nationaldag_pan
Det nya gröna kortet som ersätter det blåaFoto: SL/Pressbild

Priset på SL-kortet höjs-Familjebiljett införs

SL-kortet kommer från nästa år att kosta 970 kronor med anledning av att SL väntas gå back 2,2 miljarder.

SL beräknad gå back 2,2 miljarder 2022 rapporterar SVT Stockholm. Med anledning av det har man föreslagit att SL-kortet ska kosta 970 kronor i fullt pris och 650 för reducerat. Prisförändringen ska klubbas i samband med regionfullmäktige 12:e oktober. Men den blågrönamajoriteten kommer offentliggöra sina budgetförslag under tisdagen uppger SVT.
– En höjning av taxan är nödvändig för att vi ska kunna finansiera en fortsatt utbyggnad av kollektivtrafiken i Stockholms län, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) till SVT.

Nya biljetter kommer även lanseras i samband med det nya året, bland annat en familjebiljett som fler kan åka på.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

connys_helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

liber_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

logistik_sigtuna_helsida
2020_helsida
retro_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

nationaldag_helsida
helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
nrh
connys
swedol_outsider
mp_outsider2022
retro_outsider
outsider
centrum_sommar_outsider2022
nationaldag_out
logistik_outsider