centrum_panorama2020
E4:anFoto: Jamshid Jamshidi

Poliskontroller denna vecka ska hindra brott

Denna vecka har Polisen ännu en Nationell trafikvecka: - Polisen förebygger och förhindrar brott av många olika slag vid sitt arbete längs vägnätet, uppger Ursula Edström, trafikstrateg hos Polisen.

centrum_artikel

Under vecka 45, 4-10 november, har polisen nationell trafikvecka med fokus på brott som sker på väg. Det vill säga alla som använder vägnätet som ett led i sin brottsplan. Polisen kommer därför att fokusera på kontroller längs huvudvägnätet som möjliggör snabba transporter genom hela landet.
– Polisen förebygger och förhindrar brott av många olika slag vid sitt arbete längs vägnätet. Genom nyfikenhet och kontroller av fordon, förare och passagerare ökar polisen förutsättningar att upptäcka brottslighet som använder vägnätet på olika sätt, säger Ursula Edström, trafikstrateg på polisen.

I samband med kontrollerna som polisen genomför kan man upptäcka stöldgods, vapen, ammunition, narkotika eller efterlysta personer. I samband med kontrollerna kommer man även att genomföra ett alkoholtest och vid behov gör man en sökning enligt utlänningslagen. E4:an mellan Uppsala-Stockholm är en av vägarna som kan extrakontroller denna vecka, då den är en del av det svenska huvudvägnätet.

salong_elisabeth_helsida
speedy_helsida
happyhomes_2019
centrum_helsida2020
aretslarling
teatergrillen_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
connys_helsida
nrh
sportlov_sigtuna_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
teatergrillen_outsider