunstyrelsen signerat av bland annat S-veteranerna Ulrik Wallström och Bruno Landstedt kräver man att kommunledningen i budgeten 2017 skjuter in mer pengar till samtliga pensionärsföreningar som finns i kommunen.

Enligt skrivelsen betalar PRO-föreningarna i kommunen mer i lokalhyra till Sigtuna kommun (30 000 kronor) än vad man får i bidrag. Man ska också ha blivit lovade en ekonomisk uppräkning av föreningsbidraget både 2015 och 2016. Totalt får samtliga pensionärsföreningar 80 000 kronor att dela på enligt skrivelsen, föreningarna har tillsammans 1150 medlemmar och pengarna används till aktiviteter för äldre.

happyhomes_sommar2020

Lurade COOP på 36 000 kronor

Notiser En man döms för omfattande bedrägeri som skett på flera platser i landet, bland annat lurades COOP i Märsta på varor för 36 000 kronor.

meko_helsida
connys_helsida
speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
manskold_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
kkdk_helsida
helsida
centrum_sommar_out
budget_outsider
outsider
kkdk_outsider
ridskola_2020_outsider
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider
manskold_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
nrh