centrum_tvaar
Glasklart UF: Oskar Ljungkvist, Lynx Beverskog, Gustaf Nordström, Felix Stjernström, Christian Werleus Sjöblom Foto: Pressbild/Arlandagymnasiet
Bee Wrap UF, Bafeaal Al-DalawiFoto: Pressbild/Arlandagymnasiet

Prisades inom Ung Företagsamhet

Förra veckan höll Arlandagymnasiet UF-avslutning och prisade goda insatser inom Ung Företagsamhet: - Man måste tro på sin affärsidé och samarbeta bra, sa Bafeaal Al-Dalwi som skapat företag inom hållbarhet.

centrum_tvaar

Arlandagymnasiet avslutade Ung företagsamhet med en gala där olika företa prisades inom olika kategorier. Bland annat Bästa säljare, Professionellt mässdeltagande, Bästa genomförande av marknadsstrategi och Hållbart företagande. Inom UF så driver elever företag och därefter avvecklas dem när man tar studenten.

För att lyckas gäller det att tro på sin ide menar Bafeaal Al-Dalwi och Oliver Nyagah som fick pris inom Hållbart företagande respektive hedersomnämnande för sin insats om VD på Arlanda Second hand. I samband med studenten kommer Företagarna och Rotary Märsta dela ut stipendium till Johan Bergmans minne. Vilka detta blir hålls hemligt tills dess att namnen läses upp.

Pristagare
Bästa genomförande av marknadsstrategi:
Glasklart UF
Oskar Ljungkvist, Lynx Beverskog, Gustaf Nordström, Felix Stjernström, Christian Werleus Sjöblom

Professionellt mässdeltagande
Pop-It UF
Mathilda Salmela, Julia Andersson och Philip Marini

Fabulashes UF
Adina Riihiaho, Jennifer Ghazal, Nikita Riihiaho och Linnea Hermansson

Ready Steady UF
Viktor Björk, Tugba Kückgöl, Rafi Haji Alem, Elin Carlbom och Gabriel Araj

Brace UF
Junior Amao, Victor Arenas, Hanna Flik, Mergime Shabanaj och Christopher Akouri

Bästa säljare
Christopher Akouri, Brace UF

Hedersomnämnande
Oliver Nyagah Engström prisas för att han som VD inspirerar sin medarbetare till förnyelser och tar ansvar för helheten i AGY second hand UF. Oliver är en förebild för blivande företagare.

Hållbart företagande
Bee Wrap UF, Bafeaal Al-Dalawi och Samuel Frezge Keseta

lärarupproret

Trots lärarprotesterna: Vi har inte råd att satsa mer

Nyheter Responsen efter torsdagens lärarprotester lät inte vänta på sig, Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) säger till Skolvärlden kommunen inte har råd att satsa mer.

ridskola_2019_helsida
defacto_helsida
icavalsta_semlor
happyhomes_2019
karby_varme1
banner_trerosor

Här är Årets pedagoger

Nyheter Sigtuna kommun har utsetts sex pedagoger till Årets pedagoger 2018: - Vi har många skickliga lärare och pedagoger i Sigtuna kommun som spelar en viktig roll för lärande, trygghet och utveckling i förskola och skola. Det är med stor glädje som vi lyfter fram dessa personer som verkligen gör skillnad för våra barn och unga i kommunen, säger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

connys
arlandagolf
sangensemble

Ekillaelever missnöjda med maten

Nyheter Elever på Ekillaskolan klagar över att maten inte är vällagad och att muslimer inte får halalkost: - Alla skolor har samma matsedel och därmed serveras samma rätter varje dag på skolorna, säger Camilla Lindström, områdeschef och leg. dietist på MatEnheten.

extravaganza_outsider
ridskola2019_outsider
sh_oppet
karby2