defacto_pan
Foto: Daniel Iskander

Populärt med Fairtrade-fika

Sigtuna kommun hör till en av de bästa kommunerna i landet när det gäller att fika under Fairtrade Challange.

6,7 procent av invånarna deltog i Fairtrade Challange som just avslutats. Fairtrade Challange innebär att fikaställen lägger upp sina evenemang där man kan fika fairtrademärkt. Sigtuna var i relation till sin folkmängd på drygt 48 000 elva i landet, dock var vi etta i länet. Totalt i kommunen var det 3145 personer som deltog i fika under Fairtrade challange:
– Det är glädjande att se att så många människor har fikat Fairtrade-märkta produkter under årets Fairtrade Challenge. Det handlar om ett stort engagemang för hållbarhet från både företag och konsumenter. Ju fler som väljer Fairtrade, desto större skillnad gör det för människan bakom produkten, säger Hewan Temesghen, generalsekreterare för Fairtrade Sverige.

colorama_april2
sommar_centrum
defacto_helsida
arlanda_golf_juli

Märsta Port byter namn

Notiser Märsta Port i Tingvalladalen/Valstabacken blir ett minne blott då Kultur- och fritidsnämnden fattat beslut om nytt namn.

happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
ica_valsta_choklad
bonava_juli_hel
sommar

uppdaterad Kraftig röklukt över Märsta

Blåljus Kraftig röklukt spred sig över centrala Märsta under förmiddagen: - Det var lite panik för oss boende då det ruktade rök från ventilation i både bostäder och butiker, säger en läsare till märsta.nu

defacto_outsider
connys
arlanda_golf_juli2_outsider
sportfiske_sommar
nrh
colorama_april
bonava_juli_outsider