moderat_jul_nyar
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Polisjakt efter inbrott

Två inbrott skedde i kommunen under lördagen, efter et av dessa i Valsta inleddes en polisjakt bland annat med hundpatrull.

Vid 20-tiden i Valsta hördes ett brak från trapphuset, när grannar öppnade för att se vad det var frågan om upptäcktes att flera män höll på att bryta sig in i en lägenhet. Männen sprang sedan nerför trappan och ut. Polis kallades ut med bland annat hundpatrull för att söka efter de misstänkta men utan resultat.

Tidigare under kvällen, kring 18-tiden, var det ett inbrott i Sigtuna där inringaren såg en man hoppa ut genom ett fönster från en lägenhet på nedre plan och därefter åka iväg i en bil. Inbrottstjuvarna tog sig in genom att lyfta ur fönsterramen, exakt vad som stulits är oklart men en anmälan om grov stöld upprättades.

happyhomes_50

Sex åtalas för korruption kopplat till Statens fastighetsverk

Nyheter 2017 avslöjade kommuninvånaren Richard Lindwall korruption på Statens fastighetsverk kopplat till bland annat Rosersbergs slott. Nu har åtal väckts mot sex personer.

teatergrillen_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
oppethus_helsida
centrum_helsida2020

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

teatergrillen_outsider
oppethus_outsider
connys
nrh