moderaterna_panorama
Foto: Vi är Valsta

Populärt med sommarlov på hemmaplan

Sommarlovssatsningen Brobygget i Valsta lockade många ungdomar: - Vissa dagar kom så många barn att vi fick slussa in i omgångar för att kunna följa riktlinjen om max 50 personer per sammankomst, säger Lola Svensson, samordnare på SigtunaHem.

Sigtuna kommun har under sommarlovet erbjudit fritidsaktiviteter för ungdomar via Brobygget. Utöver kommunen var Valsta utveckling, SigtunaHem, Hyresgästföreningen Sigtuna, Märsta IK, RF Sisu Uppland och hela elva idrottsföreningar engagerade.
– I år kändes det extra viktigt att ge alla barn och ungdomar i Sigtuna kommun en aktiv sommar, eftersom många tvingades spendera lovet på hemmaplan på grund av Corona.. Brobygget är vår hittills största sommarlovssatsning och den blev verkligen en fullträff, säger Lola Svensson, samordnare för social hållbarhet på SigtunaHem, i ett uttalande.

Brobygget Sommarsportis var för barn upp till 13 år och Brobygget by Night för ungdomar från 13 år och upptåt. Varje dag fanns olika aktiviteter utanför Valsta Sim & Sporthall och Midgårdsvallen. På plats fanns unga vuxna från olika idrottsföreningar som tack vare initiativet kunde få sommarjobb.
– Vissa dagar kom så många barn att vi fick slussa in i omgångar för att kunna följa riktlinjen om max 50 personer per sammankomst. Det goda resultatet beror mycket på att så många olika aktörer samverkade, berättar Lola Svensson.

defacto_helsida
liber_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

ewas_helsida
marinan_helsida
centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

2020_helsida
mp_helsida_april

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

connys_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
connys
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022