defacto_pan

Premiärseger för Skånela

Skånela kammade hem två poäng i premiären efter ett sent avgörande av Erik Östling inför drygt 600 åskådare i Vikingahallen.

banner_juni_artikel

Det blev till slut seger i premiären mot VästeråsIrsta men det satt långt inne. Gästerna VI ledde stora delar av andra halvlek och även i paus, först med fem minuter kvar kom Skånela upp i lika och med 90 sekunder att spela kom 26-25 via Erik Östling. En minut senare sköt Jesper Byström in 27-25 och med fem sekunder kvar kunde VI reducera.

Det var en fartfylld match där båda lagen hela tiden gick på snabba avslut, det ledde till tekniska fel och offensiva regelbrott åt båda håll. I andra hade nye målvakten Jesper Forsberg svårt att få grepp om bollarna, på slutet byttes han ut mot Axel Åhlin Andersson som sista 7-8 minuterna gör avgörande räddningar så att Skånela kan gå förbi. Skånela valde också att spela med sju man sista fem minuterna.
– Vi gör 3-0 i sju mot sex och visar rutin där, säger Jimmy Karlsson, tränare.

Karlsson tyckte annars att det var en typisk premiär där man inte fick ut max. Det handlade dock inte om underskattning att nykomlingen var med så länge i Vikingahallen:
– Västerås är bra, många lag kommer att få problem mot dem.

Två poäng i bagaget är dock viktigt när man startar en serie, särskilt med tanke på Skånelas höstsäsonger de två senaste åren:
– De tekniska felen och försvaret måste bli bättre, vi måste bli mer klocka och taktiska, men det är ett helt nytt lag som ska in, det tar sin tid, konstaterar Karlsson.

Målen
Olsson 6, Frank 5, Östling 4, Rahali 3, Ganibegovic 3, Byström 2, Nielsen 2, Ladan 2

defacto_helsida
division 4

Ny förlust för MIK

Fotboll Märsta IK föll mot Vallentuna och är nu nere på negativ kvalplats efter tio matcher.

sbrf_helsida
colorama_april2
ica_valsta_choklad

Rosersberg tappar Sandsund till Superligan

Innebandy Rosersbergs IK tappar Christian Sandsund till Sirius i Superligan: - Jag har haft fantastiska år i Rosers, jag känner att jag utvecklats, fått ta ansvar och kommit in i familjen, säger Sandsund i ett uttalande.

midsommar_valsta_helsida
happyhomes_2019
oppning_helsida

Silver för Källstrand i Österrike

kampsport Izabella Källstrand tävlande i lördags på Austrian Open G1 och tog silver: - Ett ordentligt Styrkebesked av Izabella som även tog guld på Turkish Open i februari, säger tränaren Jens Lundin.

banner_juni_helsida
EXTRA

Skånela värvar in 118-målsskytt från Handbollsligan

Handboll Skånela värvar in Ola Pewik närmast från AIK men med förflutet i Ricoh.: - Det ska bli spännande och roligt att komma till en ny miljö. Jag har fått en bra bild utav både klubb & tränare och ser fram emot att sätta igång med träningen, säger Ola Pewik i ett pressmeddelande.

fme_helsida
EXTRA

Arlandastadgolfare vann på Barsebäck

golf Christoffer Sahlström från Arlandastad Golfklubb vann på lördagen Barsebäck Resort Masters: - Barsebäck är en av Sverige absolut bästa banor där du måste spela väldigt bra golf för att komma runt, det är inte mycket utrymme att missa på. Vinden varierade också från dag till dag så man fick tänka om, säger Christopher Sahlström i ett pressmeddelande.

fme_outsider
defacto_outsider
sh_oppet
midsommar_valsta_outsider
nrh
oppning_outsider
connys
sh_bovard_out
sbrf_outsider
ridskola2019_outsider
colorama_april