defacto_pan2020
Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Poliskontroller med fokus på bältesanvändning

Denna vecka har polisen en insatsvecka med fokus på bältesanvändning: - Vi vill att alla ska sätta på sig bältet – även i lastbilen och bussen, säger Ursula Eriksson som är trafikstrateg på Polisen, i ett pressmeddelande.

En av polisens insatsveckor i år handlar om bältesanvändning och pågår för fullt i hela landet. Förra veckan redade Polisen i Stockholm Nord platser för kontroller. Polisen har tidigare deklarerat att väg 263 och kring skolor är prioriterade områden för kontroller. Under måndagen genomfördes en kontroll på Arlandaleden och en person rapporterades för trafikbrott då denne inte använde bälte.

Målet med insatsveckan är en säkrare trafikmiljö med bältesanvändning, hjälm för MC, cyklister eller mopedister samt nykterhet så klart. Polisen uppmanar även resenärer i bussar att sätta på sig bältet. Att strunta i bältet för att det är en kort resa är riskfyllt då de flesta olyckor sker i låg hastighet nära hemmet. Risken att skadas eller dödas i samband med kollision minskar avsevärt redan vid låga farter när man använder bälte.

festspec_corona_helsida

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

defacto_helsida
marina_helsida
2020_helsida
salong_elisabeth_helsida
speedy_helsida
operation gimle

Nya tillslag av Polisen

Nyheter Polisen genomförde en ny insats på onsdagen som en del av Operation Gimle: - Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

centrum_helsida2020
happy_homes_mars
ridskola2020_helsida
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

nrh
speedy_outsider
swedol_outsider
marina_outsider
festspec_corona_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider