liber_pan_sommar
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

PRO vill ha ökat kommunalt stöd

PRO-föreningarna i kommunen vill se ett ökat stöd till pensionärsorganisationerna 2017: - Tillsammans har våra föreningar omkring 1150 medlemmar och vi har verksamhet som medverkar till att bryta ensamhet bland äldre, aktiva och är en viktig del för folkhälsan i vår kommun, skriver PRO Märsta, Sigtuna och samrådsgruppen i en gemensam skrivelse till Kommunstyrelsen.

centrum_artikel

PRO har tidigare kritiserat kommunledningen för att de utlovade satsningarna på ett Seniorernas hus i Märsta uteblivit. I ett skrivelse till Kommunstyrelsen signerat av bland annat S-veteranerna Ulrik Wallström och Bruno Landstedt kräver man att kommunledningen i budgeten 2017 skjuter in mer pengar till samtliga pensionärsföreningar som finns i kommunen.

Enligt skrivelsen betalar PRO-föreningarna i kommunen mer i lokalhyra till Sigtuna kommun (30 000 kronor) än vad man får i bidrag. Man ska också ha blivit lovade en ekonomisk uppräkning av föreningsbidraget både 2015 och 2016. Totalt får samtliga pensionärsföreningar 80 000 kronor att dela på enligt skrivelsen, föreningarna har tillsammans 1150 medlemmar och pengarna används till aktiviteter för äldre.

busshållsplatsmordet

Polischefen om domen: Dubbel sorg

Nyheter Polischefen Christoffer Boman kommenterar måndagens dom mot 23-åringen: – Det är en dubbel sorg att samhället ska behöva tilldela en ung person ett livstidsstraff och att en ung man förlorat livet, säger han i ett uttalande.

brobygget_night

All post till kommunen blir digital

Nyheter Oavsett om du skriver brev eller inte så kommer all post till kommunen att digitaliseras: - Att digitalisera vår posthantering möjliggör en snabb och effektiv hantering av den inkommande posten till kommunen, säger Åsa Otterbjörk, IT och Digitaliseringschef, Sigtuna kommun.

2020_helsida
helsida_var2021
centrum_helsida2020

Hyresgästföreningen larmar: Vill se fler hyresrätter

Politik Hyresgästföreningen kritiserar Kommunledningens ägardirektiv för SigtunaHem: - Det går inte att blunda för det faktum att många behöver och vill ha en hyresrätt, alla tusentals som står i kö visar tydligt det, uppger Hyresgästföreningen i Sigtuna via ordförande Hans Törnqvist.

defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Testcenter öppnas på Arlanda

Notiser Ett testcenter för covid-19 öppnas på Arlanda på måndag: - Det är mycket positivt att vi nu kan erbjuda en efterfrågad och helt nödvändig service till våra resenärer och flygbolag. Testerna är viktiga inför återstarten av resandet, särskilt nu innan det digitala hälsopasset lanseras, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och kommersiell utveckling på Swedavia.

connys_helsida
speedy_vinter_helsida
ungsatsning
budget2022

Budgeten klubbad: Oförändrad skattesats

Politik Budgeten för 2022 klubbades under torsdagen och innebär bland annat att skatten lämnas oförändrad.

brobygget_day

Nu avråds eldning

Notiser Med anledning av den kommande värmeböljan har Räddningsregion Mitt som omfattar Sigtuna kommun uppmanat boende att inte elda.

liber_sommar_helsida

Flex vuxna studerar gymnasiekurser

Nyheter Under våren studerade nästan 4000 kursdeltagare inom den kommunala vuxenutbildningen vilket är en ökning med drygt 70 procent jämfört med för ett år sedan enligt Sigtuna kommun.

rentawreck_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
swedol_outsider
aftenbil_outsider
brobygget_day_out
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
nrh
mp-outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_night_out
ungsatsning-outsider
centrum_sommar_out
rentawreck_outsider
vardcentral_outsider