arlandagk_panorama
Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Poliskontroller med fokus på bältesanvändning

Denna vecka har polisen en insatsvecka med fokus på bältesanvändning: - Vi vill att alla ska sätta på sig bältet – även i lastbilen och bussen, säger Ursula Eriksson som är trafikstrateg på Polisen, i ett pressmeddelande.

centrum_pask

En av polisens insatsveckor i år handlar om bältesanvändning och pågår för fullt i hela landet. Förra veckan redade Polisen i Stockholm Nord platser för kontroller. Polisen har tidigare deklarerat att väg 263 och kring skolor är prioriterade områden för kontroller. Under måndagen genomfördes en kontroll på Arlandaleden och en person rapporterades för trafikbrott då denne inte använde bälte.

Målet med insatsveckan är en säkrare trafikmiljö med bältesanvändning, hjälm för MC, cyklister eller mopedister samt nykterhet så klart. Polisen uppmanar även resenärer i bussar att sätta på sig bältet. Att strunta i bältet för att det är en kort resa är riskfyllt då de flesta olyckor sker i låg hastighet nära hemmet. Risken att skadas eller dödas i samband med kollision minskar avsevärt redan vid låga farter när man använder bälte.

sigtunavatten_standard

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

logistik_utbildning
bonava_helsida

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

happyhomes_2019

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

ica_pask
fme_helsida

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

colorama_april2

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

valsta_utveckling
defacto_helsida
ridskola2019_outsider
sh_oppet
sigtunavatten_outsider
colorama_april
defacto_outsider
fme_outsider
bonava_outsider
valsta_utveckling_2