defacto_pan

Premiärseger för Skånela

Skånela kammade hem två poäng i premiären efter ett sent avgörande av Erik Östling inför drygt 600 åskådare i Vikingahallen.

Det blev till slut seger i premiären mot VästeråsIrsta men det satt långt inne. Gästerna VI ledde stora delar av andra halvlek och även i paus, först med fem minuter kvar kom Skånela upp i lika och med 90 sekunder att spela kom 26-25 via Erik Östling. En minut senare sköt Jesper Byström in 27-25 och med fem sekunder kvar kunde VI reducera.

Det var en fartfylld match där båda lagen hela tiden gick på snabba avslut, det ledde till tekniska fel och offensiva regelbrott åt båda håll. I andra hade nye målvakten Jesper Forsberg svårt att få grepp om bollarna, på slutet byttes han ut mot Axel Åhlin Andersson som sista 7-8 minuterna gör avgörande räddningar så att Skånela kan gå förbi. Skånela valde också att spela med sju man sista fem minuterna.
– Vi gör 3-0 i sju mot sex och visar rutin där, säger Jimmy Karlsson, tränare.

Karlsson tyckte annars att det var en typisk premiär där man inte fick ut max. Det handlade dock inte om underskattning att nykomlingen var med så länge i Vikingahallen:
– Västerås är bra, många lag kommer att få problem mot dem.

Två poäng i bagaget är dock viktigt när man startar en serie, särskilt med tanke på Skånelas höstsäsonger de två senaste åren:
– De tekniska felen och försvaret måste bli bättre, vi måste bli mer klocka och taktiska, men det är ett helt nytt lag som ska in, det tar sin tid, konstaterar Karlsson.

Målen
Olsson 6, Frank 5, Östling 4, Rahali 3, Ganibegovic 3, Byström 2, Nielsen 2, Ladan 2

banner_trerosor
connys

Guld för Källstrand i Turkiet

kampsport Kim Taekwondo har tävlat på Presidents Cup och Turkish Open i Turkiet mellan 5-17 februari med tre deltagare: - Presidents Cup är världens största Taekwondo tävling med ca 3000 deltagare och är en världsranking tävling av rang.

sportlov2019
sangensemble

Rosers jagar kvalplats

Innebandy RIK jagar vidare i innebandyns Division 1 efter seger mot Järfälla: - Nu är vi på allvar med i jakten på en allsvensk plats, säger sportchef Fredrik Raschke.

korpen_jan-feb
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
defacto_helsida
ridskola_2019_helsida

Viktor Östlund till Malmö

Handboll Skånelafostrade Viktor Östlund lämnar sin danska klubb Team Tvis Holstebro för att spela i Handbollsligan med HK Malmö: - Jag har skrivit ett tvåårskontrakt, säger Viktor till sajten Skånesport.

Klart med tränarstab i Jets

Amerikansk Fotboll Arlanda Jets har gjort klart med tränaren Remi Fritzell för herrlaget: - Vårt mål blir att vinna serien, och vi har en trupp och en coachingstab som verkligen tror på det också, säger Remi i ett pressmeddelande.

nrh
extravaganza_outsider
ridskola2019_outsider