moderaterna_panorama
Foto: Insändarbild

Polisoperation gällande särskild händelse

Polisen inledde förra veckan en polisinsats i kommunen sedan hot riktats mot lokalpolitiker och en polis rapporterar SVT Stockholm.

SVT Stockholm rapporterar att polisen förra veckan inledde en insats sedan hot riktats mot politiker och polis i Sigtuna. Polisen uttalar sig inte kring detaljerna i insatsen. Sigtuna kommuns kommunhus har tidigare utsatts för utsatts för mordbrand.
– För närvarande varken kan vi eller vill vi uttala oss på något sätt gällande säkerheten i kommunen, vi hänvisar i stället till polisen, skriver en pressekreterare till en av de ledande politikerna i Sigtuna i ett sms till SVT Stockholm.

Enligt SVT:s uppgifter är insatsen omfattande och många arbetar kring den. Aftonbladet rapporterar att man inlett ”Operation Muren”. Man ska ha sökt igenom bilar och hus. Hoten kopplas till det kriminella ”Märstanätverket”.
– En särskild händelse är inledd för att förstärka säkerheten, säger Anders Bryngelsson på polisen till Aftonbladet.

Hoten riktas mot en polisman som sedan en tid tillbaka arbetat i en riktad insats. Både polismannen och politikern har satts i säkerhet på en skyddad plats som är under polisbevakning uppger Aftonbladet.

marinan_helsida
2020_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

mp_helsida_april

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

ewas_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

liber_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
nrh
marina_outsider
connys
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
swedol_outsider