moderaterna_panorama
Foto: Pressbild/Moderaterna i Region Stockholm

Pristak införs i SL-trafiken

Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Pristaket, så kallad capping, införs 2022. Det innebär att resenärer slutar debiteras efter ett visst antal enkelresor per dag.
– För att fler ska välja att resa klimatsmart med kollektivtrafik både på land och till sjöss behöver det vara lätt att göra rätt för sig. Capping kan bidra till att kollektivtrafiken ska blir ännu mer attraktiv och förbättrar för de resenärer som nu på ett enkelt sätt väljer att blippa sitt betalkort, utan att man ska behöva betala för mycket, säger Michaela Haga (C), gruppledare i trafiknämnden.

Pristaket på enkelbiljetter innebär att de automatiskt omvandlas till ett dagskort och resenärer behöver inte fundera på vilken biljett man ska välja, förklarar Karl Henriksson (KD), gruppledare. Tomas Eriksson (MP), vice ordförande i Trafiknämnden uppger att pristaket är ett viktigt steg för att anpassa kollektivtrafiken till verkligheten efter pandemin där resenärer vill kunna resa mer flexibelt samt att man stärker kollektivtrafikens attraktivitet gentemot bilen.

Extra

Vapenlarm i Sigtuna

Blåljus Polis larmades till Sigtuna under tisdagseftermiddagen med anledning av att man sett en personer med vapenliknande föremål i en bil.

defacto_helsida
2020_helsida
connys_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

marinan_helsida
mp_helsida_april

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

liber_helsida
ewas_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
connys
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
mp_outsider2022