defacto_pan
Kommunen ger sig ut för att laga potthål.

Potthålen ska lagas

Potthålen som dykt upp i vägbanor runt om i kommunen ska nu lagas: - Så mycket skador som det blivit nu brukar det normalt inte bli, säger Ulf Sävström, produktionschef på Stadsbyggnadskontoret.

banner_juni_artikel

Vintern har varit både blöt och kall, det har gjort att nederbörd trängt ner i asfalten och därefter exploderat när det har blivit minusgrader, det orsakar därefter potthållen i vägbanan. Skadorna på anmälda potthåll kommer att åtgärdas nu när vi går mot varmare tider men kommunen ber om tålamod då det kan ta lite tid eftersom det varit fler potthål än vanligt:
– Vi vill be våra invånare att vara uppmärksamma så att de inte kör sönder sina bilar, säger Ulf Sävström, produktionschef på Stadsbyggnadskontoret.

Anmäl potthålen till kommunen
Första åtgärd är Södergatan, samtidigt uppmanar Sävström invånare att fortsätta anmäla potthål via kommunens hemsida. Som väghållare är kommunen ansvarig för att deras vägar håller standard som gör att skador på fordon inte uppstår. Om en fordonsägare anser att kommunen agerar oaktsamt eller vårdslöst i sitt ansvar som väghållare så kan man begära skadestånd, det görs först till kommunen och är man inte nöjd med beslutet där så kan man ta det till Förvaltningsrätten.

colorama_april2

Så många nya lärare behövs om fem år

Nyheter 12 procent av alla behöriga lärare i kommunen försvinner inom fem år rapporterar Mitt i Stockholm: - Alla kommuner står inför stora rekryteringsbehov och bristen på lärare slår hårt mot en likvärdig skola, säger Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand.

midsommar_valsta_helsida
ica_valsta_choklad
sigtunavatten_standard
sbrf_helsida
defacto_helsida
happyhomes_2019
oppning_helsida
banner_juni_helsida

Nya bostäder står tomma

Bostad Nybyggda bostäder står tomma på grund av för hög hyra eller för höga priser, det konstaterar Länsstyrelsen i en ny rapport.

sbrf_outsider
connys
sh_oppet
fme_outsider
colorama_april
midsommar_valsta_outsider
sh_bovard_out
ridskola2019_outsider
nrh
oppning_outsider
defacto_outsider