arlandagk_panorama
Foto: Daniel Iskander

Populärt med Fairtrade-fika

Sigtuna kommun hör till en av de bästa kommunerna i landet när det gäller att fika under Fairtrade Challange.

6,7 procent av invånarna deltog i Fairtrade Challange som just avslutats. Fairtrade Challange innebär att fikaställen lägger upp sina evenemang där man kan fika fairtrademärkt. Sigtuna var i relation till sin folkmängd på drygt 48 000 elva i landet, dock var vi etta i länet. Totalt i kommunen var det 3145 personer som deltog i fika under Fairtrade challange:
– Det är glädjande att se att så många människor har fikat Fairtrade-märkta produkter under årets Fairtrade Challenge. Det handlar om ett stort engagemang för hållbarhet från både företag och konsumenter. Ju fler som väljer Fairtrade, desto större skillnad gör det för människan bakom produkten, säger Hewan Temesghen, generalsekreterare för Fairtrade Sverige.

oppning_helsida
bonava_maj_helsida
eu_sap

Finns familjer av Lo i Sigtuna

Notiser Länsstyrelsen har gjort en rovdjursinventering inför kommande säsongs rovjakt och konstaterar att det finns fyra familjegrupper av Lo i Sigtuna, Norrtälje och Österåker.

colorama_april2
mp_eu
moderaternamaj

Nu avråds det från eldning igen

Notiser Brandkåren Attunda avråder från eldning igen efter några dagars torka: - Bedömningen är gjord utifrån SMHI:s prognosunderlag och i samråd med länets räddningstjänster, uppger Brandkåren Attunda.

ica_valsta_choklad
varfest_helsida
v_eu_helsida

Så ska FN:s globala mål nås

Nyheter Sigtuna kommun tillsätter en Agenda 2030-beredning för att kommunen snabbare ska uppnå miljömålen: - Inrättandet av en politisk beredning förstärker det arbetet och säkerställer att det blir strategiskt fokus på Agenda 2030 i vår planering och i de beslut som tas, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.