sommar
Josefine Bouveng med Anders Mebius, Kultur- och fritidsförvaltningens chefFoto: Sigtuna kommun
Sigtuna TK får prisetFoto: Sigtuna kommun
Föreningen för militärhistoriskt bevarande- Foto: Sigtuna kommun

Prestationer prisades på Föreningsgalan

Sigtuna kommun höll föreningsgala på Wenngarn under tisdag kväll för att dela ut utmärkelser och stipendier inom kultur- och föreningslivet.

marstakalaset_artikel

Nio var nominerade till priser hos Kultur- och fritidsförvaltningen, tre av dessa vann sedermera och fick kliva upp på Wenngarns scen för att ta emot en prischeck. Josefina Bouveng stod för Årets prestation då hon var med i truppen som vann Ungdoms-OS för Sverige. Hon låter hennes 5000 kronor i prispengar gå till ekonomiskt tyngda Wings. Årets Förening blev Sigtuna Tennisklubb för sitt engagemang både för unga och äldre då de håller tennisskola för såväl fyraåringar som vuxna. De har på bara några år fördubblat sin verksamhet.

Sigtunaprofilen Ludvig Harryson blev årets ungdomsledare för sitt engagemang inom Sigtuna IF:s innebandysektion. Kulturstipendiet gick till Gabriel Lundh och Kulturpriset till Mats ”Skuggan” Wennersten. Årets Initiativ gick till Föreningen för militärhistoriskt bevarande som är engagerade i bunkern på Arenberga. De har sett till att den inte förfaller och nu blivit en del av Sigtuna Museum.

sommar_centrum
kontor_thaifong
marstakalas_helsida
sommar
EXTRA

Ingen visfestival i år

Nöjesnyheter Märsta Visfestival ställs in i år då visgeneralen Anders Wallentin inte längre medverkar i projektet: - Vi som kört festivalen i 20 år kände att det var dags att "lämna över" och hade förhoppningen att hitta ett nytt glatt gäng inför i år - men tyvärr fick vi inte ihop det, säger Anders Wallentin till märsta.nu

defacto_helsida
arlanda_golf_juli

Nytt koncept för McDonalds Sky City

Nöjesnyheter McDonalds i Sky City öppnar upp ett nytt system där maten tillagas på beställning och gästerna serveras sedan vid borden: - Det känns väldigt roligt att öppna upp McDonald’s Sky City igen. Med vårt nya beställnings- och tillagningssystem och bordsservering erbjuder vi våra gäster en ännu bättre restaurangupplevelse, säger franschisetagaren Roland Edin.

Märstabor cyklar från Kiruna till Malmö

Märstafolket Märstaborna Valentin Lazar och Sam Calara cyklar från Kiruna till Malmö under en månads tid i syfte att samla in pengar till Riksförbundet för Funktionshindrade Barn och Ungdomar: - Vi vill sprida ordet för att inspirera folk och stödja RBU, skriver dem i ett gemensamt mail till märsta.nu

ica_valsta_choklad
colorama_april2
happyhomes_2019

Pontus in the air nominerad till prestigefyllt pris

Nöjesnyheter Arlandakrogen Pontus in the air nominerades i den internationella branschtävlingen 2019 Airport Food & Beverage (FAB) Awards: - Vi är mycket stolta och glada över juryns lovord. Det är en vinst i sig och ett bevis på att det vi gör är rätt och att vi är en av de främsta flygplatsrestaurangerna med vårt utbud av mat, dryck och service, säger krögaren Pontus Frithiof.

Cecilia arrangerar stand up-kvällar

Nöjesnyheter Cecilia Saberi från Märsta startar upp komediklubb på Mingel i sommar: - Jag bor i märsta och är uppvuxen här och tänker att det är synd att inte vi Märstabor får skratta och må bra av att ta del av komedi, säger Cecilia till märsta.nu