sportlov_centrum
Illustration över pop-up-parkenFoto: Sigtuna kommun
Sommarjobbarna Fredrik och AmirFoto: Sigtuna kommun

Pop-up-park öppnar i Märsta

Ikväll invigs Pop-up-parken i Vikingafältet i Märsta: - Pop up-park Märsta är en tillfällig mötesplats under sommaren där det kommer att finnas massor av kul saker att göra, säger planarkitekten och projektledaren Maria Nästesjö

sportlov_centrum

Pop-up-park i Vikingafältet är en park öppen för alla åldrar. Syftet med parken är att besöka och tycka till om området Märsta port som den ligger i. Det omdiskuterade området som till slut fick en lösning mellan kommunen och Peab är under utveckling och Peab vill gärna ha in synpunkter på vad som ska byggas.

Sommarjobbat på parken
Under de senaste veckorna har även sommarjobbare fått jobb där. Fredrik Brännvall och Amir Sediqi är två av dessa. De har målat, borrat och byggt för att få det färdigt till invigningen ikväll.
– Jag tror att det kommer att bli bra – en hit! Den här typen av park har inte funnits här tidigare så det blir nog bra, speciellt för de lite yngre, säger Fredrik Brännvall

Massor med aktiviteter
I samband med invigningen medverkar SATS med personliga tränare för att visa övningar, Samba S:t Olof uppträder och en mekanisk tjur finns uppställd för den våghalsige. Brännboll och fotboll är två andra aktiviteter tillsammans med workshops från kultur- och fritidsförvaltningen.
– Jag tycker att alla ska komma till Pop up-park Märsta i sommar för att ta del av alla fantastiska konstnärer som finns i parken och delar med sig av inspiration, idéer och kunskap. Det är också en plats där barn, vuxna och ungdomar kan skapa tillsammans, säger kulturpedagogen Anna Hedberg

Konsthall invigdes i Valsta

Kulturnyheter Valsta Simhall har öppnat upp som konsthallen &Konst: - Vi räknade in 86 personer av en mycket mixad publik, säger musei- och konstchef Ted Hesselbom.

sigtunavatten_standard

Jul med Carola kommer tillbaka

Nöjesnyheter Carola gör om sin bejublade julshow med dubbelt antalet spelningar i år: - Det känns som jag hittat rätt helt enkelt och det är på tiden, säger hon till Aftonbladet.

arlandagolf
sangensemble
ridskola_2019_helsida
icavalsta_semlor
EXTRA

Höjda avgifter på Kulturskolan

Kulturnyheter Kulturskolan i Sigtuna kommun för höjda avgifter, detta sedan budgeten minskat med 1,2 miljoner kronor i år: - Dessvärre har vi en tuff ekonomisk situation – orsaken är tidigare oansvarig politik som gjort av vi har höga låneskulder och ingen buffert. Det är allvarligt, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

Valsta bibliotek öppnar upp

Kulturnyheter Efter många turer står det nu klart att Valsta bibliotek öppnar på fredag 1:a februari: - Det är med glädje vi slår upp portarna igen och välkomnar alla invånare att ta del av böcker, tidskrifter och media, säger Lars Björling.

korpen_jan-feb

Isbrytare kan ställa till det för Sigtunarännet

Nöjesnyheter En isbrytare kan ställa till det för Sigtunarännet som ska gå om tre veckor: - Det är förstås olycklig tajmning när de bryter upp isen nu tre veckor innan Sigtunarännet, säger Fredrik Jonsson på Vikingarännet.

defacto_helsida
banner_trerosor
EXTRA

Anders och Christian drar igen klassiska Väsbyhaket

Nöjesnyheter Märsta- och sigtunaborna Anders Matsson och Christian Cederferm stänger igen institutionen Magget i Väsby ikväll: - Det bästa med ”Magget” är alla människor som vi lärt känna här. Och det är många. De är våra vänner i dag. Det är nog det som kommer bli tuffast på lördag, säger Christian till tidningen Mitt i Stockholm.

happyhomes_2019
extravaganza_outsider
ridskola2019_outsider
nrh