center_pan21
Ragnar Fornö och Bo JanssonFoto: Privat

Prisas för bok om stadens blodiga historia

Sigtuna Hembygdsförenings kulturpris gick u år till Ragnar Fornö och Bo Jansson.

centrum_artikel

Sigtuna Hembygdsförenings kulturpris brukar delas ut i samband med nationaldagsfirandet i Sigtuna stad, men på grund av coronarestriktioner ställdes firandet in i år. Ragnar Fornö och Bo Jansson får priset för deras engagemang där de grävt i stadens historiska verkliga nutida arkiv som resulterat i ny unik hembygdskunskap och en skrift om Sigtunas blodiga historia under främst 1600-talet.

I den berättas om stadens rättskipning, gatlopp, spöstraff, avrättningar och en teori om var galgbacken kan ha legat. Priset kommer delas ut vid senare tillfälle och 5000 kronor till vardera pristagare.

connys_helsida
bostad_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020

Sigtunabandet går på turné

Kultur & Nöje Sigtunabandet Nocean går på turné med sin musikalisk föreställning: - Innan Covid-19 ens fanns så började vi fundera på hur vi kunde tänka utanför boxen med vilka scener vi skulle spela på. Samt vilken riktning vi ville åt - så då landade vi i att vi ville göra filmisk metal med livekonserter på teaterscener, berättar sångerskan Hanna Olsson.

centrum_helsida2020
bildextra

Så var Märstakalaset

Nöjesnyheter Märstakalaset arrangerades på lördagen med bland annat Stage Academy som letade musiktalanger: - Det var en hektisk dag, men det är det värt när man får se så mycket ung talang. Artisttävlingen gick super och slutade i allsång och Klara Hammarström var också grym. Det var längesen jag hade en sån här dag, det var efterlängtat, säger Adam Jönssön, projektledare på Stage Academy

defacto_helsida
Klickextra!

Mest klickat i augusti

Nöjesnyheter Har du missat någon stor nyhet på märsta.nu i augusti? Nu får du ny chans att läsa de viktigaste nyheterna den gånga månaden.

helsida_var2021
vaccin
mp_host_helsida
dack-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dack-outsider
connys
centrum_sommar_out
vaccin-outsider
bostad_outsider
swedol_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider