luciakroning_sh
Illustration över pop-up-parkenFoto: Sigtuna kommun
Sommarjobbarna Fredrik och AmirFoto: Sigtuna kommun

Pop-up-park öppnar i Märsta

Ikväll invigs Pop-up-parken i Vikingafältet i Märsta: - Pop up-park Märsta är en tillfällig mötesplats under sommaren där det kommer att finnas massor av kul saker att göra, säger planarkitekten och projektledaren Maria Nästesjö

oppethus_agy

Pop-up-park i Vikingafältet är en park öppen för alla åldrar. Syftet med parken är att besöka och tycka till om området Märsta port som den ligger i. Det omdiskuterade området som till slut fick en lösning mellan kommunen och Peab är under utveckling och Peab vill gärna ha in synpunkter på vad som ska byggas.

Sommarjobbat på parken
Under de senaste veckorna har även sommarjobbare fått jobb där. Fredrik Brännvall och Amir Sediqi är två av dessa. De har målat, borrat och byggt för att få det färdigt till invigningen ikväll.
– Jag tror att det kommer att bli bra – en hit! Den här typen av park har inte funnits här tidigare så det blir nog bra, speciellt för de lite yngre, säger Fredrik Brännvall

Massor med aktiviteter
I samband med invigningen medverkar SATS med personliga tränare för att visa övningar, Samba S:t Olof uppträder och en mekanisk tjur finns uppställd för den våghalsige. Brännboll och fotboll är två andra aktiviteter tillsammans med workshops från kultur- och fritidsförvaltningen.
– Jag tycker att alla ska komma till Pop up-park Märsta i sommar för att ta del av alla fantastiska konstnärer som finns i parken och delar med sig av inspiration, idéer och kunskap. Det är också en plats där barn, vuxna och ungdomar kan skapa tillsammans, säger kulturpedagogen Anna Hedberg

oppethus_agy

Luciakröningen flyttar till Valsta

Nöjesnyheter Kröningen av Lucia kommer i år att ske i Valsta i samband med en ljusmanifestation där FN:s internationella dag mot kvinnovåld uppmärksammas: -Vi är väldigt tacksamma och stolta över att kröningen av Lucia förläggs till kommundelen Valsta, säger Lola Svensson, projektledare på SigtunaHem.

defacto_host2018
EXTRA

Tina räddade kattuglan som nu flyger igen

Märstafolket Märstabon Tina Söderberg gjorde en stor insats för en skadad kattuggla häromdagen då hon körde den hela vägen från Väsby till Värmdö: - Jag älskar djur och har grubblat i några dagar över hur det gick, så det känns fantastiskt att den klarade sig. Det var det bästa slutet man kunde önska sig, säger Tina till Mitt i Stockholm.

sportfiskebanner2

Märstabo skrapade 100 000 i Nyhetsmorgon

Nöjesnyheter I morse skrapade Mohammed Alabdo Triss i TV4 och kammade hem 100 000 kronor: - Jag ska betala av lite lån och hjälpa min familj som fortfarande är kvar i Turkiet, säger Mohammed i ett pressmeddelande från Svenska spel.

happy_homes_juli

Sigtunavikingen ska redas ut

Kulturnyheter En skrift om Sigtunaforskning och arkeologi har släppts. 7:e november ska den diskuteras på Sigtuna Museum och bland annat ska föreläsare försöka ge svar på vem Sigtunavikingen var.

Nadja kan prisas på Framtidsgalan

Märstafolket Undersköterskan Nadja Karademir kan prisas på Framtidsgalan i Stockholm 20:e november: - Jag trodde att det var ett skämt när jag fick ett färgglatt mejl med stjärnor om att jag var nominerad och frågade mina arbetskamrater om de drev med mig, säger hon i ett pressmeddelande.

sbrf_sep
objekt2
objekt4
outsider
nrh_sigtuna
objekt3
sportfiske_banner
connys
colorama_vinter
komvuxq3_4
skridskoskola