centrum_host
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Premiärförlust för Skånela

Skånelas damer inledde Allsvenskan hemma mot Kristianstad och fick dessvärre se sig besegrat: - Det finns jättemycket att ta med, konstaterade tränare Fredrik "Chippen" Söderberg efter matchen.

centrum_farsdag_artikel

Kristianstad tog Vikingahallen med storm på tisdagskvällen, man tog kommandot direkt och satte Skånela i en tuff uppförsbacke som man sedan hade svårt att ta sig ur. Mestadels var ledningen 4-5 bollar till gästerna, Skånela gjorde bara nio mål i första men lyckades begränsa Kristianstad till bara tolv.

Andra var klart bättre och Skånela kom ikapp till 17-17, man ledde också vid ett tillfälle med 19-18 men sista kvarten kunde Kristianstad vinna med 10-4 och matchen med 30-23. Skånelas tränare Fredrik Söderberg var inte allt för uppgiven efter matchen då Kristianstad är ett tippat topplag:
– Jag tycker att vi har mycket att ta med oss, vi krigar i 60 min, vi får en tuff start men vänder på det i andra. De var numret för stort just nu och vinner välförtjänt men det är mycket vi kan bygga vidare på, sa Söderberg efteråt.

Den största skillnaden mellan lagen var enligt Söderberg att Skånela inte sprang tillräckligt mycket i första, därav enbart nio mål.
– Det var svagt i försvarsspelet, de är lite större, de är smarta i spelet och får flyt. Vi tycks inte lösa det, det blir jobbigt att jaga en hel match.

Agnes Lundin är ny i Skånela och nöjd med debuten, det blev även tre mål från hennes bössa.
– Som helhet kändes det bra, det var kul och tryggt, kände mig trygg på planen och vågade. Vi kan bättra oss, vi tar en match i taget. Nu lägger vi fokus på nästa match, Kristianstad är ändå ett lag från SHE, så det var bra motstånd och ganska jämt fram till slutet, säger hon.

Målen
Schaerlund 6, Lundström 4, Lindgren 3 Lundin 3, Wislander 3, Nygårds, Eriksson, Kou Aune, Lannermalm

greeknighthelsida
fme_oktober
ica_oktober
happyhomes_2019
centrum_farsdag
sigtunavatten_standard
defacto_mustach_helsida
EXTRA

Rosersbergs IK vann Upplandscupen

Fotboll Rosersbergs IK tog sin största seger någonsin på lördagen när A-laget vann Upplandscupen: - Vi gör en fantastisk match, säger tränaren Stefan Lundqvist till märsta.nu

Ganibegovic gör comeback

Handboll Iris Ganibegovic som lade av med handbollen efter förra säsongen gör comeback för att täcka upp för Yosef Rahali som inte är spelklar än.

damallsvenskan

Tung första fällde Skånela

Handboll Skånela var inte riktigt med från start i målprotokollet mot Tyresö. Fram för allt slarvade man lite väl ofta i offensiven vilket gav Tyresö chans att kontra på. Gästerna ledde med 16-11 i första. I andra rycker Skånela upp sig och leder med 22-20 inför de sista tio minuterna, men sista tio vinner Tyresös md 6-2 och matchen med 26-24.

greeknight_outsider
colorama_april2
connys
nrh