defacto_pan2020
Rådhuset brukar flagga med regnbågsflagganFoto: Facebook/Sigtuna Kommun

Pride uppmärksammas runt om i kommunen

Denna vecka skulle Pride ha inletts men den fysiska Pride har ställts in.

fraga_liberalerna

Sigtuna kommun uppmärksammar Pride trots att den fysiska Pridefestivalen uteblir. Regnbågsflaggan kommer att flaggas tillsammans med svenska flaggan utanför kommunhuset, Valsta Centrum och i Sigtuna. Även på fritidsgårdarna kommer det att vara aktiviteter skriver SVT Stockholm.

Sigtunas ungdomsgård var en av de första som gick med i Pridetåget för sju år sedan. Mellan 31 juli-2 augusti kommer man att informera om pride på olika sociala medier och det kommer att finnas aktiviteter på mötesplatser och fritidsgårdarna med olika teman under helgen.

2020_helsida
coronapandemin

Flytt av Sigtuna World Voice

Kulturnyheter Sigtuna Scen och Teater flyttar Sigtuna World Voice till 2021 på grund av beslut från regeringen och Folkhälsomyndigheten att förbjuda allmänna sammankomster med fler än åtta personer.

defacto_helsida

Nu kan alla ta del av svinnrecepten

Nöjesnyheter Under november kommer hotellnätverken i kommunen att skapa mat av svinn:- Trots att våra medlemmar är mycket hårt drabbade av pandemin fortsätter de att med fullt fokus driva hållbarhetsfrågor för att minska det gemensamma klimatavtrycket, säger Anna Lakmaker, VD på Destination Sigtuna.

centrum_helsida2020

Mirjam bjöd hem världsartisten

Märstafolket Världsartisten Eak-a-Mouse har varit i Sigtuna på besök: - Han är strandsatt i Sverige pga covid-19 och han brukar ha över 200 spelningar per år, berättar Mirjam Fogelin som bjöd hem honom på middag.

kkdk_helsida
manskold_helsida

Nu kan du utse Årets eldsjäl i Valsta

Märstafolket För första gången kan allmänheten vara med och nominera till årets Eldsjäl i Valsta: - Vi vill lyfta fram människor som jobbar ideellt för stadsdelens utveckling, säger Lola Svensson, projektledare för Vi är Valsta.

speedy_vinter_helsida
happyhomes_sommar2020
helsida
connys_helsida
meko_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
budget_outsider
manskold_outsider
outsider
kkdk_outsider
centrum_sommar_out
nrh
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider