defacto_pan2020
En anläggning där batteriutbyte genomförs kommer finnas på Preem i RosersbergFoto: Powerswap
Preem

Preem i Rosersberg får unik batteriutbytesstation

Preem i Rosersberg blir första station i landet med att ladda elbilar med ett batteribyte.

centrum_artikel

Idag behöver elbilar stanna en stund för att laddas, med Svenska Powerswaps lösning byter man helt enkelt ut batteriet inom några minuter. Tekniken kommer att installeras först vid Preems station i Rosersberg. Målet är att systemet ska täcka 1000 bensinstationer i hela landet inom två år.

Bytet går till på så sätt att föraren kör fram bilen till en bytesautomat, automaten drar ut det urladdade batteriet och ersätter med ett fulladdat. Hela processen tar tre minuter. Laddningen kan sedan ske i harmonisk takt vilket minskar belastning på både batteriet och elnätet.
– Vi arbetar hela tiden med att utveckla våra stationer och tittar på nya lösningar som kan ge mervärden till våra kunder. Det här är en innovativ idé och vi ser med spänning fram emot att se pilotanläggningen på vår station intill Arlanda flygplats, säger Patrik Johansson, chef för stationsverksamheten på Preem.

Lokala småföretag bidrar med 3 av 10 skattekronor

Näringsliv Kommunens småföretag bidrar med nästan 3 av 10 skattekronor som går till kommunkassan: - Varje skattekrona i kommunen måste skapas innan den kan fördelas inom välfärden och vår rapport visar tydligt att det är småföretagen som står för en väldigt stor del av notan, säger Björn Petersson, ordförande Företagarna Sigtuna.

dackskiftarna_helsida
Moderaterna_helsida2021
rentawreck_helsida
speedy_vinter_helsida
sigtunastad_helsida

Nordic Wellnes till Märsta Centrum

Näringsliv Nordic Wellness har tecknat avtal med FastPartner om att etablera i Märsta Centrum: - För oss är det viktigt att finnas i levande miljöer, innebärande många besökare till centrumet, boende och mängder av företag, vilket vi får här i Märsta Centrum, kommenterar Magnus Wilhelmsson, VD på Nordic Wellness.

centrum_helsida2020
2020_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
coronakrisen

Därför är Sigtuna hårdast drabbat av pandemin

Näringsliv märsta.nu rapporterade i helgen om att Sigtuna är den kommun i länet som drabbats hårdast pandemin: – Det är väldigt, väldigt allvarligt för oss. Under 2020 hade vi den snabbast växande arbetslösheten i landet, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

ridskola2020_helsida

Näringslivet har tappat mer än var femte krona

Näringsliv Sigtuna kommuns näringsliv har tappat mer än var femte krona i omsättning under pandemin: - Sigtunas negativa utveckling är starkt kopplat till dess närhet till Arlanda och att vi har haft en stor nedgång i det internationella resandet, säger Stefan Westerberg på Stockholms Handelskammare.

connys_helsida

Hotellägaren: Vaccinet nödvändigt för att restriktioner ska hävas

Näringsliv Lotta Giesenfeld Boman hoppas att vaccinet ska rädda hennes hotell och branschen från vad hon kallar "coronahelvetet".

vardcentral_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

vardcentral_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtunastad_outsider
ridskola_2020_outsider
rentawreck_outsider
dackskiftarna_outsider
connys
moderaterna_sigtuna