moderaterna_riksdag
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Polisinsats på Arlanda- Fyra misstänks för luftfartssabotage

Fyra personer misstänks för luftfartssabotage efter söndagen då det varit klimataktioner på flera av landets flygplatser, bland annat Arlanda.

centrum_artikel

Två kvinnor uppges ha gripits på Arlanda flygplats sedan de deltagit i en koordinerad klimataktion mot även Malmö och Brommas flygplatser. De båda kvinnorna ska ha varit inne i ett flygplan rapporterar Aftonbladet.
– De har betett sig på ett sätt som gjort att de tagits ur flygplanen. Det finns ingen brottsrubricering men förmodligen blir det flygplats- alternativt luftfartssabotage, säger Per Fahlström Presstalesperson vid Polisen i Stockholm, till Aftonbladet.

Fahlström vill inte gå in på exakt vad kvinnorna gjort. Polisbevakningen är utökad på Arlanda just nu och även helikoptrar medverkar i insatsen. Polisen meddelar under söndagen att ytterligare två passagerare omhändertagits på ett annat plan. I båda fallen har passagerarna stökat och vägrat sätta sig ner. 

Morgonkollen

Notiser Polis: Just nu inga speciella händelser att rapportera om. Väder: Några minusgrader i under dagen, ett snöfall drog in över…

handbollsskola
valet2022

Klart: Holst leder Moderaterna i valrörelsen

Politik Moderaterna gjorde på onsdagskvällen klart med valsedel och inte oväntat toppas den av Olov Holst: - Det är både roligt och tillfredsställande att nomineringsstämman nu slagit fast valsedeln för årets viktiga val, säger Holst i ett uttalande.

2020_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
mod_helsida

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Politik Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out