defacto_pan2020
Rådhuset brukar flagga med regnbågsflagganFoto: Facebook/Sigtuna Kommun

Pride uppmärksammas runt om i kommunen

Denna vecka skulle Pride ha inletts men den fysiska Pride har ställts in.

Sigtuna kommun uppmärksammar Pride trots att den fysiska Pridefestivalen uteblir. Regnbågsflaggan kommer att flaggas tillsammans med svenska flaggan utanför kommunhuset, Valsta Centrum och i Sigtuna. Även på fritidsgårdarna kommer det att vara aktiviteter skriver SVT Stockholm.

Sigtunas ungdomsgård var en av de första som gick med i Pridetåget för sju år sedan. Mellan 31 juli-2 augusti kommer man att informera om pride på olika sociala medier och det kommer att finnas aktiviteter på mötesplatser och fritidsgårdarna med olika teman under helgen.

connys_helsida
2020_helsida
boisigtuna
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
defacto_helsida
festspec_host2020_helsida
kcbygg_aug_helsida

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

ridskola_2020_outsider
kcbygg_outsider
swedol_outsider
festspec_host2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider