moderater_pan_sommar
Foto: Vi är Valsta

Populärt med sommarlov på hemmaplan

Sommarlovssatsningen Brobygget i Valsta lockade många ungdomar: - Vissa dagar kom så många barn att vi fick slussa in i omgångar för att kunna följa riktlinjen om max 50 personer per sammankomst, säger Lola Svensson, samordnare på SigtunaHem.

centrum_artikel

Sigtuna kommun har under sommarlovet erbjudit fritidsaktiviteter för ungdomar via Brobygget. Utöver kommunen var Valsta utveckling, SigtunaHem, Hyresgästföreningen Sigtuna, Märsta IK, RF Sisu Uppland och hela elva idrottsföreningar engagerade.
– I år kändes det extra viktigt att ge alla barn och ungdomar i Sigtuna kommun en aktiv sommar, eftersom många tvingades spendera lovet på hemmaplan på grund av Corona.. Brobygget är vår hittills största sommarlovssatsning och den blev verkligen en fullträff, säger Lola Svensson, samordnare för social hållbarhet på SigtunaHem, i ett uttalande.

Brobygget Sommarsportis var för barn upp till 13 år och Brobygget by Night för ungdomar från 13 år och upptåt. Varje dag fanns olika aktiviteter utanför Valsta Sim & Sporthall och Midgårdsvallen. På plats fanns unga vuxna från olika idrottsföreningar som tack vare initiativet kunde få sommarjobb.
– Vissa dagar kom så många barn att vi fick slussa in i omgångar för att kunna följa riktlinjen om max 50 personer per sammankomst. Det goda resultatet beror mycket på att så många olika aktörer samverkade, berättar Lola Svensson.

2020_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

mp_host_helsida
centrum_helsida2020
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

bostad_helsida
coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

helsida_var2021
connys_helsida
dack-helsida
coronapandemin

Covidfallen sjunker

Nyheter Covidfallen uppges sjunka totalt sett i Region Stockholm enligt de första siffrorna för vecka 41.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
connys
mp-outsider
dack-outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
bostad_outsider
nrh