defacto_pan2020
E4:anFoto: Jamshid Jamshidi

Poliskontroller denna vecka ska hindra brott

Denna vecka har Polisen ännu en Nationell trafikvecka: - Polisen förebygger och förhindrar brott av många olika slag vid sitt arbete längs vägnätet, uppger Ursula Edström, trafikstrateg hos Polisen.

centrum_artikel

Under vecka 45, 4-10 november, har polisen nationell trafikvecka med fokus på brott som sker på väg. Det vill säga alla som använder vägnätet som ett led i sin brottsplan. Polisen kommer därför att fokusera på kontroller längs huvudvägnätet som möjliggör snabba transporter genom hela landet.
– Polisen förebygger och förhindrar brott av många olika slag vid sitt arbete längs vägnätet. Genom nyfikenhet och kontroller av fordon, förare och passagerare ökar polisen förutsättningar att upptäcka brottslighet som använder vägnätet på olika sätt, säger Ursula Edström, trafikstrateg på polisen.

I samband med kontrollerna som polisen genomför kan man upptäcka stöldgods, vapen, ammunition, narkotika eller efterlysta personer. I samband med kontrollerna kommer man även att genomföra ett alkoholtest och vid behov gör man en sökning enligt utlänningslagen. E4:an mellan Uppsala-Stockholm är en av vägarna som kan extrakontroller denna vecka, då den är en del av det svenska huvudvägnätet.

brobygget_helsida_valsta
centrum_helsida2020
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

studeravidare_helsida
2020_helsida
sigtunahem_sokbostad
defacto_helsida

Hyresgäster störs av renoveringar

Bostad Hemblas renoveringar medan hyresgäster bor kvar har kritiserats av hyresgästerna enligt Hem & Hyra. På Tingvallavägen ledde renoveringarna till att en hyresgäst som bodde i en överliggande lägenhet drabbades av stress och panikångest enligt tidningen.

connys_helsida
brobygget_midgard_helsida
happyhomes_sommar2020
helsida_sommarlov
outsider_sommarlov
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider_valsta
brobygget_midgard_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out