julbanner

Premiärseger för Skånela

Skånela kammade hem två poäng i premiären efter ett sent avgörande av Erik Östling inför drygt 600 åskådare i Vikingahallen.

Det blev till slut seger i premiären mot VästeråsIrsta men det satt långt inne. Gästerna VI ledde stora delar av andra halvlek och även i paus, först med fem minuter kvar kom Skånela upp i lika och med 90 sekunder att spela kom 26-25 via Erik Östling. En minut senare sköt Jesper Byström in 27-25 och med fem sekunder kvar kunde VI reducera.

Det var en fartfylld match där båda lagen hela tiden gick på snabba avslut, det ledde till tekniska fel och offensiva regelbrott åt båda håll. I andra hade nye målvakten Jesper Forsberg svårt att få grepp om bollarna, på slutet byttes han ut mot Axel Åhlin Andersson som sista 7-8 minuterna gör avgörande räddningar så att Skånela kan gå förbi. Skånela valde också att spela med sju man sista fem minuterna.
– Vi gör 3-0 i sju mot sex och visar rutin där, säger Jimmy Karlsson, tränare.

Karlsson tyckte annars att det var en typisk premiär där man inte fick ut max. Det handlade dock inte om underskattning att nykomlingen var med så länge i Vikingahallen:
– Västerås är bra, många lag kommer att få problem mot dem.

Två poäng i bagaget är dock viktigt när man startar en serie, särskilt med tanke på Skånelas höstsäsonger de två senaste åren:
– De tekniska felen och försvaret måste bli bättre, vi måste bli mer klocka och taktiska, men det är ett helt nytt lag som ska in, det tar sin tid, konstaterar Karlsson.

Målen
Olsson 6, Frank 5, Östling 4, Rahali 3, Ganibegovic 3, Byström 2, Nielsen 2, Ladan 2

damallsvenskan

Uddlöst Skånela förlorade derby

Handboll Skånela förlorade derbyt mot Tyresö med 21-18: - Vi ger oss inte chansen, slänger bort för mycket bollar, konstaterade tränare Fredrik "Chippen" Söderberg efteråt.

sportfiskebanner2

AIK-profilen besöker Brobygget

Sport Svenske mästaren från 2009 och numera engagerad inom AIK:s rekrytering kommer till Märsta för att vara med på Brobygget X-mas Cup.

happy_homes_juli

Framgångar för MIK i Futsal

Fotboll Märsta IK har nu två lag som är DM-vinnare i Futsal: - Det är mycket roligt och ett bevis på att Märsta IK arbetar rätt för att spelarna ska utvecklas, vi är en av Sveriges största futsal klubbar med 8 lag i seriespel och det vi jobbar på med inne, tar vi sen med ut i det större spelet, säger ledare Joakim Folmer Hansen.

fme_jul
sigtuna_funkis
EXTRA

Nio medaljer på SM

kampsport Kim Taekwondo var på SM med tio tävlande och kom hem med nio medaljer varav tre guld: - Vi presterade på topp idag, sa headcoach Jens Lundin.

julbanner2

Sigtuna IF certifieras av Upplands FF

Fotboll Sigtuna IF har certifierats av Upplands Fotbollförbund: - Certifieringen är ett bevis på att föreningen bl.a bedriver en seriös barn- och ungdomsverksamhet, där utbildning är viktigare än resultatmål, säger sportchefen Martin Möller

defacto_host2018
lager_bilnet
icavalsta_julbanner
allsvenskan

Skånela besegrade Amo

Handboll Skånela vann lördagens möte mot Amo Handboll med 26-21: - Det var en riktig krigarinsats, sa tränare Jimmy Karlsson efteråt.

Wingsförlust i Nacka

Ishockey Efter den pigga starten tidigare i veckan för Wings kom man på fredagen ner på jorden mot Nacka som vann med 3-2.

sigtunavatten_standard
komvuxq3_4
funkis_2
colorama_vinter
outsider
connys
nrh_lania
objekt4
objekt3
vanster_jul
objekt2