defacto_pan
Kommunen ger sig ut för att laga potthål.

Potthålen ska lagas

Potthålen som dykt upp i vägbanor runt om i kommunen ska nu lagas: - Så mycket skador som det blivit nu brukar det normalt inte bli, säger Ulf Sävström, produktionschef på Stadsbyggnadskontoret.

Vintern har varit både blöt och kall, det har gjort att nederbörd trängt ner i asfalten och därefter exploderat när det har blivit minusgrader, det orsakar därefter potthållen i vägbanan. Skadorna på anmälda potthåll kommer att åtgärdas nu när vi går mot varmare tider men kommunen ber om tålamod då det kan ta lite tid eftersom det varit fler potthål än vanligt:
– Vi vill be våra invånare att vara uppmärksamma så att de inte kör sönder sina bilar, säger Ulf Sävström, produktionschef på Stadsbyggnadskontoret.

Anmäl potthålen till kommunen
Första åtgärd är Södergatan, samtidigt uppmanar Sävström invånare att fortsätta anmäla potthål via kommunens hemsida. Som väghållare är kommunen ansvarig för att deras vägar håller standard som gör att skador på fordon inte uppstår. Om en fordonsägare anser att kommunen agerar oaktsamt eller vårdslöst i sitt ansvar som väghållare så kan man begära skadestånd, det görs först till kommunen och är man inte nöjd med beslutet där så kan man ta det till Förvaltningsrätten.

outsider
sigtuna_funkis
connys
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
korpen_jan-feb
frisyr_december

märsta.nu klar etta som sökord

Nyheter märsta.nu är klart populäraste sökordet när kommuninvånare googlar, det visar siffror som märsta.nu tagit fram via Jorge Castro, SEO analytiker och marknadsförare på ABS Wheels.

banner_trerosor
nrh
funkis_2