centrum_panorama2020
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

PRO vill ha ökat kommunalt stöd

PRO-föreningarna i kommunen vill se ett ökat stöd till pensionärsorganisationerna 2017: - Tillsammans har våra föreningar omkring 1150 medlemmar och vi har verksamhet som medverkar till att bryta ensamhet bland äldre, aktiva och är en viktig del för folkhälsan i vår kommun, skriver PRO Märsta, Sigtuna och samrådsgruppen i en gemensam skrivelse till Kommunstyrelsen.

PRO har tidigare kritiserat kommunledningen för att de utlovade satsningarna på ett Seniorernas hus i Märsta uteblivit. I ett skrivelse till Kommunstyrelsen signerat av bland annat S-veteranerna Ulrik Wallström och Bruno Landstedt kräver man att kommunledningen i budgeten 2017 skjuter in mer pengar till samtliga pensionärsföreningar som finns i kommunen.

Enligt skrivelsen betalar PRO-föreningarna i kommunen mer i lokalhyra till Sigtuna kommun (30 000 kronor) än vad man får i bidrag. Man ska också ha blivit lovade en ekonomisk uppräkning av föreningsbidraget både 2015 och 2016. Totalt får samtliga pensionärsföreningar 80 000 kronor att dela på enligt skrivelsen, föreningarna har tillsammans 1150 medlemmar och pengarna används till aktiviteter för äldre.

happyhomes_50
centrum_helsida2020
teatergrillen_helsida
connys_helsida
defacto_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

oppethus_helsida
nrh
connys
oppethus_outsider
teatergrillen_outsider