mote_sommar
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Preclearence dröjer minst ett år till

Regeringen har på torsdagen fattat beslut om att ge en särskild utredare i uppdrag att föreslå hur avtalet med USA om preclearence ska genomföras i svensk rätt. Utredningen presenteras om ca ett år och först därefter kan preclearence bli konkret.

centrum_artikel

Polismästaren Stefan Mann blir den som ska utreda hur preclearence ska genomföras enligt svenskt lag. Preclearence innebär att USA redan i Sverige kontrollerar resenärer:
– Att göra inresekontrollen till USA redan i Sverige förenklar för resenärerna. Nu ska vi se till att det sker på ett bra och rättssäkert vis, säger inrikesminister Anders Ygeman i ett pressmeddelande.

Under det senaste året har regeringen och USA förhandlat om bilaterala avtal på Arlanda. Stefan Mann ska bland annat reglera de amerikanska tjänstemännens befogenheter och analysera Swedavias roll att utreda behovet av förändringar i luftfartsskyddsregleringen och att säkerställa enskildas rättssäkerhet. Uppdraget ska redovisas till regeringen senast 22:a juni 2017. Först därefter kan beslutet verkställas.
– Fler direktlinjer till USA tillsammans med amerikansk inresekontroll gör Arlanda till den viktigaste flygplatsen i norra Europa. Ett starkt Arlanda betyder mycket för Stockholms och Sveriges näringslivsutveckling och för jobbtillväxten, kommenterar närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

connys_helsida
2020_helsida
studeravidare_helsida
brobygget_midgard_helsida
speedy_helsida
sommar_sigtuna2020
marina_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020

Folktandvården testar digitala möten

Nyheter Folktandvården Stockholm inför digitala möten: - –Digitala vårdtjänster är populära och efterfrågas i ökad grad, säger Eva Ljung, vd för Folktandvården Stockholm.

brobygget_helsida_valsta

Tänk på detta vid åska

Nyheter Denna vecka kommer det vara risk för åskväder och i samband med det finns det anledning att skydda sig själv och sin egendom enligt Elsäkerhetsverket.

defacto_helsida
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
brobygget_outsider_valsta
marina_outsider
brobygget_midgard_outsider
nrh
sigtuna_natur_sommar_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider