bostadsformedling
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Premiärförlust för Skånela

Skånelas damer inledde Allsvenskan hemma mot Kristianstad och fick dessvärre se sig besegrat: - Det finns jättemycket att ta med, konstaterade tränare Fredrik "Chippen" Söderberg efter matchen.

centrum_artikel

Kristianstad tog Vikingahallen med storm på tisdagskvällen, man tog kommandot direkt och satte Skånela i en tuff uppförsbacke som man sedan hade svårt att ta sig ur. Mestadels var ledningen 4-5 bollar till gästerna, Skånela gjorde bara nio mål i första men lyckades begränsa Kristianstad till bara tolv.

Andra var klart bättre och Skånela kom ikapp till 17-17, man ledde också vid ett tillfälle med 19-18 men sista kvarten kunde Kristianstad vinna med 10-4 och matchen med 30-23. Skånelas tränare Fredrik Söderberg var inte allt för uppgiven efter matchen då Kristianstad är ett tippat topplag:
– Jag tycker att vi har mycket att ta med oss, vi krigar i 60 min, vi får en tuff start men vänder på det i andra. De var numret för stort just nu och vinner välförtjänt men det är mycket vi kan bygga vidare på, sa Söderberg efteråt.

Den största skillnaden mellan lagen var enligt Söderberg att Skånela inte sprang tillräckligt mycket i första, därav enbart nio mål.
– Det var svagt i försvarsspelet, de är lite större, de är smarta i spelet och får flyt. Vi tycks inte lösa det, det blir jobbigt att jaga en hel match.

Agnes Lundin är ny i Skånela och nöjd med debuten, det blev även tre mål från hennes bössa.
– Som helhet kändes det bra, det var kul och tryggt, kände mig trygg på planen och vågade. Vi kan bättra oss, vi tar en match i taget. Nu lägger vi fokus på nästa match, Kristianstad är ändå ett lag från SHE, så det var bra motstånd och ganska jämt fram till slutet, säger hon.

Målen
Schaerlund 6, Lundström 4, Lindgren 3 Lundin 3, Wislander 3, Nygårds, Eriksson, Kou Aune, Lannermalm

helsida_sommarlov
centrum_helsida2020
brobygget_helsida_valsta
EXTRA

Travprofilen har avlidit

Ridning Travprofilen Jim Frick som bodde i Sigtuna har avlidit: - De senaste veckorna har Jim legat på sjukhus och läget har hela tiden försämrats. I dag (lördag, reds anm) tvingades han ge upp kampen mot sjukdomen, säger sonen Daniel Frick till Expressen.

studeravidare_helsida
happyhomes_sommar2020
brobygget_midgard_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
sigtunahem_sokbostad
premiärextra

Philip leder nya unga MIK

Fotboll Philip Alouch tar över Märsta IK:s seniorlag som spelar i Division 4 denna säsong: - När man går på Märsta IK:s hemmamatcher ska man kunna heja på spelare från kommunen. Vi har en fantastisk återväxt på ungdomssidan där flera spelare är med i Upplands distriktslag samt uttagna till Svenska landslagets olika uttagningsläger, säger Philip till märsta.nu

connys_helsida
EXTRA

Dagge Lundin tar över Skånelas rival

Handboll Skånelaiten Dagge Lundin som tränat Uppsala HK tar över Rimbo i Allsvenskan: - Jag har alltid varit lite lockad av vad som är hemligheten i Rimbo, säger Dagge i en intervju med Norrtälje tidning.

centrum_sommar_out
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
brobygget_midgard_outsider
swedol_outsider
outsider_sommarlov