januari
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Premiärförlust för Skånela

Skånelas damer inledde Allsvenskan hemma mot Kristianstad och fick dessvärre se sig besegrat: - Det finns jättemycket att ta med, konstaterade tränare Fredrik "Chippen" Söderberg efter matchen.

centrum_artikel

Kristianstad tog Vikingahallen med storm på tisdagskvällen, man tog kommandot direkt och satte Skånela i en tuff uppförsbacke som man sedan hade svårt att ta sig ur. Mestadels var ledningen 4-5 bollar till gästerna, Skånela gjorde bara nio mål i första men lyckades begränsa Kristianstad till bara tolv.

Andra var klart bättre och Skånela kom ikapp till 17-17, man ledde också vid ett tillfälle med 19-18 men sista kvarten kunde Kristianstad vinna med 10-4 och matchen med 30-23. Skånelas tränare Fredrik Söderberg var inte allt för uppgiven efter matchen då Kristianstad är ett tippat topplag:
– Jag tycker att vi har mycket att ta med oss, vi krigar i 60 min, vi får en tuff start men vänder på det i andra. De var numret för stort just nu och vinner välförtjänt men det är mycket vi kan bygga vidare på, sa Söderberg efteråt.

Den största skillnaden mellan lagen var enligt Söderberg att Skånela inte sprang tillräckligt mycket i första, därav enbart nio mål.
– Det var svagt i försvarsspelet, de är lite större, de är smarta i spelet och får flyt. Vi tycks inte lösa det, det blir jobbigt att jaga en hel match.

Agnes Lundin är ny i Skånela och nöjd med debuten, det blev även tre mål från hennes bössa.
– Som helhet kändes det bra, det var kul och tryggt, kände mig trygg på planen och vågade. Vi kan bättra oss, vi tar en match i taget. Nu lägger vi fokus på nästa match, Kristianstad är ändå ett lag från SHE, så det var bra motstånd och ganska jämt fram till slutet, säger hon.

Målen
Schaerlund 6, Lundström 4, Lindgren 3 Lundin 3, Wislander 3, Nygårds, Eriksson, Kou Aune, Lannermalm

damallsvenskan

Skånela vann hett derby

Handboll Skånela vann derbyt mot Tyresö på lördagen med 33-29: - Det är alltid speciellt att möta Tyresö, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

ridskola2020_helsida
2020_helsida
coronapandemin

Så många får vistas i hallarna

Sport De nya restriktionerna som kommunen antagit kring idrottsutövande innebär att det begränsas hur många som får vara i hallarna.

hockeyettan

Storförlust för Wings

Ishockey Wings åkte på en storförlust mot Strömsbro och det lutar allt mer åt att Wings får kvala sig kvar i serien.

connys_helsida

uppdaterad Hallar öppnas upp på måndag

Sport Samtliga kommunala inomhushallar kommer att öppna upp måndag igen för föreningsledd träning.

Unga MIK ett år äldre

Fotboll Philip Alouch är kvar som tränare i Märsta IK ännu en säsong: - Vi är fortfarande väldigt unga och majoriteten av spelarna är tonåringar, berättar Philip Alouch.

speedy_vinter_helsida
handbolls-vm

Två förluster för Lucaus Kongo

Handboll Skånelaiten Lucau har spelat två matcher i VM för Kongo och på söndagen föll man stort mot regerande världsmästarna Danmark: - Det var inte lätt att vara målvakt, sa Lucau till Internationella Handbollsförbundets hemsida.

prima_helsida
coronapandemin

Hockeylaget fick nog-Intog frusen damm i Steninge slottsby

Ishockey Pinbackshallen har varit stängd sedan snart en månad, på lördagen fick Wings Team 11 nog och spelade på naturis i Steninge slottsby.

defacto_helsida
Coronapandemin

uppdaterad Utomhusträning tillåts igen

Sport Nu tillåter Smittskyddsläkare organiserad utomhusidrott igen: - Bakgrunden till den nya bedömningen är den något minskade smittspridningen samt den positiva effekten för folkhälsan som träning innebär, skriver Region Stockholms i ett pressmeddelande.

coronapandemin

Stängda hallar och planer en förlustaffär-Ser över möjlighet att lätta på restriktionerna

Sport Trots att hallar, ishallar, planer och simhallar stängts ned räknar Kultur- och fritidsförvaltningen med ett minusresultat för 2020. Nu öppnar Kultur- och fritidsförvaltningens chef Lars Palmér upp för att det kan bli aktuellt med organiserad barn- och ungdomsidrott igen innan 24/1.

centrum_helsida2020
coronapandemin

Beslut om idrottsstopp för barn ligger kvar

Sport Trots den nya pandemilagen om att varje person ska ha tio kvadratmeter yta till sitt förfogande kommer ungdomsidrotten inte att få sätta igång i kommunala anläggningar.

januari_helsida
damallsvenskan

Pigg start räckte inte

Handboll Det var dubbelmöte mellan Skånela och Kärra i Vikingahallen. Damerna förlorade trots en pigg start: - Vi spelar fantastisk handboll första tjugo minuter, säger tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim

happyhomes_sommar2020
herrallsvenskan

Storseger igen för Skånela mot Kärra

Handboll Skånela vann komfortabelt mot Kärra hemma i Vikingahallen på lördagen: - Det är två poäng och åtta plusmål, dumt att klaga, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

meko_helsida
EXTRA

Lucao spelar VM med Kongo

Handboll Skånelas målvakt Herdeiro Lucao har tagits ut till VM för Demokratiska Republiken Kongo där han ställs mot bland annat regerande världsmästaren Danmark.

coronapandemin

Sigtuna Tennis håller igång för folkhälsan

Tennis Ungdomsidrotten i hela länet slog igen på grund av att kommuner bestämde sig för att stänga ner hallar och offentliga planer. Men i Sigtuna har Sigtuna Tennisklubb planerad verksamhet från 9:e januari.

sigtuna_vatten_outsider
prima_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
meko_outsider
swedol_outsider
nrh
centrum_sommar_out
speedy_vinter2020_outsider
moderat_outsider_jan