defacto_pan2020
Foto: Daniel Iskander

Populärt med Fairtrade-fika

Sigtuna kommun hör till en av de bästa kommunerna i landet när det gäller att fika under Fairtrade Challange.

6,7 procent av invånarna deltog i Fairtrade Challange som just avslutats. Fairtrade Challange innebär att fikaställen lägger upp sina evenemang där man kan fika fairtrademärkt. Sigtuna var i relation till sin folkmängd på drygt 48 000 elva i landet, dock var vi etta i länet. Totalt i kommunen var det 3145 personer som deltog i fika under Fairtrade challange:
– Det är glädjande att se att så många människor har fikat Fairtrade-märkta produkter under årets Fairtrade Challenge. Det handlar om ett stort engagemang för hållbarhet från både företag och konsumenter. Ju fler som väljer Fairtrade, desto större skillnad gör det för människan bakom produkten, säger Hewan Temesghen, generalsekreterare för Fairtrade Sverige.

speedy_helsida

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

marina_helsida
ridskola2020_helsida
festspec_corona_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
operation gimle

Nya tillslag av Polisen

Nyheter Polisen genomförde en ny insats på onsdagen som en del av Operation Gimle: - Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

salong_elisabeth_helsida
happy_homes_mars
defacto_helsida
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

nrh
oppning_salongelisabeth_outsider
festspec_corona_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider