moderaterna_riksdag

Politisk vilde vill lägga motion om busslinje till Stockholm

Rosanna Ternborg, politisk vilde i fullmäktige, avser driva frågan om buss mellan Märsta-Stockholm: - Jag har personligen drabbats av pendelstrulet flera gånger, säger hon till märsta.nu

centrum_artikel

Ett medborgarförslag om en busslinje mellan Märsta-Stockholm ligger på kommunhuset sedan flera år tillbaka. Nu vill Rosanna Ternborg, så kallad politisk vilde sedan hon uteslutits av Sverigedemokraterna, driva ärendet vidare. Hon avser lägga fram det som en motion om intresset från kommuninvånare finns.

Bakgrunden är att det strular med pendeltågen enligt henne, en busslinje skulle vara ett alternativ. Detta och andra medborgarförslag avser hon driva som motioner.
– Jag har även en massa idéer om motioner som jag fått när jag pratat med folk i kommunen. Bl.a. detta jättebra medborgarförslag som legat ”under utredning” i två år utan att någon kan redovisa att något hänt. Bara en massa prat om hur viktigt det är med kollektivtrafiken är men trots medborgarinitiativet har ingen tagit tag i det. Jag har personligen drabbats av pendelstrulet flera gånger, säger Rosanna Ternborg.

Rosanna är fortsatt aktiv i fullmäktige trots uteslutningen från Sverigedemokraterna sedan hon och en tidigare medlem avslöjat oegentligheter inom Sverigedemokraterna i Sigtuna. Något som märsta.nu tidigare rapporterat om.
– Jag tar gärna emot synpunkter kring busslinjen. Jag skulle vilja lägga en motion i kommunfullmäktige om detta med hänvisning till medborgarförslaget. Kanske finns stöd för en busslinje som denna även i Väsby och Sollentuna?

happyhomes_sommar2020

Morgonkollen

Notiser Polis: Just nu inga speciella händelser att rapportera om. Väder: Några minusgrader i under dagen, ett snöfall drog in över…

defacto_helsida
valet2022

Klart: Holst leder Moderaterna i valrörelsen

Politik Moderaterna gjorde på onsdagskvällen klart med valsedel och inte oväntat toppas den av Olov Holst: - Det är både roligt och tillfredsställande att nomineringsstämman nu slagit fast valsedeln för årets viktiga val, säger Holst i ett uttalande.

mod_helsida
centrum_helsida2020
handbollsskola
2020_helsida
connys_helsida

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Politik Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
nrh
connys