defacto_panorama_mustasch
E4:anFoto: Jamshid Jamshidi

Poliskontroller denna vecka ska hindra brott

Denna vecka har Polisen ännu en Nationell trafikvecka: - Polisen förebygger och förhindrar brott av många olika slag vid sitt arbete längs vägnätet, uppger Ursula Edström, trafikstrateg hos Polisen.

Under vecka 45, 4-10 november, har polisen nationell trafikvecka med fokus på brott som sker på väg. Det vill säga alla som använder vägnätet som ett led i sin brottsplan. Polisen kommer därför att fokusera på kontroller längs huvudvägnätet som möjliggör snabba transporter genom hela landet.
– Polisen förebygger och förhindrar brott av många olika slag vid sitt arbete längs vägnätet. Genom nyfikenhet och kontroller av fordon, förare och passagerare ökar polisen förutsättningar att upptäcka brottslighet som använder vägnätet på olika sätt, säger Ursula Edström, trafikstrateg på polisen.

I samband med kontrollerna som polisen genomför kan man upptäcka stöldgods, vapen, ammunition, narkotika eller efterlysta personer. I samband med kontrollerna kommer man även att genomföra ett alkoholtest och vid behov gör man en sökning enligt utlänningslagen. E4:an mellan Uppsala-Stockholm är en av vägarna som kan extrakontroller denna vecka, då den är en del av det svenska huvudvägnätet.

happyhomes_2019
Extra

uppdaterad Skjutning mot restaurang

Nyheter Ett område på Sätuna spärrades av för teknisk undersökning under dagen: - Det har hittats skotthål på en fasad, säger Anna Westberg vid Polisen ledningscentral.

ica_oktober
defacto_mustach_helsida

Fler skrivs in på Storboda

Nyheter Det är fullt på Kriminalvårdens anstalter i länet vilket gör att Storboda i Rosersberg utökat kapaciteten i enkelrum till dubbelrum.

centrum_host_helsida
sigtunavatten_standard

Så hittar du rätt vinterdäck

Nyheter Det är snart 1:a december och då blir det lag på vinterdäck om vinterväglag råder: - Kör du utan vinterdäck och åker fast är böteslappen dryga 1200 kronor, berättar Jorge Castro, marknadschef på lokala ABS Wheels.

greeknighthelsida

Bilbrand i Norrbacka

Blåljus En bil brann i Norrbacka under natten:- Det är någon form av tillgreppsförsök som ligger bakom, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

agy_oppethus
fme_oktober
nrh
agy_oppethus_outsider
colorama_april2
greeknight_outsider
connys