centrum_panorama2020
E4:anFoto: Jamshid Jamshidi

Poliskontroller denna vecka ska hindra brott

Denna vecka har Polisen ännu en Nationell trafikvecka: - Polisen förebygger och förhindrar brott av många olika slag vid sitt arbete längs vägnätet, uppger Ursula Edström, trafikstrateg hos Polisen.

Under vecka 45, 4-10 november, har polisen nationell trafikvecka med fokus på brott som sker på väg. Det vill säga alla som använder vägnätet som ett led i sin brottsplan. Polisen kommer därför att fokusera på kontroller längs huvudvägnätet som möjliggör snabba transporter genom hela landet.
– Polisen förebygger och förhindrar brott av många olika slag vid sitt arbete längs vägnätet. Genom nyfikenhet och kontroller av fordon, förare och passagerare ökar polisen förutsättningar att upptäcka brottslighet som använder vägnätet på olika sätt, säger Ursula Edström, trafikstrateg på polisen.

I samband med kontrollerna som polisen genomför kan man upptäcka stöldgods, vapen, ammunition, narkotika eller efterlysta personer. I samband med kontrollerna kommer man även att genomföra ett alkoholtest och vid behov gör man en sökning enligt utlänningslagen. E4:an mellan Uppsala-Stockholm är en av vägarna som kan extrakontroller denna vecka, då den är en del av det svenska huvudvägnätet.

defacto_helsida
coronakrisen

Biljettkontrollerna pausas

Nyheter SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

happy_homes_mars
ridskola2020_helsida
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

centrum_helsida2020
marina_helsida
2020_helsida
speedy_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

festspec_corona_helsida

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

speedy_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
nrh
festspec_corona_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider