moderater_pan_sommar
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Preclearence dröjer minst ett år till

Regeringen har på torsdagen fattat beslut om att ge en särskild utredare i uppdrag att föreslå hur avtalet med USA om preclearence ska genomföras i svensk rätt. Utredningen presenteras om ca ett år och först därefter kan preclearence bli konkret.

centrum_artikel

Polismästaren Stefan Mann blir den som ska utreda hur preclearence ska genomföras enligt svenskt lag. Preclearence innebär att USA redan i Sverige kontrollerar resenärer:
– Att göra inresekontrollen till USA redan i Sverige förenklar för resenärerna. Nu ska vi se till att det sker på ett bra och rättssäkert vis, säger inrikesminister Anders Ygeman i ett pressmeddelande.

Under det senaste året har regeringen och USA förhandlat om bilaterala avtal på Arlanda. Stefan Mann ska bland annat reglera de amerikanska tjänstemännens befogenheter och analysera Swedavias roll att utreda behovet av förändringar i luftfartsskyddsregleringen och att säkerställa enskildas rättssäkerhet. Uppdraget ska redovisas till regeringen senast 22:a juni 2017. Först därefter kan beslutet verkställas.
– Fler direktlinjer till USA tillsammans med amerikansk inresekontroll gör Arlanda till den viktigaste flygplatsen i norra Europa. Ett starkt Arlanda betyder mycket för Stockholms och Sveriges näringslivsutveckling och för jobbtillväxten, kommenterar närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

helsida_var2021
happyhomes_sommar2020
bostad_helsida
2020_helsida
mp_host_helsida
dack-helsida
connys_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
vaccin

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

vaccin-outsider
dack-outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
bostad_outsider
nrh
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider