defacto_panorama
SAS flygpersonal som flög premiärrutten till Miami på söndagenFoto: Swedavia/Daniel Asplund

Premiärturen till Miami invigdes

SAS premiärflög sin nya linje mellan Arlanda-Miami under söndagen: - Vi är mycket glada att SAS fortsätter att öka sitt utbud på Arlanda med ytterligare en interkontinental direktlinje, säger lizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

En gång i veckan kommer SAS att flyga Arlanda-Miami och en vändande retur. Under söndagen var det premiär för rutten med cheerleaders, DJ, rosa flamingos och palmer inspirerade av Miami i gaten. Miami blir den fjärde staden i USA som SAS flyger till efter Chicago, New York och Los Angeles.

En miljon resenärer till USA
En miljon passagerare reser enligt Swedavia mellan Sverige-USA årligen och antalet med direkttrafik har ökat med 22 procent det senaste året. Från Arlanda har resenärer totalt sju olika destinationer i USA.
– Trafiken till och från USA har haft en fantastisk utveckling, och svenskarnas resande till Florida har i snitt ökat med tio procent per år under den senaste femårsperioden. Med SAS nya direktlinje kan resenärerna nu flyga snabbt och smidigt till Miami och fler amerikaner kan resa direkt till Stockholm, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

Stark tillväxt sedan 2013
Tillväxten av interkontinentala linjer på Arlanda har varit starkt sedan 2013, totalt är det nu 17 nya linjer som tillkommit vilket motsvarar en tillväxt på nära 70 procent enligt Swedavia. Trafiken mellan Arlanda-Miami sker med en Airbus 330-300.
– Vi gläds åt att nu kunna hälsa våra första resenärer välkomna ombord på våra nya direktlinjer. Till USA flyger vi nu direkt till sju destinationer från Skandinavien varav New York, Chicago, Los Angeles och Miami från Stockholm, säger Anders Wahlström, försäljningschef SAS Sverige.

 

ABS Wheels dubblade omsättningen och expanderar

Näringsliv Arlandastadbaserade ABS Wheels meddelar att de nu nått 70 miljoner i omsättning och att de i kommande verksamhetsår siktar på 100 miljoner: - Totalt sett ökade vi omsättningen med 50 procent kontra föregående år, vilket tyder på att vi har gjort ett riktigt bra jobb, säger ABS Wheels marknadschef Jorge Castro till sajten Ehandel.se.

sportfiskebanner2

Nu tjänar du in dina pengar

Ekonomi Igår torsdag inföll den så kallade Skattefriadagen i Sigtuna kommun. Från och med idag fredag går allt du tjänar till dig själv.

steningeslottsommar
vuxenutbildning2
happy_homes_juli
socialutmarkelse

SAS-linje till Hong Kong flyttas

Näringsliv Den stora SAS-linjen mellan Arlanda-Hong Kong flyttas till Köpenhamn: - SAS har en stark närvaro på alla stora skandinaviska flygplatser. För oss är det viktigt att se över alla våra linjer kontinuerligt för att kunna maximera effekterna för både passagerare och vår lönsamhet, säger Karl Sandlund, SAS.

Näringslivslunch i Kulturlänken

Näringsliv Kommunen tappar i olika näringslivsrankingar men i samband med näringslivslunchen som hölls på tisdagen framkom en bild om lönsamma företag med potential för mer.

sap_outsider
sigtunavatten_standard
vuxentutbildning
outsider_moderat
objekt3
outsider_defacto
connys
yearlingsales
nfc_vinter
objekt2
val2018
veterankraft_standard
objekt4
forskontor
Norra Redovisningshuset