moderaterna_juni
Illustration över pop-up-parkenFoto: Sigtuna kommun
Sommarjobbarna Fredrik och AmirFoto: Sigtuna kommun

Pop-up-park öppnar i Märsta

Ikväll invigs Pop-up-parken i Vikingafältet i Märsta: - Pop up-park Märsta är en tillfällig mötesplats under sommaren där det kommer att finnas massor av kul saker att göra, säger planarkitekten och projektledaren Maria Nästesjö

Pop-up-park i Vikingafältet är en park öppen för alla åldrar. Syftet med parken är att besöka och tycka till om området Märsta port som den ligger i. Det omdiskuterade området som till slut fick en lösning mellan kommunen och Peab är under utveckling och Peab vill gärna ha in synpunkter på vad som ska byggas.

Sommarjobbat på parken
Under de senaste veckorna har även sommarjobbare fått jobb där. Fredrik Brännvall och Amir Sediqi är två av dessa. De har målat, borrat och byggt för att få det färdigt till invigningen ikväll.
– Jag tror att det kommer att bli bra – en hit! Den här typen av park har inte funnits här tidigare så det blir nog bra, speciellt för de lite yngre, säger Fredrik Brännvall

Massor med aktiviteter
I samband med invigningen medverkar SATS med personliga tränare för att visa övningar, Samba S:t Olof uppträder och en mekanisk tjur finns uppställd för den våghalsige. Brännboll och fotboll är två andra aktiviteter tillsammans med workshops från kultur- och fritidsförvaltningen.
– Jag tycker att alla ska komma till Pop up-park Märsta i sommar för att ta del av alla fantastiska konstnärer som finns i parken och delar med sig av inspiration, idéer och kunskap. Det är också en plats där barn, vuxna och ungdomar kan skapa tillsammans, säger kulturpedagogen Anna Hedberg

socialutmarkelse

Här visas kvartsfinalen

Nöjesnyheter Vill du också se kvartsfinalen tillsammans med andra? Sveriges VM-äventyr har varit en succé för både landslag och lokala krogar som satsat på gemenskap i samband med matcherna.

steningeslottsommar
sportfiskebanner2
EXTRA

Märstasalongen klippte hemlösa

Nöjesnyheter Peter Aslan och hans team från Frisyr var med och klippte hemlösa på Medborgarplatsen under söndagen: - Det är en bra möjlighet för oss att ge hjälpa utsatta, säger Peter Aslan.

bildextra!

Så gick det i Brännplattan

Nöjesnyheter Brännplattan Open gjorde comeback i lördags och blev en succé: - Det var en mycket grymt härlig dag och lycka och ett lyckat evenemang. Jag tror ingen vaknade på söndagen och hade haft tråkigt, däremot var det säkert många som hade ont i kropparna, säger Jimmy Karlsson i Skånela som låg bakom arrangemanget.

happy_homes_juli
vuxenutbildning2

Konstverk till nya Arlanda

Kulturnyheter Arlanda flygplats får ett nytt konstverk som kommer att installeras i samband med nybyggnationerna: - Som en del i arbetet med att utveckla en gemensam designstrategi för Swedavias flygplatser har tillgängligheten till och utbudet av konst på våra flygplatser etablerats som ett viktigt verktyg, säger Jessica Einebrant, ansvarig för varumärke och design på Swedavia.

Lyckad insamling för Stiko Per i Märsta

Nöjesnyheter Stiko Per Larsson som besökte Magasinet i Märsta Centrum lyckades med ett av de bästa insamlingsresultaten på turnén: - Jag måste skicka en tanke bakåt till Märsta och Magasinet som igår (läs onsdag) slog till med ett av de absolut bästa insamlingsresultaten nånsin under en vandring. Jag är mållös.Tack, skriver Stiko i ett facebookinlägg

Kyrkoruiner renoveras

Kulturnyheter Sigtunas krykoruiner S:t Olofs, S:t Lars och S:t Pers som står på Svenska kyrkans mark ska rustas upp och öppnas för allmänheten igen: - Vi har nu startat ett program för ett långsiktigt bevarande av de tre kyrkoruinerna S:t Per, S:t Olof och S:t Lars, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

vuxentutbildning
sigtunavatten_standard
objekt2
objekt4
val2018
nfc_vinter
Norra Redovisningshuset
connys
veterankraft_standard
sap_outsider
outsider_defacto
outsider_moderat
forskontor
objekt3
yearlingsales