eurosko_december
SAS flygpersonal som flög premiärrutten till Miami på söndagenFoto: Swedavia/Daniel Asplund

Premiärturen till Miami invigdes

SAS premiärflög sin nya linje mellan Arlanda-Miami under söndagen: - Vi är mycket glada att SAS fortsätter att öka sitt utbud på Arlanda med ytterligare en interkontinental direktlinje, säger lizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

marstac_aug

En gång i veckan kommer SAS att flyga Arlanda-Miami och en vändande retur. Under söndagen var det premiär för rutten med cheerleaders, DJ, rosa flamingos och palmer inspirerade av Miami i gaten. Miami blir den fjärde staden i USA som SAS flyger till efter Chicago, New York och Los Angeles.

En miljon resenärer till USA
En miljon passagerare reser enligt Swedavia mellan Sverige-USA årligen och antalet med direkttrafik har ökat med 22 procent det senaste året. Från Arlanda har resenärer totalt sju olika destinationer i USA.
– Trafiken till och från USA har haft en fantastisk utveckling, och svenskarnas resande till Florida har i snitt ökat med tio procent per år under den senaste femårsperioden. Med SAS nya direktlinje kan resenärerna nu flyga snabbt och smidigt till Miami och fler amerikaner kan resa direkt till Stockholm, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

Stark tillväxt sedan 2013
Tillväxten av interkontinentala linjer på Arlanda har varit starkt sedan 2013, totalt är det nu 17 nya linjer som tillkommit vilket motsvarar en tillväxt på nära 70 procent enligt Swedavia. Trafiken mellan Arlanda-Miami sker med en Airbus 330-300.
– Vi gläds åt att nu kunna hälsa våra första resenärer välkomna ombord på våra nya direktlinjer. Till USA flyger vi nu direkt till sju destinationer från Skandinavien varav New York, Chicago, Los Angeles och Miami från Stockholm, säger Anders Wahlström, försäljningschef SAS Sverige.

 

defacto_panorama_boka_mote

easyJet storsatsar på Arlanda

Näringsliv Från och med i mars kommer easyJet att flyga hela 14 gånger i veckan mellan Arlanda-Berlin: - Det är mycket glädjande att easyJet fortsätter att satsa på Arlanda, säger Swedavias flygmarknadsdirektör Elizabeth Axtelius i ett pressmeddelande.

dackia_vinter2018
magget_dejt
forskontor

Han blir ny näringslivschef i kommunen

Näringsliv Mathias Forsberg blir ny näringslivschef efter Christer Wikström som tagit över som kommundirektör: - Det finns mycket logistiskt att jobba med i Sigtuna som jag kan ta med mig härifrån. Kommunerna liknar varandra ganska mycket. Sigtuna bygger mycket bostäder och ligger också i utkanten. Sedan är det Arlanda-biten som ska bli väldigt spännande, säger Mathias Forsberg till BålstaBladet.

happy_homes_sommar

Mäklare ger stöd på 20 olika språk

Näringsliv Jennyfer Namazi på Fastighetsbyrån i Märsta Sigtuna kommer att erbjuda språkstöd för de köpare eller säljare som inte talar svenska eller behöver hjälp att förstå alla lagar och regler kring en fastighetsaffär på sitt egna språk: - Vi vet att det kan vara komplicerat att genomföra en bostadsaffär och i våra samtal med konsumenter märker vi att språkbarriärer förstärker svårigheterna påtagligt, säger Jennyfer i ett pressmeddelande.

SAS satsar ännu mer på Arlanda

Näringsliv SAS lanserar fyra nya direktlinjer via Arlanda i sommar: - Vi välkomnar SAS fortsatta satsning på Arlanda till sommaren, kommenterar Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

Jysk byter lokal i Arlandastad

Näringsliv JYSK kommer att flytta från Söderbyvägen till Bristagatan: -Både vi och våra kunder är jätteglada över att vi kommer vara kvar i Märsta och i samma område där butiken funnits i så många år.

cricketklubben
vanster_mote
nfc_vinter
lindvagen27
slutstation
standard
solrosvagen28
jul2018
Festspecialisten – Standard
vidargatan7
blackfriday
colorama_jan
agy2
matcher_skanela
frisyr2018
connys
jul2018
yrkesutbildningen
julgranshamtning
Norra Redovisningshuset