defacto_pan

Premiärseger för Skånela

Skånela kammade hem två poäng i premiären efter ett sent avgörande av Erik Östling inför drygt 600 åskådare i Vikingahallen.

Det blev till slut seger i premiären mot VästeråsIrsta men det satt långt inne. Gästerna VI ledde stora delar av andra halvlek och även i paus, först med fem minuter kvar kom Skånela upp i lika och med 90 sekunder att spela kom 26-25 via Erik Östling. En minut senare sköt Jesper Byström in 27-25 och med fem sekunder kvar kunde VI reducera.

Det var en fartfylld match där båda lagen hela tiden gick på snabba avslut, det ledde till tekniska fel och offensiva regelbrott åt båda håll. I andra hade nye målvakten Jesper Forsberg svårt att få grepp om bollarna, på slutet byttes han ut mot Axel Åhlin Andersson som sista 7-8 minuterna gör avgörande räddningar så att Skånela kan gå förbi. Skånela valde också att spela med sju man sista fem minuterna.
– Vi gör 3-0 i sju mot sex och visar rutin där, säger Jimmy Karlsson, tränare.

Karlsson tyckte annars att det var en typisk premiär där man inte fick ut max. Det handlade dock inte om underskattning att nykomlingen var med så länge i Vikingahallen:
– Västerås är bra, många lag kommer att få problem mot dem.

Två poäng i bagaget är dock viktigt när man startar en serie, särskilt med tanke på Skånelas höstsäsonger de två senaste åren:
– De tekniska felen och försvaret måste bli bättre, vi måste bli mer klocka och taktiska, men det är ett helt nytt lag som ska in, det tar sin tid, konstaterar Karlsson.

Målen
Olsson 6, Frank 5, Östling 4, Rahali 3, Ganibegovic 3, Byström 2, Nielsen 2, Ladan 2

hostfest_centrum
defacto_host2018
allsvenskan

Skånela föll med uddamålet

Handboll Skånela förlorade med 25-26 i Vikingahallen mot Eskilstuna GUIF efter att sekretariatet hamnat i fokus sista sekunderna då man missade att sätta igång klockan.

division 3

FC Arlanda ur trean

Fotboll Sejouren för FC Arlanda i Division 3 blev ettårig, nu är man klara för fyran 2019.

allsvenskan

Seger mot Eslöw

Handboll Skånela vann i Damallsvenskan med 26-23 efter att Moa Andersson svarat för åtta mål: - Vi har revanschlusta från förra helgen, sa tränaren Fredrik "Chippen" Söderberg.

EXTRA

Styrkebesked av Skånela

Handboll Skånela imponerade stort under söndagen när man slog OV Helsingborg med 26-21: - Vi följer spelplanen, konstaterar tränare Jimmy Karlsson.

Svår uppgift för Skånela mot seriefavoriten

Handboll Skånela möter seriefavoriten OV Helsingborg hemma i Märsta på söndagen: - Jag tycker att vi går in med en skön känsla inför denna match då vi överlag gjorde en bra prestation mot Kungälv och att försvarsspel och målvaktsspel var något som såg väldigt bra ut och något som vi ska bygga vidare på, säger assisterande tränare Kalle Andersson till klubbens hemsida.

outsider
objekt2
objekt3
sigtunavatten_standard
sbrf_sep
komvuxq3_4
objekt4
sportfiske_banner
connys
nrh