defacto_pan
Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Poliskontroller med fokus på bältesanvändning

Denna vecka har polisen en insatsvecka med fokus på bältesanvändning: - Vi vill att alla ska sätta på sig bältet – även i lastbilen och bussen, säger Ursula Eriksson som är trafikstrateg på Polisen, i ett pressmeddelande.

En av polisens insatsveckor i år handlar om bältesanvändning och pågår för fullt i hela landet. Förra veckan redade Polisen i Stockholm Nord platser för kontroller. Polisen har tidigare deklarerat att väg 263 och kring skolor är prioriterade områden för kontroller. Under måndagen genomfördes en kontroll på Arlandaleden och en person rapporterades för trafikbrott då denne inte använde bälte.

Målet med insatsveckan är en säkrare trafikmiljö med bältesanvändning, hjälm för MC, cyklister eller mopedister samt nykterhet så klart. Polisen uppmanar även resenärer i bussar att sätta på sig bältet. Att strunta i bältet för att det är en kort resa är riskfyllt då de flesta olyckor sker i låg hastighet nära hemmet. Risken att skadas eller dödas i samband med kollision minskar avsevärt redan vid låga farter när man använder bälte.

colorama_april2
sbrf_helsida
sommar_centrum
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Nyheter Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

logistik_sigtuna

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Notiser Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

defacto_helsida

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Nyheter Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

ica_valsta_choklad

Nya bussar rullade ut i kommunen

Notiser De nya bussarna har rullat ut från depån i Märsta i samband med att Transdev tar över efter Arriva: - När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

fme_helsida

Många väntar på särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun har en kö på 32 personer till särskilda boenden: - Jag får intrycket av att man försöker minska kön med mer hemtjänst, säger sigtunabon Sverker Johansson som är engagerad i äldrefrågor.

sbrf_outsider
defacto_outsider
connys
sportfiske_sommar
fme_outsider
colorama_april
nrh