defacto_pan
Glasklart UF: Oskar Ljungkvist, Lynx Beverskog, Gustaf Nordström, Felix Stjernström, Christian Werleus Sjöblom Foto: Pressbild/Arlandagymnasiet
Bee Wrap UF, Bafeaal Al-DalawiFoto: Pressbild/Arlandagymnasiet

Prisades inom Ung Företagsamhet

Förra veckan höll Arlandagymnasiet UF-avslutning och prisade goda insatser inom Ung Företagsamhet: - Man måste tro på sin affärsidé och samarbeta bra, sa Bafeaal Al-Dalwi som skapat företag inom hållbarhet.

marstakalaset_artikel

Arlandagymnasiet avslutade Ung företagsamhet med en gala där olika företa prisades inom olika kategorier. Bland annat Bästa säljare, Professionellt mässdeltagande, Bästa genomförande av marknadsstrategi och Hållbart företagande. Inom UF så driver elever företag och därefter avvecklas dem när man tar studenten.

För att lyckas gäller det att tro på sin ide menar Bafeaal Al-Dalwi och Oliver Nyagah som fick pris inom Hållbart företagande respektive hedersomnämnande för sin insats om VD på Arlanda Second hand. I samband med studenten kommer Företagarna och Rotary Märsta dela ut stipendium till Johan Bergmans minne. Vilka detta blir hålls hemligt tills dess att namnen läses upp.

Pristagare
Bästa genomförande av marknadsstrategi:
Glasklart UF
Oskar Ljungkvist, Lynx Beverskog, Gustaf Nordström, Felix Stjernström, Christian Werleus Sjöblom

Professionellt mässdeltagande
Pop-It UF
Mathilda Salmela, Julia Andersson och Philip Marini

Fabulashes UF
Adina Riihiaho, Jennifer Ghazal, Nikita Riihiaho och Linnea Hermansson

Ready Steady UF
Viktor Björk, Tugba Kückgöl, Rafi Haji Alem, Elin Carlbom och Gabriel Araj

Brace UF
Junior Amao, Victor Arenas, Hanna Flik, Mergime Shabanaj och Christopher Akouri

Bästa säljare
Christopher Akouri, Brace UF

Hedersomnämnande
Oliver Nyagah Engström prisas för att han som VD inspirerar sin medarbetare till förnyelser och tar ansvar för helheten i AGY second hand UF. Oliver är en förebild för blivande företagare.

Hållbart företagande
Bee Wrap UF, Bafeaal Al-Dalawi och Samuel Frezge Keseta

happyhomes_2019
kontor_thaifong

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

sigtunavatten_standard

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

sommar_centrum

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

sommar
colorama_april2

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

arlanda_golf_juli
marstakalas_helsida

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

ica_valsta_choklad
defacto_outsider
nrh
sportfiske_sommar
miljopris_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
colorama_april
connys