defacto_pan2020

Politisk vilde vill lägga motion om busslinje till Stockholm

Rosanna Ternborg, politisk vilde i fullmäktige, avser driva frågan om buss mellan Märsta-Stockholm: - Jag har personligen drabbats av pendelstrulet flera gånger, säger hon till märsta.nu

centrum_artikel

Ett medborgarförslag om en busslinje mellan Märsta-Stockholm ligger på kommunhuset sedan flera år tillbaka. Nu vill Rosanna Ternborg, så kallad politisk vilde sedan hon uteslutits av Sverigedemokraterna, driva ärendet vidare. Hon avser lägga fram det som en motion om intresset från kommuninvånare finns.

Bakgrunden är att det strular med pendeltågen enligt henne, en busslinje skulle vara ett alternativ. Detta och andra medborgarförslag avser hon driva som motioner.
– Jag har även en massa idéer om motioner som jag fått när jag pratat med folk i kommunen. Bl.a. detta jättebra medborgarförslag som legat ”under utredning” i två år utan att någon kan redovisa att något hänt. Bara en massa prat om hur viktigt det är med kollektivtrafiken är men trots medborgarinitiativet har ingen tagit tag i det. Jag har personligen drabbats av pendelstrulet flera gånger, säger Rosanna Ternborg.

Rosanna är fortsatt aktiv i fullmäktige trots uteslutningen från Sverigedemokraterna sedan hon och en tidigare medlem avslöjat oegentligheter inom Sverigedemokraterna i Sigtuna. Något som märsta.nu tidigare rapporterat om.
– Jag tar gärna emot synpunkter kring busslinjen. Jag skulle vilja lägga en motion i kommunfullmäktige om detta med hänvisning till medborgarförslaget. Kanske finns stöd för en busslinje som denna även i Väsby och Sollentuna?

meko_helsida
prima_helsida
januari_helsida
ridskola2020_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
speedy_vinter_helsida
happyhomes_sommar2020

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

centrum_helsida2020
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

speedy_vinter2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
connys
meko_outsider
moderat_outsider_jan
prima_outsider