defacto_pan2020
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Premiärförlust för Skånela

Skånelas damer inledde Allsvenskan hemma mot Kristianstad och fick dessvärre se sig besegrat: - Det finns jättemycket att ta med, konstaterade tränare Fredrik "Chippen" Söderberg efter matchen.

centrum_artikel

Kristianstad tog Vikingahallen med storm på tisdagskvällen, man tog kommandot direkt och satte Skånela i en tuff uppförsbacke som man sedan hade svårt att ta sig ur. Mestadels var ledningen 4-5 bollar till gästerna, Skånela gjorde bara nio mål i första men lyckades begränsa Kristianstad till bara tolv.

Andra var klart bättre och Skånela kom ikapp till 17-17, man ledde också vid ett tillfälle med 19-18 men sista kvarten kunde Kristianstad vinna med 10-4 och matchen med 30-23. Skånelas tränare Fredrik Söderberg var inte allt för uppgiven efter matchen då Kristianstad är ett tippat topplag:
– Jag tycker att vi har mycket att ta med oss, vi krigar i 60 min, vi får en tuff start men vänder på det i andra. De var numret för stort just nu och vinner välförtjänt men det är mycket vi kan bygga vidare på, sa Söderberg efteråt.

Den största skillnaden mellan lagen var enligt Söderberg att Skånela inte sprang tillräckligt mycket i första, därav enbart nio mål.
– Det var svagt i försvarsspelet, de är lite större, de är smarta i spelet och får flyt. Vi tycks inte lösa det, det blir jobbigt att jaga en hel match.

Agnes Lundin är ny i Skånela och nöjd med debuten, det blev även tre mål från hennes bössa.
– Som helhet kändes det bra, det var kul och tryggt, kände mig trygg på planen och vågade. Vi kan bättra oss, vi tar en match i taget. Nu lägger vi fokus på nästa match, Kristianstad är ändå ett lag från SHE, så det var bra motstånd och ganska jämt fram till slutet, säger hon.

Målen
Schaerlund 6, Lundström 4, Lindgren 3 Lundin 3, Wislander 3, Nygårds, Eriksson, Kou Aune, Lannermalm

speedy_helsida
studeravidare_helsida

Wingslag städade rent i Märsta

Ishockey Wings Team 07 var med och städade i Märsta som en del av uppdraget Städa Sverige: - Just nu jobbar vi mycket i laget med olika aktiviteter som ger en pengar till lagkassan, då laget i januari 2021 ska åka på världens största ishockeyturnering för ungdomar i Göteborg 2-5/1 2021 så till detta går pengarna som vi tjänar på detta, berättar lagledare Catrine Wisemark.

connys_helsida
stottasigtuna_helsida
EXTRA

Meriterad tränare tar över RIK

Innebandy Rosersbergs IK har gjort klart med en av landets mest meriterade innebandytränare: - Att vi nu knyter denna kompetens till oss på vår resa är otroligt stimulerande, säger sportchefen Fredrik Raschke.

marina_helsida
defacto_helsida
studenten2020_helsida

Emma lämnar Sävehof

Handboll Skånelafostrade Emma Ekenman Fernis lämnar Sävehof för att bege sig utomlands: - Efter 5 år i klubben är det dags för mig att anta en ny utmaning, säger Emma till klubbens hemsida.

valvet_helsida
kcbygg_helsida

Thorleifsdotter till utlandet

Handboll Förre skånelaiten Kristin Thorleifsdotter lämnar H65 Höör för att bli utlandsproffs: - Att kunna satsa fullt ut på handbollen har alltid varit min dröm och mitt mål. Nu kom chansen och jag känner att jag är redo, säger Kristin till H65:s hemsida.

nrh
valvet_outsider
stottasigtuna_outsider
kcbygg_outsider
studenten2020_outsider
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider