moderaterna_tack
Illustration över pop-up-parkenFoto: Sigtuna kommun
Sommarjobbarna Fredrik och AmirFoto: Sigtuna kommun

Pop-up-park öppnar i Märsta

Ikväll invigs Pop-up-parken i Vikingafältet i Märsta: - Pop up-park Märsta är en tillfällig mötesplats under sommaren där det kommer att finnas massor av kul saker att göra, säger planarkitekten och projektledaren Maria Nästesjö

Pop-up-park i Vikingafältet är en park öppen för alla åldrar. Syftet med parken är att besöka och tycka till om området Märsta port som den ligger i. Det omdiskuterade området som till slut fick en lösning mellan kommunen och Peab är under utveckling och Peab vill gärna ha in synpunkter på vad som ska byggas.

Sommarjobbat på parken
Under de senaste veckorna har även sommarjobbare fått jobb där. Fredrik Brännvall och Amir Sediqi är två av dessa. De har målat, borrat och byggt för att få det färdigt till invigningen ikväll.
– Jag tror att det kommer att bli bra – en hit! Den här typen av park har inte funnits här tidigare så det blir nog bra, speciellt för de lite yngre, säger Fredrik Brännvall

Massor med aktiviteter
I samband med invigningen medverkar SATS med personliga tränare för att visa övningar, Samba S:t Olof uppträder och en mekanisk tjur finns uppställd för den våghalsige. Brännboll och fotboll är två andra aktiviteter tillsammans med workshops från kultur- och fritidsförvaltningen.
– Jag tycker att alla ska komma till Pop up-park Märsta i sommar för att ta del av alla fantastiska konstnärer som finns i parken och delar med sig av inspiration, idéer och kunskap. Det är också en plats där barn, vuxna och ungdomar kan skapa tillsammans, säger kulturpedagogen Anna Hedberg

defacto_host2018
hostfest_centrum
defacto_banner_sep
happy_homes_juli

Fotboll för välgörenhet

Märstafolket Erik Aravena-Valencia som är ordförande i Sigtuna kommuns personalklubb arrangerar en fotbollsturnering i Prästängshallen där syftet är att samla in medel till en välgörenhetsorganisation.

bildextra!

Så var Visfestivalen

Kulturnyheter Märsta Visfestival gick traditionsenligt andra lördan i augusti och det fina vädret lockade hundratals till Äppelparken: - Vilken fest det blev, säger Visgeneralen Anders Wallentin.

Klart med Carolas julshow

Nöjesnyheter Biljetterna till Carolas hett eftertraktade spelning har släppts och det ser ut att bli en succé framåt jul: - Det här är en dröm för mig. En längtan. Att få göra ”Jul med Carola” i Steninge slottsby. Jag producerar själv. Jag är min egen, och har varit så sedan jag skilde mig, tänkte jag säga, säger Carola till Aftonbladet.

skanela_matcher18-19
objekt2
sportfiske_banner
sigtunavatten_standard
komvuxq3_4
nfc_vinter
Norra Redovisningshuset
objekt4
objekt3
sbrf_sep
connys
outsider