arlandagk_panorama
Kommunen ger sig ut för att laga potthål.

Potthålen ska lagas

Potthålen som dykt upp i vägbanor runt om i kommunen ska nu lagas: - Så mycket skador som det blivit nu brukar det normalt inte bli, säger Ulf Sävström, produktionschef på Stadsbyggnadskontoret.

centrum_pask

Vintern har varit både blöt och kall, det har gjort att nederbörd trängt ner i asfalten och därefter exploderat när det har blivit minusgrader, det orsakar därefter potthållen i vägbanan. Skadorna på anmälda potthåll kommer att åtgärdas nu när vi går mot varmare tider men kommunen ber om tålamod då det kan ta lite tid eftersom det varit fler potthål än vanligt:
– Vi vill be våra invånare att vara uppmärksamma så att de inte kör sönder sina bilar, säger Ulf Sävström, produktionschef på Stadsbyggnadskontoret.

Anmäl potthålen till kommunen
Första åtgärd är Södergatan, samtidigt uppmanar Sävström invånare att fortsätta anmäla potthål via kommunens hemsida. Som väghållare är kommunen ansvarig för att deras vägar håller standard som gör att skador på fordon inte uppstår. Om en fordonsägare anser att kommunen agerar oaktsamt eller vårdslöst i sitt ansvar som väghållare så kan man begära skadestånd, det görs först till kommunen och är man inte nöjd med beslutet där så kan man ta det till Förvaltningsrätten.

defacto_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

valsta_utveckling
centrum_pask_helsida

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

logistik_utbildning

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

colorama_april2
fme_helsida

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

ica_pask

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

sigtunavatten_standard
bonava_helsida
ridskola2019_outsider
sh_oppet
bonava_outsider
fme_outsider
defacto_outsider
valsta_utveckling_2
colorama_april
sigtunavatten_outsider