defacto_pan2020
Foto: Google/Streetview

Postanställd döms för att ha öppnat kuvert

En postanställd från stockholmsområdet döms för att ha öppnat upp post på Arlandaterminalen.

centrum_artikel

Mannen som är i 60-årsåldern döms för att ha öppnat upp tio försändelser med post i samband med arbetet på Arlandas postterminal mellan åren 2015-2016. Mannen avslöjades efter att en intern granskning gjorts, bland annat sattes kameror upp i anslutning till mannens arbetsplats.

Mannens förklaring var att han skulle se om det fanns rakblad i vissa av breven eller andra skadliga saker. Vissa brev hade också gått sönder och han ville laga dem. Några av kuverten hade han stoppat i fickan. Han döms ni till villkorlig dom för brottet Brytande av post- eller telehemlighet.

happyhomes_2019
defacto_helsida

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

teatergrillen_helsida

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

salong_elisabeth_helsida
speedy_helsida
centrum_helsida2020
sportlov_sigtuna

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

connys_helsida
2020_helsida

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

sportlov_sigtuna_outsider
speedy_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
nrh
teatergrillen_outsider