defacto_pan2020

Politisk vilde vill lägga motion om busslinje till Stockholm

Rosanna Ternborg, politisk vilde i fullmäktige, avser driva frågan om buss mellan Märsta-Stockholm: - Jag har personligen drabbats av pendelstrulet flera gånger, säger hon till märsta.nu

centrum_artikel

Ett medborgarförslag om en busslinje mellan Märsta-Stockholm ligger på kommunhuset sedan flera år tillbaka. Nu vill Rosanna Ternborg, så kallad politisk vilde sedan hon uteslutits av Sverigedemokraterna, driva ärendet vidare. Hon avser lägga fram det som en motion om intresset från kommuninvånare finns.

Bakgrunden är att det strular med pendeltågen enligt henne, en busslinje skulle vara ett alternativ. Detta och andra medborgarförslag avser hon driva som motioner.
– Jag har även en massa idéer om motioner som jag fått när jag pratat med folk i kommunen. Bl.a. detta jättebra medborgarförslag som legat ”under utredning” i två år utan att någon kan redovisa att något hänt. Bara en massa prat om hur viktigt det är med kollektivtrafiken är men trots medborgarinitiativet har ingen tagit tag i det. Jag har personligen drabbats av pendelstrulet flera gånger, säger Rosanna Ternborg.

Rosanna är fortsatt aktiv i fullmäktige trots uteslutningen från Sverigedemokraterna sedan hon och en tidigare medlem avslöjat oegentligheter inom Sverigedemokraterna i Sigtuna. Något som märsta.nu tidigare rapporterat om.
– Jag tar gärna emot synpunkter kring busslinjen. Jag skulle vilja lägga en motion i kommunfullmäktige om detta med hänvisning till medborgarförslaget. Kanske finns stöd för en busslinje som denna även i Väsby och Sollentuna?

sigtunastad_helsida
centrum_helsida2020
vardcentral_helsida
ridskola2020_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
connys_helsida
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

dackskiftarna_helsida
defacto_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dackskiftarna_outsider
sigtunastad_outsider
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
nrh
vardcentral_outsider