defacto_pan
Ett flertal personer greps mitt i ett bostadsområdeFoto: Insändarbild
Polis slog till mitt i det lugna bostadsområdet dit flera gärningsmän lokaliserats tillFoto: MMS-Bild
En bil som krockat på Stationsgatan Foto: Insändarbild/Mattias Nordahl

Sex gripna efter inbrott i Arlandastad

Efter ett inbrott i Arlandastad har polisen lyckats gripa sex personer och tagit in ytterligare två till förhör: - Gripandet har skett på flera platser i Märsta, säger Ola Österling vid Polisens ledningscentral.

marstakalaset_artikel

Vid 4.40-tiden kom larm från väktarbolag till polisen om ett inbrott i en speditionsfirma i Arlandastad. Väktare kunde bara konstatera att inbrottet skett men polisen mobiliserade snabbt och lyckades inom någon timme gripa ett flertal personer på olika platser i Märsta.
– I den efterföljande polisinsatsen så ä det flera gripna på bar gärning, säger Ola Österling vid Polisens ledningscentral.

I samband med flykten kastades fotanglar ut varpå flera fordon fått punktering på sina bilar och kört av vägen.
– Vi får in rapporter om ett flertal bilar med punkterade däck, säger Ola Österling.

Boende vid Ekilla vaknade upp av en omfattande polisinsats i sitt lugna bostadsområde. beväpnad polis grep ett antal personer i området under spektakulära former. Utöver de sex som gripits har två frihetsberövats med koppling till brottet.
– Vi tror att det mesta av bytet har samlats in, det var teknik av olika slag, fortsätter Ola Österling

Artikeln uppdateras…

sommar_centrum
miljopris_helsida

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

arlanda_golf_juli

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

ica_valsta_choklad

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

defacto_helsida
sommar

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

sigtunavatten_standard
kontor_thaifong

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

colorama_april2
miljopris_outsider
sportfiske_sommar
defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh
colorama_april
connys